۲۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۵
کد خبر: ۸۴۱۱۴
سلسله مباحث ولایت(5):

آیت الله موسوی جزایری: سلمان فارسی در زمان پیامبر، محبت خود را به امیر مؤمنان اثبات کرد

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان خوزستان گفت: سلمان فارسی از محبان و پیشگامان محبت به شخصیت علی بن ابی‌طالب(ع) ‌در زمان پیامبر(ص) بود.
2/ آيت الله جزايري
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، سحرگاه امروز در پنجمین جلسه از سلسله مباحث ولایت که در تفسیر زیارت غدیریه امام هادی(ع) از صدا و سیمای مرکز خوزستان پخش می شود در ادامه بحث روز گذشته به بیان ویژگی ها جنگ احزاب پرداخت و اظهار داشت: فراز‌هایی از این مناجات از جمله «ولک المواقف المشهوده و المقامات المشهوره و الایام المذکره یوم بدر و یوم الاحزاب، اذ زاغت الابصار و بلغت القلوب الحناجر و بلغت القلوب الحناجر و تظنون بالله ظنونا هنالک ابتلی المومنون و زلزلوا زلزالاً شدیداً» صحنه ای را که سپاه دشمن جهت سرکوب اسلام حرکت کرده بود را به تصویر می کشد.

آیت الله موسوی جزایری ادامه داد: کفار با جمعیت ده هزار نفره با ساز و برگ نظامی از مکه حرکت کرده بودند و رزمندگان اسلام هفتصد نفر بودند و وقتی خبر حرکت آنها به رسول اکرم(ص) رسید، فرمود«اشیروا لی» و مسلمانان را برای مشورت فراخواند و این یکی از صفات مؤمنان است و در آیه شریفه«وامرهم شوری بینهم» بر این مسأله تاکید شده است.

استاد عالی حوزه علمیه خوزستان افزود: مسلمانان جهت انجام مشورت جمع شدند، حضرت فرمودند نظر شما چیست؟ سلمان گفت ما در چنین مواقعی خندقی به دور شهر حفر می کنیم تا بتوانیم دشمن را بیرون شهر نگه داشته و ابتکار عمل را به دست آوریم و این نظر مورد پسند رسول اکرم(ص) و مسلمانان قرار گرفت.

رییس شورای حوزه علمیه خوزستان اضافه کرد: مسلمانان مدینه را بررسی کردند و دیدند فقط از قسمت جنوب و جنوب غربی راه برای ورود دشمن باز است از این رو طبق تقسیم بندی پیامبر اعظم(ص) هر گروه حفر مقداری از خندق را که عرق آن 3متر و عمقش 2متر بود را بر عهده گرفتند و سلمان با این‌که پیرمرد بود اما به قدری خوب کار می کرد که بین مهاجرین و انصار اختلاف پیش آمد و هر گروه می گفت او باید با ما باشد و رسول اکرم(ص) حکم قرار دادند و ایشان فرمود«سلمان منا اهل البیت؛ سلمان از ما اهل بیت است».

آیت الله موسوی جزایری با اشاره به فضیلت دیگری از سلمان ابراز داشت: رسول اکرم (ص) در مورد سلمانی که سرآمد محبان علی‌ بن ابی‌طالب(ع) حتی در زمان پیامبر(ص)، گرد امام علی(ع) بودند، محسوب می شود، می فرماید سلمان دریایی از علم است که هرچه از آن بردارند کم نمی شود.

استاد عالی حوزه علمیه با اشاره به شرایط سخت مسلمانان در زمان حفر خندق بیان داشت: در زمان حفر خندق اوضاع مسلمانان بسیار سخت بودو حتی غذایی برای خوردن نداشتند و در آن هوای گرم پیامبر سنگ کوچکی به شکم بستند تا احساس گرسنگی کمتر شود و استقامت بیشتر شود و مسلمانان نیز این کار را یاد گرفتند و بر شکم های خود سنگ بستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان با اشاره به کرامتی از پیامبر اعظم(ص) در ایام حفر خندق ابراز داشت: یک روز جابر ابن عبدالله انصاری به خانه رفت و از همسر خود پرسید آیا در خانه چیزی داریم تا پیامبر را مهمان کنیم همسرش گفت یک صاع جو و یک بزغاله، جابر خدمت پیامبر اکرم(ص) رفت و او را به منزل خود دعوت کرد در این هنگام پیامبر اکرم(ص) به مسلمانان گفت«‌ای مسلمانان امشب همه ما در منزل جابر دعوتیم.»

وی ادامه داد: جابر به نزد همسرش رفت در حالی که نمی دانست که کار باید کند همسرش که زن عاقلی بود به او گفت آیا به رسول خدا(ص) گفتی که ما در منزل چه چیزی داری؟ او پاسخ داد: آری، همسرش گفت: نگران نباش پیامبر می داند چه می کند؛ بعد از نماز مسلمانان به خانه جابر آمدند و پیامبر فرمودند‌«ده نفر، ده نفر وارد شوید» و سپس پارچه ای بر روی دیگ غذا کشید و مسلمانان را اطعام کرد بدون آن‌که از آن چیزی کم شود و این یکی از کرامت ایشان بود.

رییس شورای عالی حوزه علمیه خوزستان به بیان معجزه ای دیگر در جریان حفر خندق پرداخت و خاطر نشان کرد: در آن قسمتی که سلمان مشغول به کار بود با سنگی روبه رو شدند که کنده نمی شد از این رو پیامبر اکرم(ص) را خبر کردند، ایشان آمدند و با اولین ضربه ای که به سنگ زد نوری جهید و رسول خدا(ص) بلند فرمود الله اکبر و مسلمانان نیز تکبیر گفتند و تا سه بار اتفاق افتاد، وقتی مسلمانان علت آن را از پیامبر اعظم(ص) پرسیدند، فرمودند که در جرقه اول کاخ های مداین را دیدم، در دومی کاخ های روم و در سومی کاخ های صنعا را دیدم و جبرییل برایم پیام آورد که همه اینها به دست امت من فتح خواهد شد و به قلمرو اسلام خواهد پیوست./945/پ202/س
ارسال نظرات