۲۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۱
کد خبر: ۸۰۹۶۹۶

دانشگاهیان امام رضا به میدان آمدند

دانشگاهیان امام رضا به میدان آمدند
مشهد- این شب‌ها در گوشه‌گوشه‌ شهر، خیمه‌های کوچک و بزرگی برافراشته‌اند و هر کس به ‌اندازه توانش، از پیرمردی که عکس شهیدان را در دست گرفته تا جوانی که با صدای بلند شعار می‌دهد، پا به میدان گذاشته و مشتش را گره کرده است.

به گزارش خبرگزاری رسا از خراسان، این شب‌ها در گوشه‌گوشه‌ شهر، خیمه‌های کوچک و بزرگی برافراشته‌اند و هر کس به ‌اندازه توانش، از پیرمردی که عکس شهیدان را در دست گرفته تا جوانی که با صدای بلند شعار می‌دهد، پا به میدان گذاشته و مشتش را گره کرده است. در این شب‌ها اگر گذرتان به میدان فلسطین مشهد بیفتد، چشمتان بی‌اختیار به تجمعی دانشجویی مقابل پردیس رضوان دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) جلب می‌شود.

خیمه‌ای ساده و پرشور که هر شب با نوای شعار و همدلی زنده‌تر می‌شود. در میان جمع، یکی با خانواده‌اش آمده، دیگری دست خواهر کوچکش را گرفته و آن یکی با دوستانش قرار گذاشته تا همراه شوند. جمعیتی که از دل دانشگاه برخاسته و جوانانی که در روزهای سنگین خبرهای تلخ، آرام نمی‌نشینند و حضورشان را در حمایت از آرمان‌های مقاومت فریاد می‌زنند و این شب‌های میدان فلسطین را جان تازه‌ای می‌بخشند.

بستری برای گفت‌وگو، همدلی و ابراز احساسات جمعی دانشگاهیاناز میانه اسفند ماه، فضای اطراف پردیس خواهران دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در میدان فلسطین مشهد حال و هوایی تازه پیدا کرده است. در ساعاتی پس از افطار، جمعی از دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه به همراه خانواده‌های خود در مقابل دانشگاه گرد هم می‌آیند؛ جایی که «خیمه مقاومت» برپا و به کانونی برای حضور و همدلی دانشگاهیان تبدیل شده است. در این خیمه، برنامه‌ها از حوالی ساعت ۱۹ آغاز می‌شود و تا حدود ساعت ۲۳ ادامه دارد.

در این مدت صدای نوحه‌های حماسی، شعارهای انقلابی و گاه سخنان کوتاه حاضران در فضا طنین می‌اندازد. پرچم‌های ایران در دست جمعیت به اهتزاز درمی‌آید و خودروهای عبوری نیز با بوق‌های ممتد یا نصب پرچم روی خودروهای خود به این حرکت مردمی واکنش نشان می‌دهند. برگزارکنندگان این برنامه می‌گویند هدف از این تجمع‌ها، اعلام همبستگی با جبهه مقاومت و محکومیت اقدام‌های رژیم صهیونیستی است؛ اما در عمل این خیمه به بستری برای گفت‌وگو، همدلی و ابراز احساسات جمعی از دانشگاهیان تبدیل شده است.

دانشجویان در کنار استادان و کارکنان دانشگاه، با حضور در این برنامه‌ها تلاش می‌کنند نشان دهند که محیط‌های علمی کشور نیز نسبت به تحولات اجتماعی و سیاسی پیرامون خود بی‌تفاوت نیستند.

شکل‌گیری خیمه مقاومت در پی تحولات اخیرابراهیم دانشی‌فر، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) درباره شکل‌گیری این حرکت دانشجویی می‌گوید: «آغاز ماجرا به روزهای نخست انتشار خبر تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور بازمی‌گردد». او در توضیح این روند اظهار می‌کند: «از روز شنبه نهم اسفند ماه که خبرهای مربوط به تجاوز دشمن صهیونیستی منتشر و در پی آن بیانیه شورای عالی امنیت ملی درباره تعطیلی دانشگاه‌ها اعلام شد، در میان دانشگاهیان نوعی دل‌نگرانی شکل گرفت و احساس کردیم لازم است دانشگاه به سهم خود نسبت به انقلاب، اسلام و نظام ادای دین کند».

