۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۱
کد خبر: ۷۸۲۰۰۲

شیوع عوارض عفونی ناشی از لیفت چربی به صورت/ صورت بالشتی‌ها بخوانند

شیوع عوارض عفونی ناشی از لیفت چربی به صورت/ صورت بالشتی‌ها بخوانند
اخیرا متخصصان جراحی پلاستیک در اینستاگرام ویدیوهایی منتشر می‌کنند که نشان می‌دهد عوارض عفونی ناشی لیفت چربی در آرایشگاه یا مراکز غیرمجاز، رو به افزایش است.

نها چند روز از تزریق ژل رموفیل به صورتش گذشته بود، با علائمی چون قرمزی و عفونت در ناحیه تزریق به پزشک مراجعه کرده بود و تشخیص این بود که ژل‌ها در رگ تزریق شده! اشتباهی که می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی و حتی نکروز بافتی شود.

این تنها یکی از نمونه‌های خطاهای پزشکی و اعتماد به کلینیک‌های غیرمعتبر در زمینه زیبایی است؛ اما هستند افرادی که ۲۵ سال پیش برای فرم‌دهی چهره‌شان ژل تزریق کرده‌ بودند و اکنون عوارض آن بروز کرده است. با این گزارش همراه باشید تا با برخی از تجربیات در این زمینه آشنا شوید و از گرفتاری خود و اطرافیانتان در سودجویی پزشک‌نماها فاصله بگیرید.

مدتی است متخصصان جراحی پلاستیک در اینستاگرام ویدیوهایی منتشر می‌کنند که نشان می‌دهد برخی مراجعه‌کنندگان پس از سپردن کار خود به کلینیک‌های غیرمجاز و پزشکان غیرمتخصص، تحت جراحی‌های زیبایی نامناسب قرار گرفته و چهره‌شان از آنچه که قبلا بوده بدتر هم شده است. البته دنیای جراحی پلاستیک یا عمل زیبایی گسترده است و در این گزارش اشاره ما به تزریقات چربی یا همان لیفت چربی به اعضای صورت است که در سال‌های اخیر، طرفداران زیادی پیدا کرده است.

طبق داده‌های انجمن جراحان پلاستیک آمریکا (ASPS)، در صورتی که لیفت چربی با روش‌های غیراصولی و توسط پزشکان غیرمتخصص انجام شود، به عوارضی نظیر آمبولی چربی؛ ورود ذرات چربی به جریان خون و انسداد عروق ریز صورت یا حتی عروق مغزی، نکروز بافتی؛ مرگ سلول‌های پوستی به دلیل تزریق نادرست و اختلال در خونرسانی، عدم تقارن پاتولوژیک؛ توزیع نامتوازن چربی به دلیل نقص در تکنیک تزریق، منجر خواهد شد.

عفونت پس از تزریق ژل، هرچند نادر است، اما در صورت بروز می‌تواند عوارضی جدی به دنبال داشته باشد. علائمی مانند قرمزی غیرطبیعی، حساسیت، درد، ترشحات چرکی و تشکیل توده‌های سفت در محل تزریق، نشانه‌های هشداردهنده‌ای هستند که نباید نادیده گرفته شوند. در موارد شدیدتر، این عفونت‌ها ممکن است به تشکیل آبسه منجر شوند.

یکی از خطرناک‌ترین عوارض تزریق نادرست ژل، انسداد عروق خونی است. اگر ژل به طور تصادفی وارد یک رگ خونی شود، می‌تواند جریان خون را مسدود کرده و منجر به مرگ بافت (نکروز) شود. این وضعیت با علائمی مانند تغییر رنگ پوست به سفید یا آبی، درد شدید و کاهش حرارت در ناحیه آسیب‌دیده همراه است و نیاز به درمان فوری دارد.

شیوع عوارض عفونی ناشی لیفت چربی به صورت/ وقتی زنجیره‌ای زیبایی و سادگی در آرایشگاه‌ها/ صورت بالشتی‌ها بخوانند

عجول نباشید؛ ارزان نخرید

بررسی‌ها نشان می‌دهد که درصدبالایی از کلینیک‌های غیرمجاز، با استفاده از تبلیغات مبتنی بر «نتایج فوری» و «هزینه‌های پایین» ، بیماران را به دام می‌اندازند. این در حالی است که طبق گزارش سازمان نظام پزشکی، بیش از ۶۰٪ از عوارض گزارش‌شده در سال ۱۴۰۲، ناشی از اقدامات غیراستانداردی مانند استفاده از دستگاه‌های تقلبی لیپوساکشن یا مواد پرکننده غیرمجاز (Non-FDA Approved) بوده است.

متداول‌ترین تزریقات

مهم‌ترین روش‌های پزشکان برای زیباسازی صورت از این طریق، «تزریق ژل- فیلر» و «لیفت چربی از خود بیمار» صورت می‌پذیرد:

فیلرهای رایج

مانند هیالورونیک اسید (ژوویدرم، رستیلن)، کلسیم هیدروکسی‌آپاتیت (رادیس)، پلی-ال-لاکتیک اسید (اسکالپترا) و PMMA (آرتفیل) برای حجم‌دهی به لب، گونه، خط اخم و بازسازی چین‌های عمیق کاربرد دارند.

