۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۹
کد خبر: ۷۷۵۵۰۷
حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط مطرح کرد؛

اهمیت توجه به ارزش‌های دینی در فعالیت‌های رسانه‌ای

اهمیت توجه به ارزش‌های دینی در فعالیت‌های رسانه‌ای
مدیر حوزه علمیه خراسان بر ضرورت تمرکز بر محتوای باکیفیت و بهره‌گیری از ابزارهای نوین برای انتقال پیام‌های دینی تأکید کرد و بیان داشت: تأثیرات عمیق محتوای معنوی بر پایداری و ماندگاری تولیدات رسانه‌ای به وضوح قابل مشاهده است.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان در آیین اختتامیه جشنواره رسانه‌ای و فضای مجازی «سلمان» که چهارشنبه برگزار شد به نکاتی در زمینه بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای اشاره کرد و بیان داشت: اصل کار باید بر پایه توجه به خداوند و استفاده بهینه از امکانات در راستای اهداف الهی باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط با تأکید بر مضمون حدیثی از امام رضا (ع)، خاطرنشان کرد: آنچه در اختیار ماست، محاسن کلام است؛ محتوایی فاخری که اگر بتوانیم آن را به صورت هنرمندانه ارائه دهیم، نتیجه خود را خواهد داشت، ما نباید خودمان را درگیر حاشیه‌های فضای رسانه کنیم و باید به ارزش‌های محتوایی که ارائه می‌دهیم ایمان داشته باشیم.

مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اهمیت اعتماد به نفس در ارائه محتوا گفت: شما در حال انتشار پیام‌هایی ارزشمند هستید و نباید در مواجهه با فضاهای دیگر منفعل شویم یا تنها برای اثبات اینکه توانمندی خاصی داریم، وارد حاشیه‌ها شویم، محتوای غنی خود پیام‌ های دینی است و کافی است آن را در قالب‌های مناسب عرضه کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط با اشاره به تأثیرگذاری محتوای معنوی افزود: چگونه شبکه المنار، علی‌رغم تمام فشارها و محدودیت‌ها، ماندگار شد، گاهی پخش یک دعای کوتاه، اثری عمیق بر مخاطبان می‌گذارد.

مدیر حوزه علمیه خراسان همچنین از فعالان رسانه‌ای خواست که نگاه هنرمندانه و خلاقانه‌ای به محتوا داشته باشند و آن را به قالب‌های دیجیتال و فضای مجازی منتقل کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط تأکید کرد: تقویت ارتباط محتوا با اصول الهی و توجه به دعاهای اهل‌بیت علیهم السلام می‌تواند راهگشا باشد و تأثیر پیام را افزایش دهد.

مدیر حوزه علمیه خراسان تاکید کرد: اگر کاری انجام می‌دهید صرفاً برای دیده‌شدن، مسیر شما مشخص خواهد بود، اما اگر قصد دارید اثری ماندگار خلق کرده و در حوزه فرهنگ دینی نقشی عمیق و مؤثر ایفا کنید، نتیجه را به خدا بسپارید، خواهید دید که خداوند چگونه راهتان را هموار می‌کند.

وی با اشاره به سخن علامه طباطبایی درباره بسم‌الله عنوان کرد: آغاز هر کار با نام خداوند آن را به ابدیت پیوند می‌دهد و ماندگار می‌کند، هرچند تکنیک‌های هنرمندانه اهمیت دارند، اما پایداری واقعی زمانی حاصل می‌شود که کار با حقیقت مطلق گره خورده باشد و در غیر این صورت، حتی اگر جلوه‌ای زیبا داشته باشد، موقتی خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط در ادامه سخنان خود به ذکر خاطره‌ای پرداخت و گفت: این خاطره را با یک واسطه از مرحوم شیخ عباس قمی نقل می‌کنم مرحوم شیخ عباس قمی، صاحب آثار متعدد از جمله کتاب‌های برجسته‌ای مانند "مفاتیح‌الجنان" و "سفینه‌البحار" بود، مرحوم آیت‌الله العظمی خویی روزی از شیخ عباس قمی پرسید: چرا کتاب "مفاتیح‌الجنان" در هر خانه‌ای یافت می‌شود، اما با وجود اهمیت علمی "سفینه‌البحار" به‌ندرت چاپ شده است؟ شیخ عباس قمی در پاسخ چنین گفت: زمانی که مفاتیح‌الجنان را می‌نوشتم، نیت من تنها خدمت به شیعیان و فراهم‌کردن دسترسی آسان به دعاهای مورد نیازشان برای مناجات با خدا بود، اما پس از انتشار "مفاتیح‌الجنان"، متوجه شدم که مردم مرا بیشتر به‌عنوان دعانویس می‌شناسند و از همین‌رو، برای اثبات توان علمی خود تصمیم به نگارش "سفینه‌البحار" گرفتم و سرنوشت این دو کتاب چنین رقم خورد؛ "مفاتیح‌الجنان" در بین مردم به‌شدت رایج شد در حالی که "سفینه‌البحار" تنها توسط افراد خاصی شناخته شده است.

وی در پایان نیز از تمامی کسانی که در تحقق این اقدام ارزشمند همکاری کردند، به‌ویژه رسانه‌های حوزوی سراسر کشور، همکاران حوزه فنی و محتوایی و سایر بخش‌هایی که نقش موثری در پیشبرد این حرکت داشتند، قدردانی کرد و گفت: امیدوارم این تشکل در آینده بتواند به شبکه‌ای تأثیرگذار تبدیل شود.

 

ارسال نظرات