میدان و مذاکره یک جبهه واحد هستند/ تفکیک بین آمریکا و رژیم صهیونی اقدامی انحرافی و خطایی راهبردی است

آیتالله عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، با اشاره به نقش برجسته دیپلماسی جمهوری اسلامی در مقاطع مختلف درگیریها و تهدیدات بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای دیپلماسی در کنار میدان اقتدار برای تثبیت حقوق ملت ایران تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید در سه مرحله پیش از جنگ، در حین جنگ و پس از جنگ، راهبردهای متمایز اما همافزا را دنبال کند»، گفت: در مرحله پیش از جنگ دیپلماسی باید در جهت پیشگیری از بحران، کنترل تنش و اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران در سطح افکار عمومی و نهادهای بینالمللی فعال باشد. اما در دوران جنگ وظیفه این دستگاه حمایت از جبهه مقاومت، افشای چهره متجاوز و کمک به توقف تجاوز از طریق بسیج ظرفیتهای بینالمللی است.
آیتالله کعبی افزود: پس از پایان جنگ دستگاه دیپلماسی باید برای تثبیت اقتدار ملی، پاسداشت خون شهدا و پیگیری حقوق ملت ایران بهویژه در زمینه دریافت غرامت از متجاوز و ایجاد بازدارندگی حقوقی و سیاسی تلاش کند. این مقاطع سهگانه نباید از یکدیگر گسسته باشند بلکه باید در قالب یک منظومه راهبردی و هماهنگ، مسیر عزت و سرافرازی ملت ایران را رقم بزنند.
وی با اشاره به حماسه ۱۲ روزه اخیر ملت ایران در برابر تجاوز صهیونیستها، گفت: این حماسه نهتنها نشان داد که ایران اسلامی در اوج اقتدار بازدارنده قرار دارد بلکه زمینهای فراهم کرد که دیپلماسی کشور بتواند این پیروزی را به عرصه سیاسی و حقوقی جهانی منتقل کرده و از آن در تثبیت مواضع بینالمللی جمهوری اسلامی بهره ببرد.
از میدان تا میز مذاکره؛ یک جبهه واحد
آیتالله کعبی با تأکید بر اینکه دیپلماسی و میدان دو بازوی یک حقیقتاند، خاطرنشان کرد: امروز دیپلماسی دیگر جبههای منفک از میدان نیست بلکه در تداوم آن عمل میکند. همافزایی دیپلماسی و اقتدار میدانی باعث شده که صدای ملت ایران در جهان طنینانداز شده و چهره صهیونیسم بینالملل بیش از پیش رسوا گردد.
وی افزود: دیپلماسی جمهوری اسلامی باید بتواند جایگاه رفیع ایران در نظم نوین جهانی را تثبیت کند. مشروعیت مردمی، مظلومیت تاریخی و اقتدار دفاعی سه پشتوانه اصلی این دیپلماسی است؛ دیپلماسیای که نهتنها در پی تعامل با جهان بر اساس عزت حکمت و مصلحت است بلکه میخواهد توازن قدرت جهانی را نیز با محوریت عدالت اصلاح کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان با بیان اینکه ایران در برابر تجاوز اخیر با شکوه و عظمت ایستادگی کرد، گفت: این ایستادگی تجلی عمق ظرفیتهای دفاعی، مردمی و اعتقادی ملت ایران بود. اکنون نوبت دیپلماسی است که این حقیقت را به زبان جهان ترجمه کرده و در سطح نهادهای بینالمللی، افکار عمومی جهانی و نخبگان سیاسی و رسانهای تبیین کند.
آیتالله کعبی در پایان با اشاره به شکست صهیونیسم در دستیابی به اهداف راهبردی خود از جنگ اخیر، تصریح کرد: دشمن تلاش داشت با حملات خود توازن قدرت را تغییر دهد و ایران را تضعیف کند اما نهتنها شکست خورد بلکه اقتدار جمهوری اسلامی بیش از پیش تثبیت شد. این پیروزی باید در حوزه دیپلماسی به مطالبهگری حقوق ملت، استیفای غرامت، تحمیل فشارهای بینالمللی بر متجاوز و افزایش بازدارندگی راهبردی بینجامد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حماسه ۱۲ روزه ملت ایران در برابر رژیم صهیونیستی، تأکید کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای این حماسه تحمیل توقف تجاوز به دشمن صهیونیستی بود؛ امری که برخلاف اراده اولیه این رژیم و حامیان آن بهویژه آمریکا رقم خورد.
وی با اشاره به سخنان اخیر ترامپ که گفته بود هیچ کشوری در آستانه پیروزی آتشبس نمیپذیرد، گفت: تنها یک روز پس از این اظهارات تحولی میدانی با حمله به پایگاه راهبردی العدید رخ داد که دشمن را وادار به عقبنشینی کرد. این عقبنشینی صرفاً یک اقدام نظامی نبود بلکه پیروزی راهبردی برای ملت ایران و جبهه مقاومت به شمار میرود.
