به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد سعیدی آریا در محفل معارفی شب رحلت امام زاده موسی مبرقع(ع) در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن تسلیت رحلت فرزند امام جواد علیه السلام، بر افزایش معرفت و محبت نسبت به قرآن کریم و اهل‌بیت(ع) تأکید کرد و ویژگی‌های «خیر امت» و انسان‌های برگزیده را بر اساس آموزه‌های روایی تشریح کرد.

وی با بیان اینکه مؤمنان باید نسبت به قرآن و اهل‌بیت(ع) عاشق، عارف و عامل باشند، گفت: در روایات نزدیک به ۲۸ ویژگی امت برگزیده بیان شده و معیارهایی برای شناخت بهترین انسان‌ها ارائه کرده‌اند که باید در زندگی فردی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.

استاد حوزه علمیه، تقوا را نخستین ویژگی انسان‌های برگزیده دانست و توضیح داد: تقوا تنها به انجام عبادت‌هایی مانند نماز و روزه محدود نمی‌شود، بلکه در گفتار، رفتار و سبک زندگی انسان نیز نمود دارد. انسان باتقوا سخن درست می‌گوید، حتی هنگام خشم حرمت دیگران را حفظ می‌کند، در زندگی اهل اعتدال است و از تکبر دوری می‌جوید.

حجت‌الاسلام سعیدی آریا با تبیین مفهوم «النقی» افزود: پاکی مورد نظر در روایات، تنها پاکیزگی ظاهری نیست، بلکه پاکی درون و دوری از حرص، طمع، دنیاپرستی و دیگر رذائل اخلاقی را نیز شامل می‌شود. انسان مؤمن نباید عزت و ارزش‌های خود را برای منافع دنیوی فدا کند.

وی سخاوت را از دیگر صفات انسان‌های شایسته برشمرد و گفت: بخشندگی موجب پیوند دل‌ها می‌شود، اما باید از اسراف دور باشد؛ زیرا آموزه‌های دینی برای همه فضائل و رذائل اخلاقی حد و اندازه تعیین کرده‌اند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت همچنین احترام به پدر و مادر را نشانه شایستگی انسان دانست و با اشاره به دعای بیست‌وچهارم صحیفه سجادیه، بر نیکی به والدین، دعا و خیرات برای آنان پس از رحلتشان تأکید کرد و هشدار داد که تمسخر والدین در برخی آثار طنز و فضای مجازی می‌تواند جایگاه خانواده را تضعیف کند.

حجت‌الاسلام سعیدی آریا استقلال خانواده و جامعه را نیز از آموزه‌های مهم دینی دانست و با اشاره به اصل نفی سبیل گفت: جامعه اسلامی نباید تحت سلطه بیگانگان قرار گیرد.

وی خداترسی را سرچشمه شجاعت معرفی کرد و افزود: کسی که خداوند را بزرگ ببیند، از غیر خدا هراسی نخواهد داشت.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه، تقوا را معیار کرامت انسان نزد خداوند دانست و زهد را به معنای دل نبستن به دنیا، نه ترک زندگی و نعمت‌های الهی، تفسیر کرد و افزود: دنیاپرستی می‌تواند انسان را در بزنگاه‌ها از ارزش‌هایش جدا کند.

استاد حوزه علمیه بخشندگی، گذشت و پذیرفتن عذر دیگران را از ویژگی‌های بهترین بندگان خدا برشمرد و با اشاره به روایت «خیرالناس من انتفع به الناس» گفت: بهترین مردم کسانی هستند که دیگران از وجودشان بهره‌مند شوند. همدلی مردم ایران در دفاع مقدس و دوران کرونا نمونه‌ای از این فرهنگ بود.

وی در پایان، پنج ویژگی بندگان برگزیده را یادآور شد و ابراز داشت: شادی از انجام کار نیک، شکرگزاری هنگام برخورداری از نعمت، استغفار پس از خطا، صبر در گرفتاری و گذشت در برابر ظلم از ویژگی های مهم بهترین بندگان خداست.