صد سال گذشته حوزه های علمیه مملو از تحولات و تغییرات است

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام رضا رستمی مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه در آیین اختتامیه رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» که صبح امروز در سالن همایش دبیرخانه انجمن های علمی حوزه برگزار شد، با اشار به یکصد سالگی بازتاسیس حوزه علمیه قم اظهار داشت: صد سال گذشته حوزه های علمیه مملو از تحولات و تغییرات بوده، الحمدلله شجره طیبهای در قم بارور شد که توانست تحولات بزرگی در سطح جهانی ایجاد کند.
وی افزود: حوزه علمیه قم از قرون دوم و سوم و چهارم و به ویژه در قرون پنجم و ششم به اوج شکوفایی رسید. متأسفانه با حمله مغول و پیش از آن در دوره سلجوقیان، رکودی ایجاد شد؛ اما دوباره در قرون نهم و دهم با حکومت صفویه به شکوفایی رسید. با این حال، حوزهای با تأثیرگذاری جهانی نبود تا اینکه مرحوم آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) وارد قم شدند. زمانی که ایشان به قم آمد، حوزه کمتر از ۴۰۰ طلبه داشت که البته همین تعداد هم حوزه خوبی محسوب میشد؛ اما ایشان در بازه زمانی کوتاهی، جمعیت طلاب را تقریباً سه برابر کرد.
مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه بیان داشت: سه برابر شدن طلاب حوزه علمیه در زمان مرحوم آیت الله عبدالکریم حائری یزدی، نه کمّی بلکه کیفی بود، چرا که همگی از شخصیتهای برجستهای بودند که توان تأثیرگذاری ملی و بینالمللی داشتند که از برکات ویژه این حضور مقدس، وجود حضرت امام خمینی(ره) بود.
وی با اشاره به استقبال شرکت کنندگان رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» اظهار داشت: ابتدا این سؤال مطرح بود که شرکتکنندگان در چه سطحی خواهند بود؛ آیا استانی است یا ملی؟ وقتی ارسال آثار شروع شد، با حجم انبوهی از آثار مواجه شدیم که موجب شگفتی شد؛ چرا که موضوع کاملاً تخصصی بود و در رویدادهای تخصصی، چنین استقبال گستردهای از سراسر کشور بسیار کمپیشآمده که این نشاندهنده ظرفیت بالای این موضوع است.
حجتالاسلام رستمی افزود: رویداد یکصدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم صرفاً برای مرور تاریخ نیست، بلکه برای ترسیم افق صد سال آینده است. این ظرفیتی که الحمدلله شاهد آن بودیم چه در تولیدات چندرسانهای و چه در تولیدات مکتوب میتواند به ما کمک کند تا الگوی صد سال آینده حوزه را ترسیم کنیم.