۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۷
کد خبر: ۷۸۶۸۷۷

بررسی راهکارهای تقویت گفتمان انقلابی در دوره آتش‌بس

بررسی راهکارهای تقویت گفتمان انقلابی در دوره آتش‌بس
یک‌صدوهشتادونهمین جلسه کمیسیون فرهنگی ـ اجتماعی شورای حوزوی با محوریت « اولویت‌های فرهنگی ـ اجتماعی در دوره آتش‌بس با تأکید بر حوزه جنگ شناختی و جهاد تبیین» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، یک‌صدوهشتادونهمین جلسه کمیسیون فرهنگی ـ اجتماعی شورای حوزوی با محوریت « اولویت‌های فرهنگی ـ اجتماعی در دوره آتش‌بس با تأکید بر حوزه جنگ شناختی و جهاد تبیین» برگزار شد.

در این جلسه که با حضور اعضای محترم کمیسیون فرهنگی ـ اجتماعی شورای حوزوی برگزار شد، دکتر رفیع‌الدین اسماعیلی پژوهشگر حوزه مطالعات راهبردی در ابتدای نشست به ارائه طرح بحثی پیرامون «مبانی جنگ شناختی و اهمیت آن در دوران جنگ» پرداخت.

وی در تبیین این موضوع به ضرورت شناخت دقیق نظام مسائل جنگ شناختی در وضعیت کنونی و نسبت آن با اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی کشور به‌ویژه در عرصه حوزوی اشاره کرد و تأکید کرد: دوره پس از آتش‌بس به معنای پایان درگیری نیست بلکه میدان جنگ از فیزیکی به ساحت ادراکات، باورها و افکار عمومی منتقل می‌شود. از این‌رو جهاد تبیین و بازخوانی مبانی گفتمان انقلابی باید به یک راهبرد عملیاتی بدل گردد

در ادامه این جلسه اعضای کمیسیون به بررسی ابعاد مختلف مسئله پرداختند و راهکارهایی برای تقویت حضور فعال و هدفمند حوزه‌های علمیه و نهادهای فرهنگی در عرصه جنگ ترکیبی به‌ویژه در حوزه جنگ شناختی ارائه دادند.

در این گفت‌وگوها تأکید شد که پس از هر آتش‌بس در میدان نبرد نظامی، جبهه مقابل می‌کوشد با استفاده از فرصت تنفس دست به بازسازی ذهنی، تحریف واقعیات و تغییر ادراکات ملت‌ها بزند؛ بنابراین لازم است نیروهای جبهه انقلاب با تکیه بر تحلیل‌های دقیق و تولید محتوای اقناعی از خلأهای روایت‌سازی دشمن جلوگیری کرده و روایت حق را با زبانی قابل‌فهم و پرنفوذ به جامعه عرضه کنند.

همچنین بر ضرورت بازآرایی ظرفیت‌های رسانه‌ای و تبلیغی نهادهای حوزوی برای ایفای نقش مؤثرتر در میدان جنگ شناختی تأکید شد و اعضا خواستار آن شدند که ساختارها و برنامه‌های آموزشی حوزه متناسب با این وضعیت جدید بازنگری و به‌روز شود.

یادآور می‌شود کمیسیون فرهنگی ـ اجتماعی شورای حوزوی در چارچوب سیاست‌گذاری‌های کلان فرهنگی حوزه‌های علمیه به بررسی راهبردهای علمی، اجرایی و حمایتی در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی کشور می‌پردازد و از جمله نهادهای پیشران در زمینه تبیین نقش حوزه در تحولات تمدنی معاصر به‌شمار می‌رود.

ارسال نظرات