۲۲ تير ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۴
کد خبر: ۸۰۷۰۳
معاون پارلمانی رئیس جمهور:

هدفمند کردن یارانه ها محقق نشود، از عدالت اقتصادی خبری نیست

خبرگزاری رسا ـ معاون پارلمانی رئیس جمهور تاکید کرد: ما در صورت مدیریت صحیح می توانیم یکی از قوی ترین صادرکنندگان گاز در دنیا باشیم؛ الان مصرف روزانه ما با همه اروپا برابری می کند، اروپا 250 میلیون جمعیت دارد و روزانه 650 میلیون مترمکعب مصرف دارد اما در ایران در سال قبل به بیش از 500 میلیون مترمکعب رسید.
حجت الاسلام سيد محمد رضا ميرتاح الديني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام میرتاج الدینی معاون پارلمانی رییس جمهور شب گذشته 21 تیرماه در سلسله نشست های بصیرت که با موضوع«هدفمند کردن یارانه ها» در مسجد اهل البیت(ع) قم برگزار شد بیان کرد: هدفمندی یارانه ها یکی از موضوعات اساسی است و مسئولان و دانشگاه و حوزه دیر به این موضوع وارد شدند و حق آن را ادا نکرده اند؛ این موضوعی اساسی است که اگر محقق نشود از عدالت اقتصادی خبری نیست.

وی با تاکید بر لزوم اجرای عدالت در کشور اظهارداشت: تعهد اصلی عالمان دین حرکت در مسیر عدالت است همان طور که در نهج البلاغه آمده است که عالمان و دانشمندان باید در مقابل عدالت ساکت نباشند و عدالت هم در هر عصری مصادیقی دارد.

وی ادامه داد: من از زمان مجلس طرفدار هدفمندی یارانه ها بودم و قبل از اینکه به دولت بروم از آن دفاع می کردم.

میرتاج الدینی بیان کرد: پیش بینی من این بود که طرح هدفمندی یارانه ها در دولت دهم انجام شود اما یکسال قبل از دولت نهم، لایحه آن از سوی دولت تقدیم مجلس شد.

وی افزود: وقتی لایحه تقدیم شد، عده ای با استبعاد با این موضوع برخوردمی کردند اما لایحه یک فوریتی در مجلس تصویب شد و عرف مجلس این است که لایحه های یک فوریتی ظرف یک ماه به صحن می آید اما در این موضوع هشت ماه طول کشید.

معاون پارلمانی رئیس جمهور اظهارکرد: همان هایی که در کمیسیون انرژی مجلس هستند و باید بیش از همه دغدغه اجرای این طرح را داشته باشند همان ها پیشنهاد مسکوت ماندن طرح را دادند.

وی افزود: یکی از اعضای فراکسیون اقلیت درباره علت مسکوت ماندن این طرح به من گفت احمدی نژاد می خواهد با اجرای این لایحه در انتخابات استفاده کند و برگ برنده داشته باشد یعنی کسانی که آن را تهدید می دانند آن روز از آن به عنوان فرصت یاد می کردند.

وی افزود: در کشوری مانند ترکیه و مالزی و مصر به ازای استفاده یک دلاری از انرژی، 10، هشت و چهار دلار درآمد دارند اما در ایران این میزان، سه است، اگر روند اقتصاد اصلاح نشود سال به سال گرفتارتر می شویم.

حجت الاسلام میرتاج الدینی عنوان کرد: در سال 84 مصرف انرژی در کشور 65 میلیارد دلار بود که الان به 110 میلیارد دلار رسیده است ضمن اینکه دو سوم درآمدهای نفتی جزو مصارف داخلی است و یک سوم آن صادر می شود و با این یک سوم کشور اداره می شود که اگر بتوانیم مصرف را بهینه کنیم بسیاری از این مبالغ می تواند صرف کارهای زیربنایی شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: ما در صورت مدیریت صحیح می توانیم یکی از قوی ترین صادرکنندگان گاز در دنیا باشیم؛ الان مصرف روزانه ما با همه اروپا برابری می کند، اروپا 250 میلیون جمعیت دارد و روزانه 650 میلیون مترمکعب مصرف دارد اما در ایران در سال قبل به بیش از 500 میلیون مترمکعب رسید.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: الان یارانه ها غیرمستقیم است و ما قصد داریم با هدفمندکردن آن را به صورت عادلانه تقسیم کنیم.

وی تاکید کرد: هدفمندی، عادلانه و عمومی بودن از نتایج پرداخت مستقیم یارانه ها است اما در پرداخت غیرمستقیم آفات بیش از مزایای آن است و ما می خواهیم از شیوه اول به شیوه دوم برسیم و قصد حذف یارانه را نداریم.

وی در پاسخ به سئوالی درباره گران شدن قیمت نان تصریح کرد: الان یارانه ها را به گندم و آرد می دهیم که 30 درصد ضایعات دارد و بیش از هزار میلیارد تومان قیمت آن است و این روش مناسبی نیست؛ در ترکیه آرد و سوخت و برق آزاد و کارگر هم گران است اما نان بهتری می پزند و قیمتش هم متعادل است اما ما همه را یارانه می دهیم و قیمت نان هم مثل ترکیه است.

حجت الاسلام میرتاج الدینی در پاسخ به این سئوال که چه تضمینی وجود دارد که نان آزاد با کیفیت تولید و عرضه شود عنوان کرد: نانوایی ها برای رقابت مجبور می شوند نان با کیفیت بالاتر تولید کنند.

وی تصریح کرد: نسبت به کالاهای اساسی که مشمول یارانه نیستند به قدر کافی ذخیره شده است و اگر کسانی بخواهند از این فضا استفاده کنند این موارد ذخیره شده وارد بازار می شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به این سئوال که دولت چه نظارتی بر اجرای صحیح این طرح خواهد داشت تصریح کرد: دولت در حامل های انرژی نظارت دارد و از مبدا تا عرضه نظارت خواهد کرد.

وی در پاسخ به این سئوال که امام خمینی می فرمودند که آب و برق باید رایگان باشد، افزود: الان هم این طور خواهد شد، حدی برای مصرف، آب و برق و گاز و ... در نظر گرفته شده که اگر خانواده ها رعایت کنند یا برای آنان رایگان و یا با قیمت نازل ارایه خواهد شد و برای پرمصرف ها قیمت تصاعدی بالا خواهد رفت.

حجت الاسلام میرتاج الدینی عنوان کرد: با اجرای این طرح، 20 درصد صرفه جویی در حامل های انرژی اتفاق خواهد افتاد که معادل 20 هزار میلیارد تومان و معادل بودجه عمرانی کشورخواهد شد.

وی تاکیدکرد: برنامه دولت این است که میزان بهره مندی آحاد جامعه از یارانه ها بالاتر رود و در قدم اول این است که میزان بهره مندی مردم از یارانه ها به 50 درصد برسد و به نفع افراد متوسط و پائین خواهد بود و به نفع اشتغال کشور است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره ضمانت اجرای این طرح در دولت های بعدی نیز تاکیدکرد: هر دولت دیگری آمد باید این راه را ادامه دهد و ماشینی را که بین راه است نمی تواند رها کند./925/پ202/ج
ارسال نظرات