۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
کد خبر: ۷۷۵۱۱۵
منتقد سینما مطرح کرد؛

فقدان عمق و اصالت، بلای جان سینمای مهدویت

فقدان عمق و اصالت، بلای جان سینمای مهدویت
حجت الاسلام جلیلی، ضمن تاکید بر ضرورت تحول در سینمای ایران به ویژه در حوزه مهدویت، آثار ارائه شده در جشنواره امسال را فاقد عمق دانست.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامرضا جلیلی، کارشناس و ناقد سینما در نشست نقد و بررسی آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر که به همت خبرگزاری رسا در سالن شهید دهقانی خبرگزاری رسا برگزار شد، به نقد و بررسی جشنواره فجر امسال پرداخت. 
 
حجت الاسلام جلیلی، ضمن اشاره به زحمات و تلاش‌های صورت گرفته در عرصه تولید آثار سینمایی، تاکید کرد: سینمای ایران هنوز نتوانسته به جایگاه واقعی خود در پرداختن به مفاهیم معنوی و مذهبی دست یابد.
 
وی افزود: جشنواره فیلم فجر، فرصتی است برای ارزیابی عملکرد یک‌ساله سینمای ایران و متأسفانه باید گفت که آثار ارائه شده در حوزه مهدویت، عموماً فاقد عمق و اصالت بوده و بیشتر به کلیشه‌ها و شعار‌های سطحی بسنده کرده‌ است.
 
این کارشناس و ناقد فیلم با اشاره به ضرورت تحول در رویکرد سینمای ایران به مفاهیم مهدوی، تاکید کرد و گفت: این سینما باید بتواند با درکی عمیق از آموزه‌های اسلامی و با رویکردی هنرمندانه، تصاویری جذاب و تاثیرگذار از انسان کامل و جامعه مهدوی ارائه دهد.
 
حجت الاسلام جلیلی افزود: سینمای مهدویت نباید به تبلیغ سطحی و شعاری مفاهیم مذهبی محدود شود، بلکه باید بتواند با بهره‌گیری از ابزار‌های هنری، مخاطبان را به تفکر و تعمق در این آموزه‌ها ترغیب کند.
 
وی ضمن ابراز نگارنی از تقلید از سینمای غرب، خواستار اتکا به ظرفیت‌های بومی و ملی در تولید آثار سینمایی شد و با انتقاد از برخی از فیلم‌سازانی که به جای پرداختن به مسائل و دغدغه‌های جامعه ایرانی، به دنبال تقلید از الگو‌های غربی هستند، تاکید کرد: سینمای ایران باید با تکیه بر هویت فرهنگی و معنوی خود، آثاری اصیل و باکیفیت تولید کند که بازتاب‌ دهنده ارزش‌ها و آرمان‌های جامعه ایرانی باشد.
 
این کارشناس و ناقد فیلم با تأکید بر ضرورت حمایت از فیلم‌سازان جوان و خلاق که توانایی تولید آثار باکیفیت در حوزه مفاهیم مذهبی را دارند، گفت: با توجه به استعدادهای فراوان در میان جوانان ایرانی، باید فرصت‌های برابر برای این افراد در عرصه تولید آثار سینمایی فراهم شود.
 
حجت الاسلام جلیلی با ابراز امیدواری نسبت به آینده سینمای ایران، تاکید کرد: با تلاش و همدلی همه فعالان این عرصه، می‌توان به تولید آثار سینمایی باکیفیت و تاثیرگذار در حوزه مفاهیم مذهبی و معنوی دست یافت.
 
وی در ادامه ضمن توجه دادن مسئولان به حمایت از جوانان در عرصه سینما گفت: حمایت مسئولان فرهنگی کشور از تولید آثار فاخر سبب رشد سینما و محتوی آن و زمینه‌ای برای ارتقای سطح فرهنگ و هنر جامعه می‌شود.
رشیدیان
ارسال نظرات