۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۶
کد خبر: ۷۸۵۵۹۵
آیت الله مهدوی مطرح کرد؛

ضرورت تحقیق در خصوص اصول دین

ضرورت تحقیق در خصوص اصول دین
اصفهان ـ عضو خبرگان رهبری با تأکید بر اهمیت مراجعه به متخصصین دینی در اصول دین، گفت: در اصول دین مسائل را از متخصص دین تعبدی نمی پذیریم بلکه تعقلی با دلیل مواجه می شویم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز در غدیریه اصفهان، با بیان اینکه اصول دین تقلیدی نیست و باید در اصول دین تحقیق کنیم، گفت: باید در خصوص اصول دین عقل خود را بکار ببندیم و در مورد اصول دین تحقیق کنیم.

وی در ادامه افزود: در علم کلام بحث می­شود از اینکه در اصول دین که تحقیقی و غیرتقلیدی است باید به متخصص مراجعه کنیم یا مراجعه نکنیم؟ برخی معتقد هستند نباید مراجعه کرد و برخی با استناد به اینکه در زمینه تحقیق نیز به کتب بزرگان مراجعه می­کنیم، پس باید در اصول دین نیز به متخصص مراجعه کنیم.

آیت الله مهدوی با بیان اینکه مراجعه ما در اصول دین به متخصص برای تعبد نیست بلکه از روی تعقل است، اظهار کرد: ما قرار نیست چشم و گوش بسته حرف متخصص دین در اصول دین را بپذیریم، بلکه پیرامون ما تعقل خواهیم کرد، حتی ضرورت رجوع ما به متخصص در اصول دین نیز دلیل عقلی دارد، اگر بخواهیم در اصول دین به متخصص مراجعه نکنیم هرکسی بدون اعتنا به علوم گذاشته باید از صفر فکر کند و برای مسائل اصول دین دلیل بیاورد و این کار برای بسیاری از افراد ممکن نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به انبوه استدلالات عقلی که علما در خصوص اصول دین مطرح کرده­اند، خاطرنشان کرد: در مسائل تعبدی باید به مرجع تقلید رجوع کنیم تا به پاسخ نیازهای خود برسیم، در این زمینه از مجتهد سؤال نمی­کنیم چرا باید این مسائل و اعمال دینی را انجام بدهیم، چون مسأله تقلیدی است و ما از کسی سؤال می­کنیم که حداقل 50 سال به صورت ویژه و دشوار درس خوانده و علوم مختلف دینی را فراگرفته است.

وی ادامه داد: مگر چند ابن سینا وجود دارد که بتواند چهل استدلال عقلی برای وجود خدا ارائه دهد؟ به همین دلیل ما باید در اصول دین به متخصص مراجعه کنیم و مراجعه ما به متخصص تعبدی نیست بلکه تعقلی است و ما به دنبال دلیل می­گردیم.

آیت الله مهدوی تصریح کرد: در اصول دین پس از مراجعه باید به دلیل­ها دقت کنیم، اگر به متخصصان دینی مراجعه نکنیم وقتی با شبهات دینی مواجه می­شویم دچار مشکل خواهیم شد، باید در خصوص اصول دین به کتب علما و مجتهدین مراجعه کنیم و متوجه باشیم که این مسأله چقدر برای ما و روح و روان و فکر ما ضروری است.

استاد درس خارج حوزه علمیه اصفهان، اظهار کرد: قرآن کریم می­فرماید در جهان بنگرید و تعقل کنید که این آفرینش آیا بدون خداوند ممکن است؟ سپس می­فرماید وقتی به جهان نگاه کردید برای کسانی که لجباز هستند عمدا دلیل را قبول نمی­کنند و آیات و نُظُر را قبول نمی­کنند، آیات یعنی آنچه خودمان مشاهده می­کنیم و با عقل درک می­کنیم و نُظُر یعنی آنچه از متخصص دین دریافت می­کنیم و با عقل خود پیرامون آن فکر می­کنیم و با دلیل و تحقیق آن را درک می­کنیم./1304/

ارسال نظرات