۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
کد خبر: ۷۷۳۸۱۶
یادداشت؛

ظریف و مأموریت ترساندن مردم/ دولت در حصار ناکارشناسان

ظریف و مأموریت ترساندن مردم/ دولت در حصار ناکارشناسان
اظهارات محمد جواد ظریف در داووس سوئیس و اظهار عجز و ترساندن مردم از جنگ حکایت از آن دارد که ریاست جمهوری در حصار کسانی قرار دارد که ویژگی کارشناس مورد نظر امیرالمؤمنین علی علیه السلام را فاقد هستند.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علی اصغر مجتهدزاده عضو بسیج اساتید حوزه علمیه قم و مستشار بازنشسته دیوان عالی کشور در یادداشتی به محتوای نظام مقدس جمهوری اسلامی و رسالت دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور پرداخته است که مشروح آن را تقدیم نگاه خوانندگان می‌کنیم.

«[دشمنان]از اینکه یک عمامه‌به‌سری در رأس جمهوری اسلامی باشد هم [باکی ندارند]؛ اگر چنانچه جمهوری اسلامی محتوای خود را از دست بدهد، اسلامی بودن را و انقلابی بودن را از دست بدهد، اینها با آن کنار می‌آیند. آنچه با آن دشمنی دارند عبارت است از محتوای جمهوری اسلامی است» ۱۹/۱۱/۱۳۹۴

دشمنِ مستکبر از ابتدای پیروزی انقلاب همه‌ی توان خود را برای سرنگونی و تضعیف نظام اسلامی به میدان آورده ولی ناموفق بوده است: «همه‌ی تلاش خودشان را کردند که جمهوری اسلامی را از بنیان نگذارند رشد کند، و البته نتوانستند... به این نتیجه رسیدند که نظام جمهوری اسلامی را نمی‌شود ساقط کرد؛ چون مدافع آن، حامی آن، سینه‌های سپرکرده‌ی مردم مؤمن است.» ۱۳۸۷/۱۱/۲۸

«آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که باید از محتوای نظام هرچه می‌توانند کم کنند... انقلاب را از محتوای خود، از مضمون اسلامی و دینی خود، از روح انقلابی خود تهی کنند و جدا کنند... جمهوری اسلامی، اسمش جمهوری اسلامی باشد، اسمش نظام انقلابی باشد، اما از محتوای اسلام، از محتوای انقلاب در آن خبری نباشد.» ۱۳۸۷/۱۱/۲۸ دشمن در چنین مدلی برای «هضم انقلاب اسلامی در هاضمه‌ی استکبار جهانی» و «تجدید سلطه‌ی خود بر ایران اسلامی» از اینکه نام جمهوری اسلامی باشد باکی ندارد؛ دنبال این است که سلطه‌ی خود را بر این کشور دوباره تجدید کند.» ۱۳۹۴/۱۱/۱۹

دشمن در پازل «نفوذ» که مرحله‌ی جدیدِ «جنگ نرم» علیه ایران اسلامی است به‌دنبال این است تا با از بین بردن «عناصر قدرتِ نظام» ما را به «تبعیت» بکشاند.

دشمن در پازل «نفوذ» که مرحله‌ی جدیدِ «جنگ نرم» علیه ایران اسلامی است به‌دنبال این است تا با از بین بردن «عناصر قدرتِ نظام» ما را به «تبعیت» بکشاند: «تلاش در این جنگ نرم، زمینه‌سازی برای تهی شدن نظام از عناصر قدرت است... وقتی عناصر قدرت در او نبود، وقتی اقتدار نبود، دیگر از بین بردنش و کشاندنش به این سَمت و به آن سَمت، کار مشکلی برای ابرقدرت‌ها نخواهد بود؛ می‌خواهند او را وادار کنند به تبعیّت.» ۱۳۹۵/۳/۶ «پیوستن به جامعه‌ی جهانی» را می‌توان «اسمِ رمز» این توطئه دانست: «[می‌گویند]تا کِی می‌خواهید انقلابی باشید، تا کِی می‌خواهید مرتّب دم از انقلاب بزنید، بیایید جزو جامعه‌ی جهانی... یعنی ضعیف بشوید، تا ما بتوانیم شما را ببلعیم.» ۱۳۹۴/۶/۲۵  در این میان دشمن بر روی «عناصر داخلی» حساب ویژه‌ای باز کرده است: «سعی‌شان این است که به وسائل گوناگون، به دست خودِ کسانی که در این انقلاب بوده و هستند، از این محتوا ذره ذره بِکنند.» ۱۳۸۷/۱۱/۲۸ به سرانجام رسیدن این توطئه به «شکست نظام اسلامی» منجر می‌شود: «اگر نظام اسلامی در قبال نظم منحطّ جهانی هویّت خودش را از دست داد، شکست خواهد خورد.» ۱۳۹۴/۱۲/۲۵].