به گفته او، همین احساس مسئولیت سبب شد مجموعه‌های مختلف دانشگاه از جمله هیئت دانشجویی «ابناءالزهرا(س)»، بسیج دانشجویی، بسیج اساتید و بسیج کارکنان در یک برنامه‌ریزی سریع تصمیم بگیرند خیمه‌ای با عنوان «خیمه مقاومت» در مقابل دانشگاه برپا کنند.

موکبی ساده که جان گرفته از شوردر این خیمه، برنامه‌ها با امکاناتی ساده اما با مشارکت گسترده دانشگاهیان برگزار می‌شود. ایستگاه صلواتی برای پذیرایی از حاضران و رهگذران برپا شده و چای و خرما میان مردم توزیع می‌شود. همزمان نوحه‌های حماسی و سرودهای انقلابی در فضا پخش می‌شود و گروهی از دانشجویان با در دست داشتن پرچم ایران در میان جمعیت حرکت می‌کنند.

رژه خودرویی، پرچم‌گردانی و حتی شابلون‌نویسی روی شیشه خودروها نیز از دیگر جلوه‌های این برنامه است. دانشی‌فر درباره هدف این حرکت می‌گوید: «تصمیم گرفتیم با برپایی این خیمه و یک موکب ساده، حضور خود را در صحنه نشان دهیم و فعالیت دانشگاهیان را در پشت جبهه مقاومت به نمایش بگذاریم». او تأکید می‌کند که این برنامه از همان شب‌های نخست با استقبال گسترده همراه بوده است: «هر شب جمعیت بیشتری به این برنامه اضافه می‌شوند و دانشجویان، همکاران و حتی همسایه‌های دانشگاه به صورت خودجوش در آن شرکت می‌کنند».

میدان‌داری مردم پشت میکروفناز ویژگی‌های دیگر این تجمع‌ها، میدان دادن به مردم برای بیان دیدگاه‌هایشان است. در بسیاری از شب‌ها، میکروفن در اختیار حاضران قرار می‌گیرد تا هر کس بخواهد چند جمله‌ای درباره شرایط کشور یا ضرورت مقاومت سخن بگوید. دانشی‌فر در این ‌باره می‌گوید: «یکی از نکات جالب در این برنامه‌ها، حضور افرادی است که با انگیزه شخصی پشت میکروفن قرار می‌گیرند و با زبان و بیان خودشان سخن می‌گویند».

به گفته او، در میان این افراد از دانشجویان جوان تا استادان دانشگاه و حتی روحانیان دیده می‌شوند و هر کدام با بیان خود تلاش می‌کنند روحیه جمعیت را تقویت کنند. او همچنین به همراهی مردم اشاره می‌کند و می‌افزاید: «بسیاری از خودروهایی که از مقابل دانشگاه عبور می‌کنند، درخواست پرچم ایران را دارند تا آن را روی خودروهای خود نصب کنند یا تصویر رهبر شهید انقلاب را دریافت کنند».

دانشجویان در خط مقدم دفاع از ارزش‌هارئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در سخنان خود نقش دانشجویان را در تحولات اجتماعی بسیار مهم توصیف می‌کند. او می‌گوید: «دانشجویان همواره در بزنگاه‌های تاریخی نقش مؤثری داشته‌اند و امروز نیز در خط مقدم پاسداری از ارزش‌های انقلاب قرار دارند».

