مذاکره از نظر سیاسی و امنیتی به صلاح کشور نیست
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، هفدهمین اجلاس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با موضوع «تحلیل و بررسی اوضاع منطقه ای و بین المللی» با سخنرانی حجت الاسلام صفدری معاون و مشاور وزیر اطلاعات در سالن اجتماعات جامعه مدرسین برگزار شد.
حجت الاسلام صفدری سه اتفاق شاخص و دگرگون کننده دنیا در سه سال اخیر را جنگ اوکراین، تغییر رویکرد چین از حالت انفعال به حالت فعال در تحولات دنیا و تقابل با آمریکا و به وقوع پیوستن طوفان الاقصی و گام ها بعدش عنوان کرد.
وی در ادامه به جنگ اوکراین اشاره کرد و گفت: وقوع جنگ اوکراین و خالی کردن پشت اوکراین و اروپا توسط آمریکا باعث شد به نوعی روسیه تهدید اصلی اروپا شود.
معاون وزیر اطلاعات پیرامون تغییر رویکرد چین توضیح داد: اتفاق مهم و تحول آفرین دیگر دنیا، تغییر رویکرد چین از حالت انفعال به حالت فعال و تقابل با آمریکا است؛ چین تا پیش از این هیچ راهبرد و اقدام فعالی در معادلات جهانی نداشت، اما امروز اینطور نیست و قبول ندارند که آمریکا یکجانبه دنیا را اداره کند؛ پیش از این تمرکز بر توسعه اقتصادی داشتند و کاری به اقدامات راهبردی نداشتند اما امروز تغییر کردند و به یک کنشگر بین المللی در مسائل راهبردی تبدیل شدند.
حجت الاسلام صفدری وقوع طوفان الاقصی و اتفاقات و گام های بعد از آن را یکی از سه اتفاق دگرگون کننده دیگر دنیا دانست و اظهار داشت: این طوفان الاقصی کار بسیار بزرگی بود و هرچه درباره آن سخن بگوییم کم است؛ همانطور که می بینید امروز تقریبا تمام نقاط غزه ویران شده؛ اما در منطقه کوچکی که جمعیتی 2 میلیونی دارد و تحت اشراف اطلاعاتی و نظامی اسرائیل بود و هست، اسرائیلی ها نتوانستند اسرای خودشان را پیدا کنند.
وی افزود: حتی اگر دقت کرده باشید فلسطینیان از ماشین هایی که در قضیه طوفان الاقصی به غنیمت گرفته بودند، برای تبادل اسرا استفاده می کنند؛ یعنی اینقدر حماس قدرتمند است و قابلیت دارد.
مشاور وزیر اطلاعات پیرامون کار بزرگ حماس تأکید کرد: صهونیست ها شبکه جاسوسی خاصی دارند که کمتر از آن صحبت می شود، با وجود این شبکه جاسوسی و اشراف اطاعاتی و نظامی بر منطقه کوچک غزه، در مرحله اول طوفان الاقصی 4 هزار موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک شد؛ تصور کنید اگر هر موشک نیاز باشد دو نفر همراهی کنند، ببینید چه جمعیتی فعالیت داشته اند و دشمن متوجه این تحرکات نشده است.
وی ادامه داد: سرویس های اطلاعاتی مختلف دنیا واقعا متحیر هستند که در غزه چه گذشته و چگونه اینقدر قابلیت پنهان کاری دارند؛ با وجود تدابیر سخت امنیتی و کنترل ورود و خروج مصالح ساختمانی هنوز نتوانستند به راز تونل های موجود در غزه پی ببرند.
حجت الاسلام صفدری فعال شدن جبهه یمن را یک اتفاق فوق العاده و موثر در معادلات منطقه ارزیابی کرد و ابراز داشت: یمن ضعیف ترین کشور عربی که در مجموع نزدیک 25 سال در جنگ است، اما توانست اهرم فشاری بر رژیم صهیونیستی شود.
