۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۵
کد خبر: ۷۷۹۳۰۹
معرفی مدارس علمیه استان ها؛

آشنایی با مدارس علمیه باب العلم و دارالعلم کاشان

آشنایی با مدارس علمیه باب العلم و دارالعلم کاشان
کاشان- مدرسه علمیه باب العلم در سال ۱۳۴۲ از سوی مرحوم آیت الله سید عباس اعتمادی در مرکز شهرستان کاشان تأسیس شد و در طرح توسعه آن، مدرسه دارالعلم ۲۴ سال قبل از سوی فرزندش در خیابان امیرکبیر تأسیس و افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، مدرسه علمیه سطح عالی باب العلم اسلامی حجت الاسلام والمسلمین اعتمادی در سال ۱۳۴۲ تأسیس شده است و طلاب از پایه ۱ تا ۶ درحال تحصیل و ۲۰۰ طلبه از پایه ۷ تا درس خارج مشغول به تحصیل هستند.

مدرسه دارالعلم اسلامی تنها مدرسه علمیه در سطح شهرستان کاشان و آران و بیدگل و نطنز و نراق قرار دارد که در سطح عالی فوق دیپلم، لیسانس و فوق لیسانس از حدود ۱۱ سال قبل تا کنون طلبه می‌پذیرد.

مدرسه علمیه دارالعلم اسلامی کاشان از ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به جمع هشت مدرسه بین‌المللی کشور پیوسته و در طول سال، حتی در تابستان‌ها، دوره‌های زبان عربی را برگزار می‌کند.
معرفی مدارس علمیه باب العلم و دارالعلم آیت الله اعتمادی کاشانی
این طرح به عنوان یک فرصت ارزشمند برای طلاب علاقمند به یادگیری زبان عربی و ارتقاء مهارت‌های علمی آنان، در سطحی بین‌المللی طراحی شده که با برگزاری دوره‌های زبان عربی در این حوزه، طلاب می‌توانند به مهارت‌های زبانی خود افزوده و در دنیای امروز، با توانایی‌های بیشتر در حوزه‌های علمی و پژوهشی فعالیت کنند.

تدریس سطح عالی پیش از این فقط در قم بود، اما اکنون در تعداد معدودی از شهرستان‌ها از جمله شهرستان کاشان در سطح عالی تدریس داشته و موفقیت خوبی داشته است.

مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) از سال ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرده است، حوزه خواهران الزهرا(س)، با اخذ مجوز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران در مقطع عمومی سطح دو ‹‹کارشناسی پیوسته›› و بدون آزمون کتبی براساس سوابق تحصیلی از علاقه‌مندان ثبت می‌کند.

معرفی مدارس علمیه باب العلم و دارالعلم آیت الله اعتمادی کاشانی
پذیرش تمامی مدارس علمیه شهرستان کاشان در سطح سیکل، دیپلم و فوق دیپلم و لیسانس و فوق لیسانس یعنی در سه سطح پذیرش دارند، اما مدرسه علمیه دارالعلم در شهرستان کاشان تنها مدرسه‌ای است که تنها در سطح عالی تدریس دارد.

پذیرش طلاب در این مدرسه به این صورت است که بعد از ورود به سایت سراسری حوزه و ثبت نام در سایت، امتحان ورودی در مصلی‌های شهر‌ها برگزار و بعد از آن براساس انتخاب مدرسه و شهرستان یاد شده با انجام مصاحبه پذیرش شده و گذراندن دوره یک ماهه اختبار و تثبیت و آشنایی با طلبگی، دروس، طلاب با جایگاه خود در این دوره آشنا می‌شوند و بعد از آن وارد سیستم حوزه می‌شوند که تمامی این مراحل در تابستان و قبل از شروع سال تحصیلی است.

دوره اختبار و تثبیت که به معنی خبر گرفتن و خبردادن است مدرسه علمیه اطلاعات طلاب را دریافت و طلاب نیز اطلاعات مدرسه علمیه را دریافت می‌کنند و این کار یک نوع آشنایی طلاب با حوزه و حوزه از طلاب است.

طلاب این مدرسه از جنوب کشور، بندر عباس، خوزستان، کرمانشاه، مشهد، قائنات و اقوام مختلف کرد و ترک و لر هستند.