بازسازی سرمایه اجتماعی و بازیابی هویت ملی دفاعی
نماینده مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه این جنگ تحمیلی بازگشت مجدد ملت ایران به هویت ملی در حوزه دفاع و مقاومت را رقم زد، افزود: سرمایه اجتماعی کشور که ستون اصلی مقاومت است در این روزها ترمیم و تقویت شد. امروز روح همبستگی و عزت در میان آحاد ملت ایران احیا شده و همین امر پشتوانهای بزرگ برای دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی است.
وی افزود: دستگاه دیپلماسی کشور باید این دستاوردهای بزرگ و واقعیتهای میدانی را با زبان شفاف مستند و تأثیرگذار به جهان منتقل کرده و در افکار عمومی و نهادهای بینالمللی نهادینه کند.
آیتالله کعبی با اشاره به نقش دیپلماسی ایران در پیگیری صلح و عدالت جهانی، تصریح کرد: دیپلماسی جمهوری اسلامی باید نقض گسترده حقوق بینالملل و اصول انسانی از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا را با صراحت افشا کرده و خواستار برخورد جامعه جهانی با این جنایات شود. هرگونه تفکیک نقش آمریکا به عنوان طراح و رژیم صهیونیستی به عنوان مجری این جنایات، خطایی راهبردی و اقدامی انحرافی و غیر واقعبینانه است.
وی ادامه داد: هر دو رژیم تهدیدی مستقیم برای امنیت منطقه و صلح جهانیاند و باید به عنوان ناقضان حقوق بشر و حقوق ملتها، در سطح بینالمللی مورد مؤاخذه قرار گیرند.
این استاد حوزه علمیه قم بر ضرورت مطالبهگری حقوق ملت ایران در عرصه بینالملل تأکید کرد و گفت: دیپلماسی مقتدر باید بر اصل بازدارندگی و پیگیری خسارات وارده از سوی متجاوزان ایستادگی کند. ملت ایران نباید اجازه دهد این حق مسلم در هیاهوی دیپلماسی منفعل و محافظهکار گم شود.
ضرورت حرکت به سمت دیپلماسی ملتها
وی با بیان اینکه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید از نگاه صرفاً دولتمحور عبور کرده و به سمت دیپلماسی ملتها حرکت کند اظهار داشت: امروز صدای ملت ایران و ملتهای مظلوم باید در جهان شنیده شود. برای تحقق این هدف، باید یک صفآرایی ملی در عرصه دیپلماسی صورت گیرد؛ دیپلماسیای در خدمت آرمانهای جهانی چون عدالت، صلح، کرامت انسانی و ایستادگی در برابر سلطه.
آیتالله کعبی تأکید کرد: بر پایه تجربه دیپلماسی ایران قوی باید جبههای بینالمللی از دیپلماسی عدالتطلب و حامی صلح تشکیل شود که بتواند در برابر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به عنوان دو خطر بزرگ برای صلح جهانی مقابله کرده و آنها را منزوی سازد.
وی افزود: این مسیر مقدمهای است برای شکلگیری نظمی نوین جهانی مبتنی بر عدالت، آزادی، و مقابله با جنگافروزی و دیکتاتوری.
افشای جنایت و ساخت روایت جهانی
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان با اشاره به کشتار کودکان بیگناه در غزه، تصریح کرد: جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم باید در قالب اسناد رسمی حقوقی به نهادهای بینالمللی ارائه شده و در قالب روایتهای معتبر جهانی تثبیت شود.
وی تأکید کرد: همانگونه که نباید میان آمریکا و رژیم صهیونیستی تفکیک قائل شد نباید در جبهه مقاومت تفرقه و تشتت راه یابد. آنچه امروز در ایران، غزه، لبنان، یمن و عراق رخ میدهد تجلی یک جبهه واحد است؛ جبههای در برابر نظم سلطهگر آمریکایی ـ صهیونیستی قرار دارد
آیتالله کعبی در پایان با اشاره به دیکتاتوری بین المللی نظم سلطهگر غربی، گفت: آنچه آمریکا و صهیونیسم به دنبال آن هستند نوعی دیکتاتوری مدرن جهانی مبتنی بر ترس، غارت و اختناق است. جمهوری اسلامی ایران باید با بهرهگیری از دستاوردهای جنگ اخیر دیپلماسی خود را در مسیر به چالش کشیدن این نظم ناعادلانه بهکار گیرد.
وی افزود: امروز ما نیازمند دیپلماسیای همافزا با میدان و در تراز گفتمان جهانی اسلام هستیم. باید از ظرفیتهای عظیم حوزه علمیه، روحانیت انقلابی و ادبیات فقهی مقاومت در نقد، اصلاح و تقویت مسیر دیپلماسی جمهوری اسلامی بهره گرفت.
مهدی الهی