درخشش حوزه در جهان به برکت نقش آفرینی علمای بزرگ/نقش بی بدیل روحانیت در هدایت فکری جامعه

حجتالاسلام محمد سعیدی مدیرکل بنیاد خیرین حوزه های علمیه و نائب رئیس اول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه های علمیه در گفتوگو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت با اشاره به قدمت طولانی حوزه های علمیه اظهار داشت: حوزه علمیه از گذشته تاکنون توسط نواب خاص و عام حضرت حجت(عج) مدیریت شد و با نقش آفرینی علمای بزرگ برای تقویت و استمرار مراکز دینی توانست قرن های بسیاری را به تربیت طلاب علوم دینی و ایفای نقش هدایتگری در جامعه بپردازد.
وی افزود: حوزه های علمیه مرکز رشد و تعالی اسلام هستند و ظهور و بروز شخصیت هایی مثل مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی موهبت و نعمت های بزرگ الهی است که به برکت ولایت، نصیب امت اسلامی و حوزه علمیه قم شد.
مدیر کل بنیاد خیرین حوزه های علمیه بیان داشت: ظهور اثرات علمی و مدیریتی مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی در تربیت شاگردان و علمای فرهیخته ای بود که حضور آنان در عصر حاضر جلوه گری کرد که از میان آنان، نقش امام خمینی(ره) در ایجاد انقلاب اسلامی و بیرون راندن استکبار و عوامل آنان، نقش بی بدیلی بود.
وی افزود: امروز اگر در سراسر جهان اسلام، حوزه های شیعه می درخشند، به برکت قلم مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی و علمای دیگر در احیای اندیشه های امام صادق و امام باقر علیهماالسلام است.
ناراحتی متحجران از نقش بی بدیل روحانیت در هدایت فکری امت اسلامی
نائب رئیس اول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه های علمیه با اشاره به قاعده «تُعرف الاشیاء باَضدادها» خاطرنشان کرد: با درک مفهوم بدی است که خوبی معرفی میشود و با تاریکی، نور شناخته میشود و علت این که امروز جبهه استکبار، دشمنان داخلی و متحجرین، نسبت به حوزه های علمیه دشمنی کرده و ناراحت هستند، به خاطر نقش بی بدیل روحانیت در عصر حاضر برای هدایت فکری جامعه و امت اسلامی است.
مدیر کل بنیاد خیرین حوزه های علمیه با اشاره به تاثیر تقویتی و تحولی وجود حضرت معصومه(س) در قم ابراز کرد: بدون شک، نقش نفسِ قدسی حضرت فاطمه معصومه(س) در گسترش و تقویت حوزه های علمیه قابل انکار نیست و گسترش و تحول حوزه علمیه قم به برکت حضور خانم فاطمه معصومه(س) در شهر قم سرعت گرفته است.
حجت الاسلام سعیدی خاطرنشان کرد: امروز وقتی نام حوزه های علمیه در کشورهای آفریقایی، اروپایی و دیگر نقاط جهان بر زبان جاری می شود، دشمنان اسلام از خود حساسیت نشان داده و با وجود این که حوزه های علمیه سازوکار دولتی ندارند؛ اما مواضع و اظهارات حوزهای علمیه و حوزویان را رصد و دنبال می کنند.
نائب رئیس اول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه های علمیه عنوان کرد: اگر در گذشته، حرف اول و آخر را واتیکان میزد؛ اما امروز حرف اول و آخر در رابطه با ظلم ستیزی، دفاع از مظلوم و وحدت امت اسلامی را حوزه های علمیه شیعه می زند. این حاکی از آن است که اسلام و حوزه های علمیه نقش بی بدیلی را در هدایت فکری جامعه ایفا کرده و می کنند.
وی افزود: امروز حوزه های علمیه بر سفر سفره معنوی اندیشه های ارزشی، فرهنگی، علمی و سیاسی بزرگانی همچون امام خمینی(ره) و مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی نشسته و مدیون رشادتهای مختلف علمای بزرگ در گذشته تاکنون است.
آیت الله حائری یزدی بیگانه از سیاست نبود
مدیر کل بنیاد خیرین حوزه های علمیه با اشاره به اشکالات نادرست برخی از افراد بر مرحوم آیت شیخ عبدالکریم حائری یزدی مبنی بر دخالت نکردن این عالم بزرگ، در مسائل سیاسی تاکید کرد: برخی به غلط این گونه اظهار میکنند که مرحوم شیخ عبدالکریم حائری یزدی تنها به حوزه و مسائل آن رسیدگی کرده و به مسائل سیاسی و وقایع آن، توجه و اهتمامی نداشت؛ درحالی اگر این افراد به تاریخ مراجعه کنند، می فهمند که نه تنها ایشان از سیاست به دور نبود؛ بلکه شاگردانی تربیت کرد که عهده دار سیاست شده و همچون امام راحل، حکومت ستمگر پهلوی را به زیر کشیده و با آن مقابله کردند.
وی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که اینگونه اظهار نظرها درباره شخصیت سیاسی آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی، حربه دشمنان بر علیه این عالم فرزانه برای تفکیک دین و فقه از سیاست است. باید همه دقت داشته باشیم تا در تله دشمنان گرفتار نشویم.
نفع «وحدت» برای امت اسلامی است
حجت الاسلام سعیدی با تاکید بر این که امروز جبهه استکبار به خوبی می داند که نفع «وحدت» بر امت اسلامی است، اظهار داشت: جبهه استکار درصدد آسیب رساندن به وحدت اسلامی برای ایجاد تفرقه در میان مسلمانان است تا از این طریق دسیسه ها و توطئه های شوم خود را عملیاتی کنند.
نائب رئیس اول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: امروز وحدت امت اسلام از پیامدها و نتایج عملکرد خردمندانه علمای بزرگ و مدیریت حوزه های علمیه است و اگر نقش آفرینی علمای بزرگ همچون شیخ عبدالکریم حائری یزدی، امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه نبود، وحدت امت اسلامی شکل نمی گرفت.
مدیر کل بنیاد خیرین حوزه های علمیه با اشاره به آیه شریفه «وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ» تاکید کرد: امروز حوزه های علمیه همانند گذشته، خوش می درخشند و تلاش دشمنان این است که درخشش و روشنایی آن را از بین برده و یا حداقل آن را کم نور کنند؛ اما خداوند نور خود را کامل و محفوظ خواهد داشت؛ هر چند کافران خوش نداشته باشند.
حجت الاسلام سعیدی با اشاره به تحولات شکل گرفته در حوزه های علمیه در یکصدسال گذشته خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی سبک و سیاق مدیریتی و تربیتی حوزه های علمیه تغییر بسیاری یافت که سبب ارتقای حوزه های علمیه شد و حوزه های علمیه، مدیریتی هوشمندانه، مدبرانه و متناسب با چالش های زمان، پیدا کرد.
نائب رئیس اول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه های علمیه افزود: امروز در حوزه های علمیه رشته های مختلفی درحال تدریس و پژوهش بوده و تحولات بسیاری در عرصه های گوناگون علمی، پژوهشی و تربیتی رخ داده است.