۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۰
کد خبر: ۷۷۸۹۸۹
بانکی پور در گفت‌و‌گو با رسا مطرح کرد؛

وعده افزایش نرخ باروری به ۲.۵ درصد؛ اجرای ناقص قانون جمعیت در برنامه هفتم توسعه

وعده افزایش نرخ باروری به ۲.۵ درصد؛ اجرای ناقص قانون جمعیت در برنامه هفتم توسعه
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود تصویب قانون «جمعیت و تعالی خانواده»، کمبود بودجه و عملکرد ضعیف برخی نهادها مانند بانک‌ها و وزارت راه، برنامه‌های حمایتی قانون جوانی جمعیت را با اختلال مواجه کرده است.

امیر حسین بانکی پور نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، با اشاره به اجرای قانون جوانی جمعیت در برنامه هفتم توسعه که یک سال از زمان اجرای آن گذشته است گفت: در خود برنامه، سیاست‌های رهبر معظم انقلاب کاملاً مشخص بوده و تأکید شده که در پایان برنامه باید نرخ باروری به ۲.۵ برسد.

وی ادامه داد: اما در مورد احکام برنامه، سازمان برنامه و بودجه همراهی نکرده است. به جای تدوین احکام جدید، فقط اشاره شده که باید قانون «جمعیت و تعالی خانواده» به‌طور کامل اجرا شود تا به اهداف مورد نظر برسیم. در نتیجه، به غیر از یک حکم که توانستیم در برنامه بگنجانیم (مبنی بر اینکه اگر بخشی از برنامه‌های ما در حوزه جوانی و جمعیت کار کند، هزینه‌های آن قابل قبول مالیاتی محسوب شود)، بقیه موارد در برنامه نیامده است.

بانکی پور با اشاره به اینکه در ابتدا مخالفت‌هایی وجود داشت، اما بعداً همراهی شد افزود: در مورد سایر موارد پیشنهادی دولت نیز سازمان برنامه در مرحله تدوین و تلفیق مخالفت کرد و گفت: «همان نرخ باروری که رهبر معظم انقلاب تأکید کرده‌اند، با اجرای قانون جوانی جمعیت محقق می‌شود.»

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متأسفانه حتی بودجه کامل این قانون نیز تأمین نشده و برخی احکام آن به دلیل عدم تخصیص بودجه، عملیاتی نشده است. در این چند ماه گذشته نیز بخش‌هایی که پیشرفت داشتند، مانند وام ازدواج و فرزندآوری، با عملکرد ضعیف بانک‌ها مواجه شدند. در بحث خودرو و زمین‌ها نیز مشکلاتی وجود دارد.

بانکی پور ابراز داشت: سال گذشته حدود ۷۰ هزار زمین واگذار شد، اما در سال جاری، علی‌رغم وعده‌های وزیر راه و شهرسازی در زمان رأی اعتماد، حداکثر ۳۰ هزار زمین اختصاص یافته است، در حالی که انتظار می‌رفت بیش از ۱۰۰ هزار زمین واگذار شود ولی ما همچنان پیگیر این موضوع هستیم.

وی در ادامه اظهار داشت: از طرفی وزارت بهداشت عملکرد قوی‌ای در اجرای برنامه‌ها داشته است، از جمله وزیر بهداشت، معاون بهداشت، و مرکز «جمعیت و تعالی خانواده» که در این دوره نیز با قدرت در حال پیگیری هستند. اما سایر بخش‌های دولتی همراهی لازم را ندارند.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت ورزش و جوانان و سازمان تبلیغات اسلامی در حد قابل قبولی فعال هستند، وزارت ارشاد نیز نسبت به گذشته بهبود یافته است، اما سایر نهادها نیاز به تحول جدی دارند.

ارسال نظرات