اما راه مقابله با این توطئه‌ی خطرناک و بُنیان برافکن، «احیاء انقلاب در ذهن‌ها» و «حراست از جهت‌گیریِ انقلابی در عمل» است: «احیاء انقلاب در ذهن‌ها، حفظ و حراست از تفکّر انقلابی و جهت‌گیری انقلابی در عمل، در بیان، در رفتار، در تصمیم‌گیری‌ها و در مقرّرات و قوانین؛ اینها کار‌هایی است که می‌تواند جلوی آن وضعیّت دهشتناک را بگیرد.» ۱۳۹۴/۱۱/۱۹ نهادینه شدن گفتمان و روحیهی انقلابیگری با خنثی کردن توطئهی دشمن منجر به حل مشکلات کشور شده و در نهایت برای کشور و ملّت «تولید قدرت» میکند: «شخصیّت افراد، ایستادگی، هویّت انقلابی قدرت میسازد.» ۱۳۹۵/۲/۱۳ تربیت دینی افراد برای حکمرانی نیازمند فرایندی در رشد خانواده، تربیت صحیح، سازندگی، خودسازی و در نهایت جامعه سازی است.

از نگاه امام علی علیه السلام برای حکومت داری کسانی شایسته می‌باشند که این شرایط را داراهستند: ۱. توانمندی یعنی قدرت بر زمامداری و انجام وظیفه که در مقابل دشمنان نیز اظهار ضعف نکنند. ۲. علم یعنی حاکم ساختن دین و ارزش‌های دینی در اجتماع و این کار تنها ازعهده کسی ساخته است که از دین و زوایای آن اطلاع کامل داشته باشد. ۳. عدالت یعنی ملکه نفسانی که شخص را به ترک محرمات و انجام واجبات و ترک منافی مروت و عدم اصرار بر صغایر وا دارد. همچنین مردم مداری، یاری ستمدیدگان، تأمین امنیت و آسایش مردم، ساده زیستی، بخشی از محور‌هایی است که مورد اهتمام است. به عبارت دیگر ملاک و شأنیت برای تصدی حکومت شایستگی است نه انتخاب گروه خاص و یا شخص خاص و یا به صورت موروثی.

امام خامنه‌ای به عنوان رهبر جامعه ایران در خصوص پیشبرد آرمان‌های انقلاب اسلامی، دولت اسلامی را مهم‌ترین و سومین مرحله از فرآیند پنج مرحله‌ای پیشرفت و دستیابی به تمدن اسلامی می‌دانند؛ البته ایشان معتقدند که به رغم تلاش‌های صورت گرفته، تاکنون دولت اسلامی در معنای حقیقی خود محقق نشده است. البته تشکیل دولت هدف نیست، بلکه ابزاری برای پیشبرد امورفردی و اجتماعی است. تشکیل دولت برای تحقق تعالیم دین اسلام می‌باشد؛ بنابراین همین که اسم دولت، دولت اسلامی باشد، کافی نیست؛ باید عمل و جهت گیری‌ها اسلامی باشد.

مقام معظم رهبری به عنوان دیدبان انقلاب اسلامی شیوه حکومت داری بعد از شهادت آیت الله رئیسی رئیس جمهور دوره سیزدهم را قبل، حین و بعد از انتخابات ۸ تیر ۱۴۰۳ ریاست جمهوری تبیین کردند که رسالت دکتر پزشکیان و تیم همراه وی را صریح و به عنوان نقشه راه آینده مشخص نموده است.

