۱۷ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۵:۴۳
کد خبر: ۸۱۱۴۷۲
حجت الاسلام کاشانی در گفتگوی اختصاصی با رسا:

پاپ می‌تواند بهانه «جنگ مسیحی» را از دست جنگ‌افروزان بگیرد

پاپ می‌تواند بهانه «جنگ مسیحی» را از دست جنگ‌افروزان بگیرد
مدیر موسسه بین المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت در گفتگو با رسا ضمن تأکید بر نقش رهبران مذهبی در جلوگیری از جنگ‌افروزی گفت: پاپ قدرت اجرایی ندارد، اما قدرت اعتباری و معنوی او می‌تواند در نفی فلسفه‌ای که آمریکا و وزیر جنگ این کشور برای توجیه جنگ مطرح می‌کنند، بسیار مؤثر باشد.

اشاره: درست پنج روز پیش، پاپ لئو چهاردهم، رهبر کاتولیک‌های جهان در سخنانی اعلام کرد که امیدوار است جنگ جاری علیه ایران پیش از عید پاک، که امسال در تاریخ پنجم آوریل (۱۶ فروردین) برگزار می‌شود، پایان یابد.

پاپ در آن سخنرانی افزود: «امید دارم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به‌دنبال یافتن راهی برای خروج از این جنگ باشد.»

اما حالا درست در روز عید پاک، در پیام خود به همین مناسبت، دوباره از رهبران جهان خواست به جنگ‌ها خاتمه دهند داده و هرگونه طرحی برای قدرت، فتح و سلطه را کنار بگذارند.

قطعا رویکرد صلح طلبانه پاپ در برابر جنگ افروزان و خشونت طلبان بسیار شایسته و قابل تقدیر است ولی همچنان سئوالاتی جدی را در ذهن روشن نگه می‌دارد، اینکه:
۱. آیا این سخنان پاپ تأثیری هم در خاموش کردن شعله‌های جنگ دارد؟
۲. چرا جنگ افروزان و حاکمان ستمگر جهان به سخنان پاپ گوش نمی‌کنند؟
۳. پاپ باید چه کند تا دعوت او به صلح و تلاشش برای برقراری عدالت و اخلاق در جامعه نتیجه بدهد؟

ما این سه پرسش را از کارشناسان مختلف حوزه ادیان و مذاهب پرسیدیم.
در ادامه پاسخهای حجت الاسلام محمد کاشانی، مدیر موسسه بین المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرق و ادیان خبرگزاری رسا، را می‌خوانیم.

0000

مدیر موسسه بین المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت با تأکید بر نقش رهبران مذهبی در جلوگیری از جنگ‌افروزی، گفت: پاپ قدرت اجرایی ندارد، اما قدرت اعتباری و معنوی او می‌تواند در نفی فلسفه‌ای که آمریکا و وزیر جنگ این کشور برای توجیه جنگ مطرح می‌کنند، بسیار مؤثر باشد.
 
حجت الاسلام کاشانی با اشاره به اینکه آمریکا این جنگ را به جنگ مسیحی منتسب می‌کند، افزود: پاپ می‌تواند با استفاده از جایگاه خود به عنوان رهبر مسیحیان کاتولیک، این بهانه را از دست جنگ‌افروزان بگیرد.
 
وی تصریح کرد: اگر پاپ این مسأله را نفی کند، سؤال جدی مطرح می‌شود: وقتی رهبر مسیحیان، ظلم و جنگ را نفی می‌کند، چطور شما به نام مسیحیت در حال جنگ‌افروزی در منطقه هستید؟ این در واقع سواستفاده از دین برای اهداف جنگی است.
 
این کارشناس با بیان اینکه پاپ می‌تواند از طریق رسانه تأثیرگذار باشد، گفت: اگر این مسأله از سوی دیگر رهبران مسیحیت نیز تکرار شود، بهانه اینکه این جنگ یک جنگ مسیحی است، گرفته خواهد شد.
 
حجت الاسلام کاشانی تأکید کرد: نه تنها وظیفه پاپ، بلکه وظیفه تمام رهبران مذهبی جهان است که به پیروان خود گوشزد کنند که جنگ و جنگ‌افروزی جنایت محسوب می‌شود و اگر مشکلی وجود دارد، باید از راه‌های دیگری حل شود. کسانی که جنگ‌طلب هستند، دشمنان خداوندند.
 
وی در ادامه با اشاره به نمونه‌های تاریخی در اسلام، گفت: در اسلام نیز کسانی بودند که جنگ‌افروز و خشن بودند و با بهانه‌های مذهبی شروع به جنگ می‌کردند. همان‌طور که ما باید بگوییم جنگ خواست خداوند نیست؛ به‌ویژه وقتی به غیرنظامیان از جمله کهنسالان، زنان و کودکان و همچنین محیط زیست و حیوانات آسیب برسد، خواست خدا نیست، آن‌ها نیز باید این را گوشزد کنند.
 
مدیر موسسه بین المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت در پایان تأکید کرد: نه تنها وظیفه پاپ، بلکه وظیفه تمام رهبران مذهبی جهان است که به پیروان خود گوشزد کنند که جنگ و جنگ‌افروزی جنایت محسوب می‌شود و اگر مشکلی است، باید از راه‌های دیگری استفاده شود. آن‌ها که جنگ‌طلب هستند، دشمنان خداوندند. این وظیفه‌ای مشترک است که همه رهبران باید آن را گوشزد کنند.
 
ارسال نظرات