۱۴ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۱
کد خبر: ۸۱۱۱۶۸

نقدی بر نامه رئیس دانشگاه تهران؛ علم تقدس ذاتی ندارد

نقدی بر نامه رئیس دانشگاه تهران؛ علم تقدس ذاتی ندارد
چهارمحال و بختیاری - مدرس حوزه و دانشگاه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به نامه رئیس دانشگاه تهران به وزیر علوم، گفت: اساس این نامه معطوف بر این نگاه و رویکرد است که علم ذاتاً مقدس بوده و هر علمی را باید مقدس و محترم شمرد که در این راستا اولاً باید تأکید کنیم که علم تقدس ذاتی ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالقاسم کاظمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به نامه رئیس دانشگاه تهران به وزیر علوم ناظر به حمله رژیم کودک‌کش صهیونی و آمریکای جنایتکار به دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور و دعوت به خویشتنداری نیروهای مسلح، اظهار کرد: رئیس دانشگاه تهران به نمایندگی از ۱۵ دانشگاه‌ کشور از نیروهای مسلح خواست که مقابله به مثل و حمله به دانشگاه‌ها را نداشته باشند.

این مدرس حوزه و دانشگاه در چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه اساس درخواست این جمع از دانشگاهیان مبتنی بر نوعی توهم تقدس ذاتی و مطلق علم است، ادامه داد: این جمع دانشگاهی بر همین مبنا، موضوع پایبندی به تعهدات اخلاقی و معاهدات بین‌المللی را هم پیش کشیدند.

حجت‌الاسلام کاظمی بیان کرد: اساس این بیانیه معطوف بر این نگاه و رویکرد است که علم ذاتاً مقدس بوده و هر علمی را باید مقدس و محترم شمرد که در این راستا اولاً باید تاکید کنیم که علم تقدس ذاتی ندارد.

وی افزود: در اندیشه اسلامی، کسب برخی علوم و ترویج برخی آثار علمی نه‌تنها حرمت و قداستی ندارد بلکه حرام است و از آن منع می‌شود. داستان سامری امت بنی اسرائیل از جمله نمونه‌های تاریخی موضوع بوده و سوزاندن و ریختن خاکستر گوساله سامری در دریا، گویای مواجهه دین با برخی علوم و فناوری‌ها است.

مستندات قرآنی ناظر بر عدم تقدس ذاتی علم 

حجت‌الاسلام کاظمی با ذکر اینکه حرمت ترویج کتب ضاله نیز از این قسم مخالفت دین با برخی علوم است، افزود: با دقتی در دنیای پیرامون متوجه خواهیم شد که دنیای استکبار به‌هیچ‌وجه به علم به عنوان امری مقدس نگاه نمی‌کند و در راستای صلاح و رستگاری انسان به کار نمی‌گیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد یادآور شد: از ۱۵ رئیس امضاکننده این بیانیه درخواست دارم مطالعه‌ای بر عملکرد آزمایشگاه‌های ژنتیک فلسطین اشغالی یا اوکراین، آمریکا یا انگلیس داشته باشند. کووید ۱۹ که اقتصاد و سلامت مردم دنیا را تحت تأثیر قرار داد محصول این دست آزمایشگاه‌ها و برخی رشته‌های علمی بوده که از سوی استکبار به جوامع بشری تحمیل شده است.

حجت‌الاسلام کاظمی بیان کرد: رئیس دانشگاه تهران همچنین ضمن منع نیروهای مسلح از حمله به دانشگاه‌ها، خواستار هدف قرار دادن زیرساخت‌های اقتصادی، فناوری، سیاسی و نظامی شده است.

وی ادامه داد: مگر نه این است که زیرساخت‌های ذکر شده در مراکز علمی طراحی و پخت و پز می‌شوند و در اختیار این مراکز قرار می‌گیرند؟ این علم، چه درخت مبارکی است که این میوه‌های خبیث را به بار می‌آورد ؟

حجت‌الاسلام کاظمی تصریح کرد: نمی‌توانیم قبول کنیم که این بیانیه برخاسته از یک نگاه بی‌طرف علمی و فناوری باشد و این دست افکار باید از چرخه تصمیم‌سازی کشور خارج شوند. ثمره این نگاه و رویکرد را در کُند کردن حرکت انقلاب طی ۴۷ سال گذشته دیدیم که باید کنار گذاشته شود.

وی در پایان گفت: نیروهای مسلح تحت امر فرمانده کل قوا هستند و کار را پیش می‌برند لذا این‌گونه دست و پا زدن‌های این عناصر، اختلالی در اراده و تصمیم این غیورمردان ایجاد نخواهد کرد.

یادآور می‌شود، محمدحسین امید، رئیس دانشگاه تهران در نامه‌ای به وزیر علوم به نمایندگی از ۱۵ دانشگله برتر ایران با محکوم‌کردن حمله به مدارس، بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها در جنگ اخیر، خواستار پرهیز از مقابله‌به‌مثل در برابر حمله به مراکز علمی و آموزشی غیرنظامی شد و بر جایگاه ویژه علم و دانشگاه در تمدن ایرانی‌ ـ‌ اسلامی تأکید کرد.

ارسال نظرات