قبل از انتخابات (۵ تیر ۱۴۰۳) مقام معظم رهبری مطالبه عهدی از کاندیدا‌ها کردند که همکاران خوبی برای خدمت چهارساله به کشور و ملت انتخاب کنند. ایشان فرمودند: با خداوند خودتان عهد کنید که اگر موفّق شدید و توانستید مسئولیّتی به دست بیاورید، الف- کسان و کارگزاران خود را از کسانی قرار ندهید که ذرّه‌ای با انقلاب زاویه دارند. آن کسی که با انقلاب، با امام راحل، با نظام اسلامی ذرّه‌ای زاویه داشته باشد، او به درد شما نمی‌خورد؛ او همکار خوبی برای شما نخواهد بود. ب- آن کسی که دلبسته‌ی آمریکا باشد و تصوّر کند که بدون لطف آمریکا نمی‌شود قدم از قدم برداشت در کشور، او برای شما همکار خوبی نخواهد بود، او از ظرفیّت‌های کشور استفاده نخواهد کرد، او خوب مدیریّت نخواهد کرد؛ ج- آن کسی که راهبرد دین و شریعت را مورد بی‌اعتنائی قرار بدهد، برای شما همکار خوبی نخواهد بود. کسی را انتخاب کنید که اهل دین، اهل شریعت، اهل انقلاب، اهل اعتقاد کامل به نظام باشد.

همچنین معظم له در ۱۶ تیر ۱۴۰۳ در پیامی به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم؛ به جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب توصیه میکنند: «با توکل به خداوند رحمان به افق‌های بلند و روشن چشم بدوزند و در ادامه‌ی راه شهید رئیسی از ظرفیت‌های فراوان کشور به ویژه منابع انسانیِ جوان و انقلابی و مؤمن، برای آسایش مردم و پیشرفت کشور بیشترین بهره را ببرند». فلسفه بکارگیری جوانان را این گونه توضیح می‌دهند؛ وقتی که جوان‌ها را آوردید در رده‌های گوناگون مدیریّتی از پایین گذاشتید، یک نسلی از مدیران پُرانگیزه برای فردا دارید تربیت می‌کنید؛ مثلاً فرض کنید صد جوانِ مؤمنِ پُرانگیزه‌ی انقلابیِ متعهّد را آماده کنند و آخرِ دولتشان همین صد جوان را تحویل کشور بدهند. رهبر معظم راه شهید رئیسی دربکارگیری جوانان در دولت خود را موفق توصیف می‌فرمایند. رهبر حکیم در تأکید جناب پزشکیان در استفاده از کارشناسان می‌فرمایند: خصوصیّت کار کارشناسی این است که گاهی شما یک کار کارشناسی‌ای را انجام میدهید، بر خلاف خواست چند نفر رفیق و دوست و آشنا و آدم صاحب‌نفوذ و مانند اینها؛ آنها را ناراضی می‌کنید، امّا ملّت را راضی می‌کنید، کشور را پیش می‌برید؛ کار کارشناسی این است. بنده تأیید می‌کنم و بر کار کارشناسی تأکید می‌کنم، منتها یک نکته‌ای اینجا وجود دارد در انتخاب کارشناس: گاهی اوقات، در مواردی، ته‌نشین‌های ذهنیِ غلطِ یک کارشناس، با ادبیّات کارشناسی به میدان می‌آید، با لباس کارشناسی به میدان می‌آید، آن‌وقت مشکل درست می‌کند و آن نظرات غلط حاکم بر ذهن آن کارشناس را یا خصوصیّات اخلاقی او را به شما تحمیل می‌کند.

واقعیت چند ماه مسئولیت ریاست محترم جمهور نشان می‌دهد کارشناسان منتخب به بیراهه می‌روند.

معظم له با استناد به فرمایش امیرالمؤمنین (علیه السّلام) می‌گویند: لا تُدخِلَنَّ فی مَشوِرَتِکَ بَخیلاً ... وَ لا جَباناً وَ لا حَریصاً؛ با آدم ترسو مشورت نکن، یعنی از آدم بزدل کارشناسی نخواه؛ برای خاطر اینکه هر کار بزرگی بخواهی انجام بدهی، هر اقدام خوبی و قدم بلندی بخواهی برداری، تو را می‌ترساند که اگر این کار را بکنی، چنین می‌شود، چنان می‌شود.

