بیانیه مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه در حمایت از پیام رهبر انقلاب

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، در پی انتشار پیام «حوزه پیشرو و سرآمد» از سوی رهبر معظم انقلاب به همایش یکصدسالگی حوزه علمیه قم، مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه در بیانیه از بهکارگیری ظرفیت های این مرکز و دفع و رفع شبهات سخن گفت.
متن بیانیه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تبارک و تعالی: «وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَ عَمِلَ صَالِحًا وَ قَالَ إِنَّنِی مِنَ الْمُسْلِمِینَ»فصلت: ۳۳
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت یکصدمین سال بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، در کنار دهها نکتهی ژرف و عالمانه پیرامون حوزهی علمیه و ظرفیتهای آن، بیانگر این واقعیت بود که حوزهی علمیه در طول تاریخ پرافتخار خویش، خصوصاً در صد سال اخیر، همواره پیشتاز میدان مقابله با شبهات بوده است. از میرزای شیرازی در نهضت تنباکو تا مدرس در مبارزه با استعمار، و از امام خمینی(ره) در بیداری امت اسلامی تا شهدای مبارزه با تحجر و التقاط، همه گواه این حقیقتند که طلبهی انقلابی همواره در خط مقدم دفاع از حریم دین ایستاده است.
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه، با الهام از پیام معظمله و در راستای رسالت خود مبنی بر دفع و رفع شبهات، محورهای ذیل را مورد توجه مجدد و مؤکد خود قرار داده و تلاش مضاعف خود را جهت تحقق حداکثری آن به کار خواهد بست:
الف: مواجههی تهاجمی به مثابه استراتژی و راهبرد مرکز
چنانکه معظمله فرمودند: «در کار تبلیغ، موضع ایجابی و حتی تهاجمی، از موضع دفاعی مهمتر است... حوزهی فلسفهدان و متکلم، به دفاع در برابر شبههانگیزی بسنده نمیکند، بلکه در قبال این کجروی و گمراهی، چالشهای فکری میآفریند»؛ بر این اساس و با استفاده از ظرفیت علمی موجود و بهرهگیری از ایدهها و آرای متخصصان عرصهها و رشتههای مختلف، چالشآفرینی و تقابل مطالبهگرانه در مواجهه با فرهنگ و باورهای غرب را مورد توجه خواهد داشت.
ب: تربیت نیروی کارآمد و مجاهد
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات، در تعامل با دیگر بخشهای حوزهی علمیه و بهرهگیری از تجربه و اندیشهی چهرههای توانمند عرصهی مواجهه با شبهات، آموزش و ارتقای توانمندی طلاب را در عرصهی پاسخگویی مدنظر داشته؛ چرا که بر این باور است که مأموریت این مرکز و حوزههای علمیه، جز با پرورش مجاهد فرهنگی در تراز انقلاب اسلامی محقق نخواهد شد.
ج: ایجاد ظرفیت و زمینهسازی ارتباط حداکثری با آحاد جامعه
با درک این واقعیت که «حوزهی علمیه برای حفاظت از اعتبار معنوی و وفاداری به فلسفهی وجودیاش، باید از مردم و جامعه و مسائل اساسی آن هرگز جدا نشود»، گستره و دامنهی رصد و پایش شبهات و سؤالات اساسی آحاد جامعه و اقشار مختلف را مدنظر قرار داده و تلاش میکند با بهرهگیری از همهی ظرفیتهای موجود و بالقوهی مرکز و استفاده از ظرفیت مراکز و نهادهای همسو، پاسخهای متناسب، روزآمد و متقن را جهت بهرهگیری مردم و جامعه تولید و منتشر نماید.
امید آن است که با لطف حضرت حق و عنایت حضرت بقیهالله(عج) و با عزم و همت جهادی همهی مسئولان حوزوی و دانشگاهی، شاهد کنشگری مؤثرتر و تهاجمی در مواجهه با شبهات بوده، طلوع نسلی نو از پاسخگویان بصیر و مجاهد در عرصهی مقابله با شبهات و انحرافات دینی، اخلاقی و فرهنگی را نظارهگر باشیم.