جای خالی چند شاعر در نامزدهای «چهره هنر انقلاب»

دبیرخانه جایزه چهره هنر انقلاب درباره دلایل انتخاب این شاعران برای نامزدی چهره هنر انقلاب توضیحاتی داده است. این دبیرخانه محمد رسولی را «برای خلق اشعار بهنگام و مؤثر در هنگامه نبرد طوفانالاقصی و به میدان آوردنِ شعر در میانهی روزهای مهم جبههی مقاومت» و میلاد عرفانپور را «برای خلق آثار بهنگام و مؤثر در واکنش به وقایع مهم سال ۱۴۰۳ و میدانداری در عرصهی شعر برای رشد و ارتقای کیفیت آثار هنرمندان جوان» نامزد این جایزه کرده است.
اگرچه درخشش نام دو شاعر در میان نامزدهای چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ سبب خوشنودی است، اما جای خالی یک شاعر جوان، فاطمه عارفنژاد، در میان نامزدهای این جایزه احساس میشود. عارفنژاد شاعر جوان ساکن قم، از معدود شاعرانی است که در واکشن به اتفاقات یک سال و نیم گذشته، شعرهای فراوان و درخشانی سرود و یک مجموعهشعر ویژه با موضوع هفت اکتبر، غزه و جبهه مقاومت منتشر کرد؛ کتاب «در رکاب صبح» که تمام غزلهای آن از روز هفتم اکتبر تا روز شهادت سیدحسن نصرالله سروده شدهاند و به گواهی اهالی شعر انقلاب، اشعار این مجموعه در تزار بالای شعری قرار داشت. این کتاب همچنین توانست عنوان برگزیده جشنواره شعر فجر در سال ۱۴۰۳ و نیز کتاب برگزیده در جایزه کتاب سال را از آنِ خود کند.
شایسته بود با توجه به همان دلایلی که سبب انتخاب محمد رسولی و میلاد عرفانپور به عنوان نامزدهای چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد، یعنی «خلق اشعار بهنگام و مؤثر در هنگامهی نبرد طوفانالاقصی و به میدان آوردنِ شعر در میانهی روزهای مهم جبههی مقاومت»، شعرها و تلاشهای این شاعر جوان مورد توجه قرار میگرفت و یکی دیگر از شاعران جوان و خوشآتیه شعر انقلاب به جامعه هنری کشور معرفی میشد.
لازم به ذکر است توجه جایزه چهره هنر انقلاب به شاعران پیش از این سابقه داشته است؛ شاعرانی چون علیمحمد مؤدب، افشین علا و محمدمهدی سیار در سالهای گذشته نامزد این جایزه شدهاند و محمدمهدی سیار در سال ۱۴۰۱ به عنوان چهره هنر انقلاب انتخاب و مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفته است.
چهره منتخب هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳، پس از بررسی کارنامه و عملکرد ۱۵ نامزد آن، در آئین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی میشود.