واقعیت چند ماه مسئولیت ریاست محترم جمهور نشان می‌دهد کارشناسان منتخب به بیراهه می‌روند. افزایش بیش از پیش قیمت دلار و طلا و پائین آمدن ارزش پول ملی و کوچک‌تر شدن سفره مردم، تورم و گرانی و نابسامانی در اداره کشور که مسائل فرعی به جای مسائل اصلی قرار گرفته و بحث قرارداد‌های خسارت بار برجام و پالرمو و مذاکره با ترامپ و تطهیر ترامپ در خروج از برجام و طرح مسائل داخلی کشور به دشمنان توسط برخی اعضای دولت و نیز محمد جواد ظریف در داووس سوئیس و اظهار عجز و ترساندن مردم از جنگ حکایت از آن دارد که ریاست جمهوری در حصار کسانی قرار دارد که ویژگی کارشناس مورد نظر امیرالمؤمنین علی علیه السلام را فاقد هستند.

ضمن اینکه سابقه خوشی در حافظه مردم نداشته و مردم از آنها متنفرند و ضمن غربگرائی و آمریکا پرستی و بعضاً نفوذی نشانه دیگری ندارند. شوک‌های اقتصادی و سیاسی که طی چند ماه گذشته توسط این افراد به جامعه وارد شده حاکی از نفوذ و هدایت مردم به دالان تسلیم در مقابل غرب و آمریکا می‌باشد. 

اگر دولت بخواهد توصیه مقام معظم رهبری در پیمودن راه شهید رئیسی را دنبال کند باید؛ مواظب باشد از کارشناسانی استفاده کند که مؤمن، صادق، معتقد به توانمندی داخلی و ملّی کشورباشد، سرمایه‌های ملّی را بشناسد. نباید از کارشناس‌هایی استفاده کند که دنبال نسخه‌های نسخ‌شده‌ی خارجی‌اند. مراقب باشند کارشناس به این شکل نباشد.

اظهارات محمد جواد ظریف در داووس سوئیس و اظهار عجز و ترساندن مردم از جنگ حکایت از آن دارد که ریاست جمهوری در حصار کسانی قرار دارد که ویژگی کارشناس مورد نظر امیرالمؤمنین علی علیه السلام را فاقد هستند.

در تاریخ ۳۱ تیر ۱۴۰۳ حضرت آقا در مورد میدان داری عرصه‌های مختلف کشور به مجلس و رئیس جمهور فرمودند: مسئولیّت‌های سنگینی دارید. چه کسی می‌خواهد میدان‌دار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعّالیّت‌های سازندگی، میدان تولید؛ چه کسی می‌خواهد میدان‌دار باشد؟ آن کسی را باید میدان‌دار کرد که «امین» باشد، «صادق» باشد، «متدیّن» باشد، از بُن دندان «معتقد به جمهوری اسلامی و به نظام اسلامی» باشد. «ایمان» یک شاخص مهم است. «امید به آینده»، نگاه مثبت به افق، یکی از شاخص‌های مهم است. به آنهایی که افق به نظرشان تاریک است و [معتقدند]کاری نمی‌شود کرد، نمی‌شود مسئولیّت‌های اساسی و کلیدی داد. «تشرّع»، متشرّع بودن، یکی از معیار‌های مهم است. «اشتهار به پاک‌دستی و صداقت» یک معیار است. این معیار‌ها باید رعایت بشود؛ هم  رئیس‌جمهور محترم اینها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند؛ یعنی شما یک مسئولیّت مشترک دارید در انتخاب مسئولین کشور. «سابقه‌ی سوء» نداشته باشند؛ این یک معیار است. «نگرش ملّی» داشته باشند؛ یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و ... نشوند، نگاه ملّی به کشور داشته باشند. «کارآمد» باشند. اینها را با تحقیق [می شود فهمید]. البتّه کارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به کار می‌شود فهمید، امّا با تحقیق، با نگاه کردن به سوابق، با شنیدن حرف‌ها می‌شود کارآمدی را هم تشخیص داد. اینها لازم است.

