۲۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۹
کد خبر: ۷۷۷۶۷

تفسیر مصباح الهدی از تفاسیر ماثور به شمار می‌آید

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه گفت: تفاسیر قرآنی در طول چهارده قرن، میراث مکتوب اسلام را به وجود آورده اند.
بزرگداشت بيستمين سالگردآيت الله ميرزا جواد آقا تهراني در دانشگاه مفيد قم

حجت الاسلام مهدوی راد، از شاگردان آیت الله میرزا جواد آقا تهرانی در مراسم رونمایی از تفسیر مصباح الهدی گفت: در طول چهارده قرن، علما و اندیشمندان بر دور قرآن حلقه زدند و با آثار برگرفته از این کتاب مقدس، میراث مکتوب بی نظیری را برای اسلام به وجود آورده اند.

وی گفت: در آستان هیچ کتابی تا به حال این گونه شرح و تفسیر نوشته نشده است در حالی که تفاسیر انواع گوناگونی مانند ادبی، فقهی، فلسفی، کلامی و غیره دارند.

این پژوهشگر علوم اسلامی، یکی از روش های تفسیری را تفسیر بر پایه روایات برشمرد و گفت: این تفسیر که به تفسیر ماثور نامیده شده است، گاهی محصول واقعیات زمان بوده است، به این گونه که در زمان نوشته شدن تفسیر، جامعه علمی غیر از آن روش را برنمی‌تابیده و گاهی محصول تفکر مفسر بوده است، به این بیان که مفسر، روشی را به جز تفسیر ماثور درست نمی‌دانسته است.

این استاد حوزه علمیه اظهار داشت: روایات گاهی روش‌ها را آموزش می دهند و گاهی مبنا را بیان می کنند و گاهی هم خودشان توضیح مطلب هستند.

وی گفت: مفسری که بر روش تفسیر ماثور کار می کند، باید آگاه باشد که گاهی روایات، توسعه معنایی را بیان و گاهی روش برخورد را مطرح کرده است که در تفسیر مصباح الهدی به این مطلب توجه شده است.

شاگرد میرزا جواد تهرانی گفت: از نکات قابل توجه دراین تفسیر این است که مفسر به صرف نقل یک روایت بسنده نکرده است بلکه با روش و مسلک خاص خود به انتخاب روایات دست زده و به این نکنه نوجه داشته که این روایات راهی برای توسعه مبانی و ژرفای مفهوم و در آمیختن آیات قرآن با هدایت در گستره زندگی است.

وی با ذکر خاطره ای از میرزا جواد آقا تهرانی، گفت: وقتی او مطلبی را نقل می کرد ، انسان احساس می کرد که این مطلب تجلی لحظات حیات ایشان است و این مطالب در جان خودش جای گرفته است./909/پ202/ع

ارسال نظرات