فیلمنامه نویس و منتقد سینما مطرح کرد:
تبعیض در اکران فیلمهای جشنواره فجر ۱۴۰۳
![تبعیض در اکران فیلمهای جشنواره فجر ۱۴۰۳](/files/fa/news/1403/11/22/836318_761.jpg)
امامیان، با انتقاد از نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳، گفت: برخلاف سالهای گذشته که یکسانسازی در اکران صورت میگرفت، امسال شاهد اختصاص سالنهای باکیفیت و لاکچری به فیلمهای مهمتر بودیم.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، محسن امامیان نویسنده و فیلمنامه نویس، در رابطه با جشنواره فلیم فجر ۱۴۰۳ اظهار داشت: جشنواره امسال از جهات مختلفی قابل توجه است، به ویژه از نظر تعداد تولیدات؛ برخلاف سالهایی که جشنواره کم رمق و بدون فیلمهای شاخص بود، امسال بیش از ۳۰ فیلم در بخش مسابقه حضور داشتند که نیمی از آنها در سطح متوسط به بالا ارزیابی میشوند.
این کارشناس و منتقد سینما افزود: برخی فیلمها مانند بچه مردم و موسی کلیم الله، مورد توجه خاص قرار گرفتهاند؛ از سوی دیگر، ژانر اجتماعی بر سینمای کمدی غلبه داشته، که این موضوع هم فرصتی برای سینمای ایران است و هم میتواند نشانگر کاهش کیفیت آثار کمدی باشد.
امامیان در تشریح این موضوع افزود: از یک سو، پرداختن به مسائل و مشکلات اجتماعی میتواند منجر به خلق آثاری عمیقتر و تاثیرگذارتر شود که بازتاب دهنده دغدغه های جامعه باشد و به غنای محتوایی سینما و افزایش آگاهی اجتماعی مخاطبان کمک کند.
![جشنواره فجر ۱۴۰۳؛ تبعیض در اکران ؟ جشنواره فجر ۱۴۰۳؛ تبعیض در اکران ؟](/files/fa/news/1403/11/22/836414_145.jpeg)
وی با اشاره به اهمیت نحوه اکران فیلمهای جشنواره در شهرستانها، گفت: متاسفانه امسال شاهد یک نوع نظام طبقاتی در سینماهای شهر هستیم؛ برخلاف سالهای گذشته که یکسانسازی در اکران صورت میگرفت و تمامی فیلمها فرصت دیده شدن یکسان را در سینماهای مختلف داشتند، امسال شاهد اختصاص سالنهای باکیفیت و لاکچری به فیلمهای مهمتر بودیم، درحالیکه سالنهای متوسط تر و سینماهای با امکانات کمتر، به نمایش فیلمهای سطح پایینتر اختصاص داده شدهاند.
امامیان در ادامه افزود: این وضعیت، نه تنها به فرصت دیده شدن یکسان فیلمها ضربه میزند، بلکه باعث تبعیض در دسترسی مخاطبان به آثار سینمایی مورد علاقه خود نیز میشود؛ مخاطبانی که در مناطق مختلف شهر زندگی میکنند و یا امکان دسترسی به سینماهای لاکچری را ندارند، از تماشای فیلمهای مورد علاقه خود محروم میشوند.
![جشنواره فجر ۱۴۰۳؛ تبعیض در اکران ؟ جشنواره فجر ۱۴۰۳؛ تبعیض در اکران ؟](/files/fa/news/1403/11/22/836417_279.png)
این کارشناس و منتقد سینما ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات، حضور گروههای خاص در سالنها است؛ به نظر میرسد برخی ارگانها و نهادها بدون در نظر گرفتن اولویت هنرمندان و منتقدان، ظرفیت سینماها را در اختیار خانوادههای خود قرار میدهند؛ این موضوع باعث شده که مخاطبان جدی جشنواره، از تجربه جشنوارهای که حق طبیعیشان است، محروم شوند.
ظرفیتهای مغفول مانده قم در سینما
امامیان اظهار داشت: قم یکی از شهرهایی است که ظرفیت بالایی در تولید محتوا و انیمیشن دارد؛ بسیاری از پروژههای سینمایی و انیمیشنهای باکیفیت توسط هنرمندان این شهر تولید میشود، اما متأسفانه این استعدادها نادیده گرفته میشوند؛ جشنواره فیلم فجر میتوانست بستری باشد برای معرفی این استعدادها، اما به نظر میرسد، برنامه ریزی مناسبی در این زمینه انجام نشده است.
وی با انتقاد از مسئولان فرهنگی ادامه داد: جشنواره فجر فرصتی طلایی برای تعامل مخاطبان، فیلم سازان و منتقدان است، اما نبود مدیریت صحیح در توزیع فیلمها و بیتوجهی به مخاطبان جدی سینما، این فرصت را کم رنگ میکند؛ لازم است که مسئولان فرهنگی، توجه بیشتری به شهرستانها داشته باشند و زیرساخت های مناسب تری برای نمایش فیلمهای جشنواره در سراسر کشور فراهم کنند.
ارسال نظرات