وی یکی دیگر از اتفاقات اثرگذار بر منطقه را تحولات لبنان بعد از حادثه پیجر و شهادت سران حزب الله، در رأسشان شهید سید حسن نصرالله خواند و گفت: شاه بیت تحولات منطقه سرنگونی نظام بشار اسد بود.
معاون وزیر اطلاعات در مورد جمع بندی حوادث منطقه و جهان نسبت به ایران تصریح کرد: برخی با این اتفاقات به این جمع بندی رسیدند که ایران ضعیف شد و هر آنچه رشته بود پنبه شد؛ اما بر اساس تجربه 40 ساله حضور در تحولات منطقه عرض می کنم که ما آسیب دیدیم اما همچنان پرقدرت و دارای بازدارندگی هستیم.
وی افزود: حتی در جلسه ای که رؤسای کشور های منطقه حضور داشتند، همگی با خوشحالی در این دوماه اخیر می گفتند، حماس اشتباهی کرد و سید حسن نصرالله هم که در کمال ناباوری شهید شد و حکومت سوریه هم که از بین رفت، در این دو ماه نوبت شماست و بزودی به شما ضربه خواهند زد. اما این اتفاق نیفتاد؛ مطمئن باشید اگر بازدارندگی نداشتیم یک لحظه در حمله به ما شک نمی کردند و این نشان از قدرت جمهوری اسلامی است.
حجت الاسلام صفدری از سیاست جدید دولت آمریکا علیه ایران پرده برداشت و گفت: آمریکایی ها تحریم های فلج کننده شماره دو و فشار برای مذاکره را در دستور کار خود قرار داده اند؛ اینکه آمریکا ایران را اولویت خود قرار داده نشان دهنده قدرت روز افزون ایران است.
وی ادامه داد: ما تحت فشار هستیم اما ضعیف نیستیم و دشمن سعی دارد با اضافه کردن فشار ما را پای میز مذاکره اجباری برای گرفتن امتیاز بنشاند.
معاون وزیر اطلاعات اتفاقات رخ داده در سوریه را مایه درس و عبرت خواند و تصریح کرد: اگر مقاومت نکنیم خاک کشور را به توبره می برند؛ امروز سوری ها خودشان پشیمانند، متأسفانه بعضا می شنویم برخی در گوشه و کنار می گویند مقاومت بس است؛ بهتر است اینقدر کوته فکر نباشند و حوادث سوریه را به دقت مورد بررسی قرار بدهند که امروز این کشور حتی قابلیت پرتاب خمپاره برای دفاع از خود ندارد.
حجت الاسلام صفدری با اشاره به سند راهبردی 4 ساله تقابل آمریکا با ایران که توسط شورای آتلانتیک تنظیم و منتشر شده، بیان کرد: در این سند آمده؛ ما با ایران تقابل های زیادی از انقلاب 57 داشتیم، از جنگ هشت ساله تا جنگ های حقوقی و دیپلماتیک و جنگ های نیابتی و همچنین تحولات خیابانی نظیر اغتشاشات بنزینی و 1401 مهسا امینی؛ اما هیچکدام به موفقیت نرسید.
وی ادامه داد: در ادامه سند می گوید؛ ایران در جنگ اخیر غزه ضربه خورد اما به دشمنی خطرناک تر و با انگیزه تر تبدیل شد. دو راهبرد برای مقابله با ایران وجود دارد؛ عصبانی کردن مردم و دوم تحریک ایران برای مذاکره و ترساندن ایران و برای این دو راهبرد پیشنهاد دادند که بودجه تقابل با ایران سه برابر شود.
معاون وزیر اطلاعات پیرامون موضوع مذاکره گفت: مذاکره یک حالت داد و ستد دارد، اما اینها مذاکره را برای تحکم و ترساندن و امتیازگیری در نظر دارند؛ مذاکره در این دوره به لحاظ سیاسی و امنیتی هیچ سودی برای ایران ندارد.
وی افزود: چکیده این سند راهبردی این است که می خواهند ایران را بر سر دوراهی سرنگونی توسط مردم یا تغییر راهبرد قرار بدهند تا به مقاصد خودشان برسند.