دانشی‌فر معتقد است: «دانشجویان باید علاوه بر حضور در صحنه‌های اجتماعی، در عرصه فضای مجازی نیز فعال باشند و به تعبیر او «ندای جهاد تبیین» را لبیک بگویند». وی تأکید می‌کند: «دانشجویان می‌توانند با فعالیت در فضای رسانه‌ای و مجازی، دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی در طول بیش از چهار دهه گذشته را برای جامعه تبیین کنند». به گفته او، در کنار این فعالیت‌ها، مسیر اصلی پیشرفت کشور همچنان از مسیر علم و دانش می‌گذرد: «ما باور داریم که یکی از مهم‌ترین راه‌های مقابله با سلطه‌طلبی جهانی، پیشرفت علمی و توسعه دانش در کشور است».

اعتماد کامل به خداوند«قرآن میفرماید که از دشمن نترسید، اعتماد به خدا بکنید، در مقابل دشمن محکم بایستید تا دشمن را به عقب برانید» ۱۳۹۹/۰۲/۰۶معنویت و عبادت«نقش معنویت را دست کم نباید گرفت. با توجه به خدا و تقرب به خدا، با عبادت و توسل به دامان قدس الهی می‌توان خیلی کارهای دشوار را انجام داد» ۱۳۸۷/۰۲/۱۴ثبات قدم و استمرار«گاهی دل از غم مالامال می شود اما عزم و اراده باید راسخ بماند، گام باید محکم برداشته بشود؛ غمهایی هست که کوه‌ها را میشکند، انسان مؤمن را نمیتواند بشکند؛ راه را باید ادامه داد» ۱۳۹۴/۱۲/۵سعه صدر بالا«دقت کنید و مواظب باشید رفتار بعضی از کسانی که به نظر شما جای اعتراض دارد، شما را عصبانی نکند، شما را از کوره در نبرد.

رفتار منطقی و عقلائی یک چیز لازمی است؛ نرنجید» ۱۳۸۹/۷/۲۹اثرگذاری فعال فرهنگی«گسترش کار فرهنگی در بین جوانان مؤمن و انقلابی، نقش بسیار زیادی را در پیشرفت این کشور و در ایستادگی مقابل دشمنان ایفا کرده است. جوانان سعی کنند در محیط خودشان اثر بگذارند، فعال باشند، نه منفعل» ۱۳۹۳/۱/۱

آینده نگری و برنامه ریزی«دانشجو به عنوان یک عنصر جوان بایستی نسبت به آینده حساس باشد. اگر امروز آینده را نگاه کنیم، برنامه‌ریزی کنیم و یک منظومه‌ همکاری تنظیم کنیم، امید است که مشکلات در آینده دیگر وجود نداشته باشد» ۱۴۰۳/۰۱/۱۹روایت پیوند علم، ایمان و مسئولیت اجتماعیدر پایان این شب‌ها، بسیاری از شرکت‌کنندگان با وجود خستگی، همچنان در فضای اطراف خیمه مقاومت می‌مانند و درباره مسائل مختلف با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

دانشی‌فر درباره هدف نهایی این حرکت‌ها می‌گوید: «امید ما این است که همین تلاش‌های کوچک بتواند به تقویت جبهه حق کمک کند و موجب شود نیروهای مدافع کشور در خط مقدم با روحیه بیشتری از این سرزمین دفاع کنند». او تأکید می‌کند: «اگر این فعالیت‌ها با نیت خالص و روحیه جهادی همراه باشد، می‌تواند اثری فراتر از یک تجمع ساده داشته باشد».

به گفته رئیس دانشگاه، دانشگاهیان امیدوارند حضورشان در این صحنه‌ها نشانه‌ای از همراهی جامعه علمی کشور با مردم و مدافعان وطن باشد و شاید مهم‌ترین تصویر این شب‌ها همان پرچم‌هایی باشد که در تاریکی شب میدان فلسطین برافراشته می‌شوند؛ پرچم‌هایی که در دستان دانشجویان و استادان روایتگر پیوند علم، ایمان و مسئولیت اجتماعی در دل یک دانشگاه هستند.

وحید نستوهی
ارسال نظرات