تحقیر نیروی هوایی هند با شکست طرح "گودزیلا"

در نخستین ساعات بامداد ۷ می ۲۰۲۵ میلادی نیروی هوایی هند با هدف اجرای عملیاتی غافلگیرانه و ضربه مهلک به مقرهای ادعایی از حضور گروه های تروریستی مسئول کشتار گردشگران هندی (در ۲۲ آوریل) دهها فروند از جنگندههای خود را به پرواز درآورد؛ هندی ها نام عملیات خود را "سیندور" انتخاب کرده بودند.
ارتش پاکستان که به کمک سیستم های اطلاعاتی و جاسوسی خود از روزهای قبل از طرح حمله احتمالی هند آگاه شده بود در شب نخست درگیری در آمادگی کامل بوده و سیستم رادارهای پیش اخطار زمینی و هواپیماهای آواکس نیروی هوایی این کشور به سرعت فورمیشن پروازی جنگنده های هندی را کشف کرده و دستور مقابله جنگنده های رهگیر پاکستانی با قوای مهاجم هندی را صادر می کنند.
طبق اعلام منابع پاکستانی، درگیری هوایی شب هفتم می ۲۰۲۵ بین نیروهای هوایی هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی دوران مدرن و پس از جنگ جهانی دوم بوده است و در آن بیش از ۱۲۵ جنگنده دو طرف درگیر بودهاند و شلیک موشک در برد ۱۶۰ کیلومتر نیز در این نبرد ثبت شده است.
تحقیر نیروی هوایی هند با شکست طرح "گودزیلا"
بر اساس گزارش رسمی ارتش پاکستان، نیروی هوایی هند ۵۴ فروند جنگنده خود را در قالب ۸ گروه پروازی به سمت مرزهای پاکستان روانه کرده است؛ از این تعداد ۳۲ فروند حامل موشک های هوا به سطح دوربرد و ۲۲ فروند در نقش اسکورت بوده اند.

در میان جنگنده های اسکورت هندی، ۱۴ فروند جنگنده مدرن رافال ساخت فرانسه به عنوان برترین جنگنده رزمی این کشور با کد رمز "گودزیلا" وارد منطقه درگیری بر فراز کشمیر شده بودند.

کلیه تحرکات نیروی هوایی هند توسط یک فروند هواپیمای آواکس ساب۲۰۰۰ سوئدی تحت کاربری نیروی هوایی پاکستان تحت رصد بود؛ آواکس پاکستانی در فاصله ۳۰۰ کیلومتری از منطقه مرزی در حال پرواز بوده است. ۳۲ فروند جنگنده پاکستانی از مدل J-۱۰ و JF-۱۷ ساخت چین، برای درگیری احتمالی از پایگاه های هوایی نزدیک مرز به پرواز در می آیند.
پس از اینکه جنگنده های هندی اقدام به شلیک موشک های هوا به سطح اسکالپ (ساخت فرانسه) و براهموس (نمونه مشابه موشک یاخونت روسی) به سمت اهدافی در خاک پاکستان می کنند، فرمانده عملیات نیروی هوایی پاکستان دستور به مقابله جنگنده های پاکستانی می دهد.

جنگنده های پاکستانی با شلیک موشک های هوا به هوای دوربرد PL-۱۵ ساخت چین، ۶ فروند هواگرد هندی شامل ۵ جنگنده و یک پهپاد را سرنگون می کنند.

پاکستانیها مدعی بودند ۳ فروند رافال، ۱ فروند سوخو۳۰ و یک فروند میگ۲۹ نیروی هوایی هند در این عملیات سرنگون شده و هیچ هواگرد پاکستانی نیز آسیب ندیده اند.

اما بر اساس تصاویر منتشر و تحلیل شده از سوی کارشناسان، یکی از جنگنده های سقوط کرده هندی میراژ۲۰۰۰ بوده و در حقیقت ۲ فروند رافال هندی در این نبرد سرنگون شده اند.

نکته مهم در خصوص این درگیری هوایی این است که جنگنده های پاکستانی به ادعای فرمانده ارشد این نیرو، در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از مرز بوده و از فاصله خارج از دید بصری اقدام به درگیری با هواگردهای متخاصم هندی کرده اند.

شکست دسته پروازی جنگنده های رافال با کد رمز گودزیلا، موجب وحشت شدید سایر هواگردهای هندی شده و آنها ضمن عقب نشینی عملیات را نیمه کاره رها می کنند.
به گفته منابع پاکستانی تنها ۶ فروند موشک کروز هواپرتاب هندی با عبور از سد دفاعی ارتش پاکستان به اهداف خود اصابت کرده اند.

منابع هندی در مصاحبه با خبرگزاری رویترز سقوط دست کم ۳ فروند جنگنده خود را تایید کردند؛ بزرگترین بازنده نبرد هوایی شب ۷ می نیز شرکت داسو فرانسه بود که سالها تبلیغات فراوانی برای جلب مشتری برای جنگنده های مدرن رافال خود کرده بود اما پس از سرنگونی ۲ فروند از این جنگنده ها بر فراز کشمیر آن هم به دست جنگنده های چینی نیروی هوایی پاکستان، شاهد سقوط ارزش سهام شرکت داسو در بورس جهانی بودیم.
