۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
کد خبر: ۷۷۱۱۷۸

نشست علمی «ملاحظات اخلاقی در بهره گیری از هوش مصنوعی» برگزار شد

نشست علمی «ملاحظات اخلاقی در بهره گیری از هوش مصنوعی» برگزار شد
نشست علمی «ملاحظات اخلاقی در بهره گیری از هوش مصنوعی» روز یکشنبه در ساختمان انجمن های علمی حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست علمی «ملاحظات اخلاقی در بهره گیری از هوش مصنوعی» روز یکشنبه در ساختمان انجمن های علمی حوزه برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فضای مجازی را هم وزن کل جمهوری اسلامی خواندند، تصریح کرد: سواد فناوری های مجازی برای جلوگیری آسیب های این عرصه لازم و ضروری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به جنگ تمام عیاری که هوش مصنوعی در آینده ایجاد خواهد کرد، گفت: هوش مصنوعی ابزاری در اختیار اندیشمندان است و توان تحلیل و تقسیم مباحث علمی را دارد و فرصتی طلایی برای از بین بردن پرده های جهل است و حوزه علمیه خوشبختانه در این عرصه مانند تولید نرم افزار های نور جلو افتاده است.

همچنین محمد فلاح دانشیار و مدیر گروه اخلاق دانشگاه معارف اسلامی با اشاره به مخاطرات و چالش‌های هوش مصنوعی که مخاطرات خاصی است، تصریح کرد: فرآیند پژوهش و رصد چالش است و داده های لازم مسئله را حل خواهد کرد، اخلاق هنجارهای خوب و بد را تعیین تکلیف می کند و استفاده از هوش مصنوعی برای قضاوت های اخلاقی در شرایط های حساس می تواند مورد استفاده قرار گیرد و باید براساس مبانی اخلاقی از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کرد.

فلاحی پژوهش را فرآیند خاص تفکر به شکل روشمند از مجهول به معلوم رسیدن دانست و تصریح کرد: امروز هوش مصنوعی تولید مقاله را به خوبی تولید می کند و این کار باعث جلوگیری از جهاد علمی و ایجاد تنبلی علمی می شود.

حجت الاسلام حسین علی رحمتی استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث نیز در این نشست با اشاره به روایاتی که درباره زمان شناسی فرد مومن در منابع حدیثی آمده، تصریح کرد: حوزه علمیه باید دیدگاه های غیر دینی درباره هوش مصنوعی را بشناسند و نقد کند؛ تربیت اخلاقی ذی نفعان هوش مصنوعی و پیوست های اخلاقی جزء وظایف متولیان اخلاق جامعه است .

استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث با اشاره به تجربه ناخوشایند اخلاقی در حوزه فضای مجازی، گفت: به رغم گذشت سی سال از وجود فضای مجازی کارهای خوبی برای مسائل اخلاقی در حوزه فضای مجازی صورت نگرفته و با آمدن هوش مصنوعی داستان کاملا متفاوت و نیاز به کارهای پژوهشی بیشتر است.

محمد رضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوری های هوشمند حوزه های علمیه در این نشست با اشاره به چالش هایی که در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد، اظهار داشت: این حوزه نیاز به گفت و گوی کارشناسان دارد، اگر به فضای فنی حوزه هوش مصنوعی وارد نشویم همیشه منفعل خواهیم بود.

دبیر ستاد راهبری فناوری های هوشمند حوزه های علمیه، اخلاق هوش مصنوعی را دانش غیر منفعل خواند و تصریح کرد: در دنیا بحث های جدی در حوزه اخلاق هوش مصنوعی وجود دارد که لازم است حوزه علمیه به فلسفه و اخلاق هوش مصنوعی ورود پیدا کند.

ارسال نظرات