برنامه‌های تغذیه و خدماتی این حوزه علمیه شامل تغذیه، فروشگاه مواد غذایی در حوزه، صندوق قرض الحسنه پس انداز، سامانه پیامکی اطلاع رسانی و دریافت نظرات و پیشنهادات، خوابگاه‌های مجهز با ظرفیت ۳۰۰ نفر، حیاط و فضای سبز مناسب، امکانات ورزشی سیستم و خدمات اینترنتی سایت مرکز مدیریت و خدمات حوزه مجهز است.
معرفی مدارس علمیه باب العلم و دارالعلم آیت الله اعتمادی کاشانی
برگزاری نماز جماعت در سه نوبت، بیان احکام بعد از نماز، برگزاری اردو‌های زیارتی و سیاحتی استانی و برون استانی، برگزاری درس اخلاق به صورت هفتگی با حضور اساتید اخلاق شهرستان کاشان و قم، دادن مشاوره به طلاب با حضور اساتید مشاوره، برگزاری جلسات ملی و مذهبی، برگزاری جلسات به همت هیأت انصارالمهدی(ع) طلاب مدرسه، برگزاری دعای کمیل و توسل، پخش کلیپ و سخنرانی یکی از طلاب برای تمرین فن سخنرانی در برنامه صبحگاهی را از جمله برنامه‌های تهذیبی در  این مدارس علمیه است.

اختصاص ساعت مطالعه، اختصاص ساعت مباحثه، برگزاری کلاس‌های آموزش و پژوهش، ارائه پژوهش کوتاه درسی در هر نیم سال، ارائه پژوهش غیردرسی، برگزاری امتحانات هفتگی، اختصاص نمره آموزش و پرورش به هر درس، اختصاص نمره کلاس به هر درس از برنامه‌های آموزشی و پژوهشی این مدرسه علمیه است.

تلاوت روزانه قرآن کریم بعد از نماز جماعت، آموزش قرآن با حضور اساتید متخصص که در هفته دو شبانه روز در حوزه حضور دارند، آموزش و برگزاری آزمون صحت قرائت نماز از دیگر برنامه‌های قرآنی این حوزه است.
معرفی مدارس علمیه باب العلم و دارالعلم آیت الله اعتمادی کاشانی
امکانات آموزشی و پژوهشی مدارس علمیه حجت الاسلام والمسلمین اعتمادی و مجهز بودن این مدارس علمیه به وسایل کمک آموزشی، کتابخانه با بیش از دوهزار جلد کتاب، اتاق پژوهش مجهز به سیستم‌های رایانه ای، هارد سبحان و هارد نور با برنامه‌های آموزشی وپژوهشی متنوع، سالن مطالعات و مباحثه مجهز به میز و صندلی، نمایشگاه کتاب به صورت اقساط با ۴۰ درصد تخفیف، نشریه داخلی ‹‹نگرش اسلام›› و نشریه و مجلات را از جمله امکانات آموزشی و پژوهشی این مدارس اعلام کرد.

ورزش صبحگاهی قبل از صبحانه، استخر، هفته‌ای یک جلسه تمرین فوتسال در سالن ورزشی و شرکت در مسابقات ورزشی حوزه‌های علمیه را از برنامه‌های ورزشی تدارک دیده این مدرسه علمیه است ضمن اینکه، نشست‌های سیاسی، صدور کارت فعال و تبدیل به کادر، ثبت و ارسال گزارش کار کرد، برگزاری حلقه‌های شجره طیبه صالحین، برگزاری دوره‌های آموزشی و برگزاری یادواره شهدا از برنامه‌هایی است که پایگاه بسیج طلاب امام خمینی(ره) برای طلاب در نظر گرفته است.

لازم به توضیح است، آیت الله سید عباس اعتمادی در سال ۱۳۱۱ شمسی درکاشان متولد شد و مهمترین فعالیت علمی ایشان تدریس علوم حوزوی، تربیت و پرورش طلاب بود و از آثار این عالم جلیل القدرمی‌توان به ‹‹لب البیان فی‌معرفت الانسان و دائع المنان›› و ‹‹رسالت الاعتمادیه فی اصول الاعتقادیه›› اشاره کرد، ضمن اینکه ساخت مسجد اعظم کرسی، دارالعلم اسلامی، شامل حوزه علمیه و کتابخانه عمومی نیز از جمله اقدام‌های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی آیت الله اعتمادی در شهرستان کاشان است، این عالم ربانی بعد از سال‌ها خدمات ارزنده به اسلام در ۲۱ مرداد ماه سال ۷۵ هنگام بازگشت از زیارت امام‌رضا(ع) به علت تصادف رانندگی به لقاء الله پیوست./۱۳۰۷/

ارسال نظرات