عوارض اولیه اغلب شامل تورم، قرمزی و کبودی موقت است؛ اما بسته به نوع فیلر ممکن است ندول‌های سفت زیرپوستی، جابه‌جایی ماده، واکنش‌های التهابی طولانی‌مدت یا حتی انسداد عروق و نکروز نیز رخ دهد. در فیلرهای تحریک‌کننده کلاژن مانند اسکالپترا، احتمال ایجاد گرانولوم به‌خصوص در صورت، نیاز به چند جلسه تزریق بیشتر است.

لیفت چربی (پیوند چربی خودی)

در این روش، سلول‌های چربی با لیپوساکشن ملایم از نواحی دیگری از بدن برداشت، پردازش و به گونه، شقیقه، زیر چشم یا لب‌ها تزریق می‌شوند. مهم‌ترین مزیت، استفاده از بافت خودی با خطر پایین آلرژی و ماندگاری نسبتا بلندمدت است. در صورت خطای پزشکی، عوارض شایع شامل تورم و کبودی طولانی‌تر، جذب چربی تا ۷۰ درصد درپی دارد. در موارد نادر هم عدم تقارن دائمی، کیست چربی یا آمبولی چربی گزارش شده است.

شیوع عوارض عفونی ناشی لیفت چربی به صورت/ وقتی زنجیره‌ای زیبایی و سادگی در آرایشگاه‌ها/ صورت بالشتی‌ها بخوانند

پیلو فیس یا صورت بالشتی هم یکی از اصطلاحات در حوزه زیبایی و جراحی پلاستیک است که برای توصیف ظاهر بیش از حد پف‌آلود و حجیم‌شده‌ی صورت بر اثر تزریق مکرر یا نامتناسب فیلر به کار می‌رود. استفاده افراطی از فیلر هیالورونیک اسید در نواحی گونه و لب می‌تواند باعث حجیم شدن غیرطبیعی و از بین رفتن تناسب صورت شود. وقتی کسی روی تزریقات قبلی خود، چربی جدید تزریق کرده و بیش از ظرفیت صورت خود را برای این جراحی بکار بگیرد، دچار پیلوفیس می‌شود. در این حالت، خطوط طبیعی صورت مانند خطوط خنده و برآمدگی استخوان گونه محو شده، لب‌ها یا ناحیه زیر چشم پُر و توپُر شده، پوست کشیده، براق و گاهی چهره را غیرطبیعی نشان می‌دهد.

در برخی موارد فیلر پس از تزریق به ناحیه‌های دیگر صورت حرکت می‌کند و باعث تورم یا بی‌قرینه شدن بخش‌های مختلف می‌شود. فیلرهای با غلظت یا حجم نامناسب و تکنیک‌های اشتباه تزریق هم می‌توانند منجر به ظاهر پف‌آلود گردند

افزوده بر موارد ذکر شده، یکی از نادرترین عوارض تزریق فیلر، ایسکمی یا کاهش جریان خون در بافت‌هاست؛ حالتی که در اثر ورود فیلر به درون رگ ایجاد می‌شود و اگر به‌موقع درمان نشود، می‌تواند منجر به نکروز و از بین رفتن بافت صورت شود.

همچنین ‌فیبرهای سیلیکونی هم ممکن است به دلیل ماندگاری طولانی‌تر نسبت به سایر انواع فیلرها جذاب به نظر برسند، اما این فیلرها هرگز توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای استفاده به عنوان فیلرهای پوستی تایید نشده اند. با این وجود، بسیاری از پزشکان مجاز و غیرمجاز در ایالات متحده از ژل سیلیکون به عنوان فیلر برای صورت و بدن استفاده کرده اند.

‌بسیاری از این درمان ها به صورت غیرقانونی توسط افراد غیرپزشکی انجام شده است. رایج ترین نواحی تزریق سیلیکون، لب ها، صورت و لگن بوده است. بیمارانی که فیلرهای سیلیکونی در صورت و بدن خود دارند ممکن است با مشکلات جدی سلامتی مواجه شوند. بهترین راه حل، در صورت امکان، حذف فیلر است.

شاکی‌های غربی

با افزایش تقاضای عمل‌های جراحی زیبایی در سراسر دنیا، این موضوع منجر به ظهور بازار سیاه و استفاده از محصولات تقلبی شده است. این محصولات اغلب از طریق اینترنت فروخته می‌شوند و ممکن است حاوی مواد غیربهداشتی یا خطرناک باشند؛ علاوه بر این، نارضایتی بیماران از نتایج تزریق و آسیب‌های وارده، نگرانی‌های جدی را در صنعت زیبایی ایجاد کرده است.

تحقیقات نشان می‌دهد که مشکل ژل‌های تقلبی و تزریقات غیرایمن در چندین کشور گزارش شده است. گمرک و مرزبان ایالات متحده (CBP) در گزارشی از سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که از ژانویه تا مارس ۲۰۲۰، بیش از ۱۰۰ شیپمنت ژل‌های درمال تقلبی در فیلادلفیا توقیف شده است. این ژل‌ها شامل برندهای معروفی بودند که به صورت غیرقانونی وارد شده بودند.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در سال ۲۰۲۴ هشدار داد که محصولات تقلبی بوتاکس، در چندین ایالت شناسایی شده و منجر به واکنش‌های شدید مانند کوری موقت، سختی در بلع، و ضعف عضلانی شده است.

ارسال نظرات