۱۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱
کد خبر: ۸۰۸۵۸۹
امام جمعه شهرستان اهر در گفتگو با رسا:

اجماع خبرگان رهبری کاشف از رضایت امام زمان برای نیابت عامه است

اجماع خبرگان رهبری کاشف از رضایت امام زمان برای نیابت عامه است
آذربایجان شرقی- حجت الاسلام والمسلمین دکتر جلیلی با تأکید بر پیش‌بینی دقیق قانون اساسی در فرآیند انتخاب رهبری گفت: اجماع فقهای عادل و خبره در مجلس خبرگان بر یک فرد، نشانه رضایت امام زمان(عج) از نیابت عامه آن فرد و وجوب اطاعت از او برای همه مسلمانان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جلیل جلیلی، امام جمعه شهرستان اهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، اظهار داشت: فرآیند انتخاب رهبری به عنوان نایب عام امام زمان(عج) در قانون اساسی به‌خوبی تبیین شده است در اصل یکصد و نهم این قانون آمده است که شرایط و صفات رهبر باید شامل صلاحیت علمی برای افتاء در ابواب مختلف فقه، عدالت و تقوای لازم برای رهبری امت اسلام، و نیز بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری باشد.

وی افزود: در صورت وجود چند نفر واجد شرایط، فردی که از بینش فقهی و سیاسی قوی‌تری برخوردار است، در اولویت قرار دارد اعضای مجلس خبرگان نیز کارشناسان خبره در شناخت این ویژگی‌ها هستند و در صورت احراز شرایط مساوی، مقبولیت عمومی را به عنوان یک معیار مرجح در نظر می‌گیرند.

امام جمعه شهرستان اهر با تأکید بر جامعیت قانون اساسی خاطرنشان کرد: از آن‌جا که اعضای خبرگان نمایندگان منتخب مردم هستند، رهبر برگزیده نیز از این حیث، منتخب مردم به شمار می‌آید همچنین چون این علما و فقها در دوران غیبت، امین اهل‌بیت(ع) هستند، اجماع آن‌ها در انتخاب رهبر، کاشف از رضایت امام زمان(عج) برای نیابت عامه آن فرد خواهد بود.

وی در پایان تصریح کرد: بر همه مسلمانان واجب است از رهبر منتخب خبرگان اطاعت کنند تا عزت اسلام و امت اسلامی در سایه انسجام و تبعیت از ولایت به بالاترین سطح خود برسد.

وحید نستوهی
ارسال نظرات
captcha