رهبرمعظم انقلاب اسلامی در مورد مسائل سیاست خارجی فرمودند: در مقابل امواج و حوادث جهانی و به خصوص منطقه‌ای و مسائل سیاسی و حتی علمی مانند هوش مصنوعی، فعال و اثرگذار برخورد کنید نه منفعل. غفلت و تغافل از اتفاقات دنیا و منطقه جایز نیست. در قبال هر حادثه‌ای موضع کشور را صریح، روشن و با متانت ابراز کنید تا دنیا موضع ایران اسلامی را بشناسد. در مورد سیاست خارجی هر چند وزیر خارجه نمره خوبی دریافت کرده است ولی حضور آقای ظریف - که از نظر نظام اسلامی فاقد مسئولیت رسمی است – به جای وزیر خارجه در اجلاس داووس که همراه با حاشیه و مطالبی علیه امنیت کشور بود پذیرفتنی نیست.

متأسفانه گریز از قانون و عدم اجرای قانون با حرکت ضد فرهنگی دولت در مورد حجاب و ابراز شادمانی برخی دولتمردان به ویژه استناد ظریف به عدم اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی که به تأیید شورای محترم نگهبان رسیده نزد دشمنان اسلام در داووس مبنی بر بی حجابی زنان و بنای عدم برخورد دولت پزشکیان با این حرام شرعی و سیاسی چه پیامی را مخابره می‌کند؟ آیا گرا دادن به دشمنان کشورنیست که بگویید ما با قوانین اسلام زاویه داریم و نمی‌خواهیم آن‌ها را به عنوان حاکمیت اجرا کنبم؟!

حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار با جناب پزشکیان گفتند: «دولت و حاکمیت باید با مفسدین به طور جدی مبارزه کنند»

وجود چنین عناصری در بخش‌های مهم کشور موجب شد که حضرت آیت الله جوادی آملی حفظه الله تعالی در دیدار با جناب پزشکیان گفتند: «دولت و حاکمیت باید با مفسدین به طور جدی مبارزه کنند، زیرا حتی یک عضو فاسد هم می‌تواند دولت را دچار فساد کند، «الْحَجَرُ الْغَصِیبُ فِی الدَّارِ رَهْنٌ عَلَى خَرَابِهَا»، سنگ و آجر غصبى در بناى خانه، گروگان ویرانى آن است، دیواری محترم است که روی آجر حلال بنا شده باشد، یعنی کسی اگر دیواری چید این سنگش مال خود اوست آجرش مال خود اوست ملاتش مال خودش است، اما یک آجر او غصبی است، شرعا آن صاحب آجر می‌تواند این آجر را از دیوار دربیاورد ولو دیوار فرو بریزد. اگر خدای ناکرده در هیئت [دولت]یک آجر فاسد باشد در زیر مجموعه یک آجر فاسد باشد، روزگار، این آجر فاسد را در می‌آورد ولو دولت فرو بریزد؛ لذا تمام همت مسئولین باید این باشد که با تمام مفسدین در هر رده‌ای مبارزه کنند. در مورد سیاست خارجی و عزت و حکمت در دیپلماسی هم  آیت الله جوادی فرمودند: ما مردم ایران، مردمی بزرگ و بزرگ زاده هستیم، هم تاریخ داریم و هم جغرافیا، بر خلاف کشوری مانند آمریکا که دارای جغرافیا و آثار تمدنی کهن نیست، اگر سرتاسر ایران را بشکافید، پر از علم، هنر و آثار باستانی است. در شأن ما نیست که از کشور دیگری پیروی کنیم».

محتوای جمهوری اسلامی با پایداری و بصیرت مردم ولایی و خون شهیدان عزیز، اسلامی و انقلابی خواهد ماند و قطعاً دشمنان داخلی و خارجی به اهداف پلید خود نخواهند رسید. البته این امر مانع از انجام وظایف دقیق و به هنگام نیرو‌های امنیتی و دستگاه‌های نظارتی داخل دستگاهی مانند؛ حراست و حفاظت اطلاعات و نیز سازمان بازرسی کل کشور و قضات بصیر و شریف و انقلابی نیست. از جناب دکتر پزشکیان ودولت محترم او می‌خواهیم کژی‌ها و انحرافات موجود را در عمر کوتاه ریاست جمهوری اصلاح و راه رفته شهید خدمت را با امید و نشاط و قوت و قدرت بیشتر به سرانجام برسانند که دعای خیر امت اسلامی بدرقه راهشان خواهد بود.                                                                                      

ارسال نظرات