آیت الله مصباح یزدی:
مصحف حضرت زهرا از مصادیق الهام الهی است
خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، با رد اتهام به شیعیان مبنی بر اینکه مصحف حضرت زهرا(س) در تقابل قرآن کریم است، مصحف فاطمه زهرا(س) را از مصادیق الهام الهی دانست که اختصاص به اهل بیت(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قم، در هفتمین شب از ماه مبارک رمضان در ادامه تفسیر خطبه فدکیه که با حضور طلاب، دانشجویان و دیگر اقشار مردمی در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، در سخنانی با اشاره به عصمت چهارده معصوم(ع) تصریح کرد: عصمت این بزرگواران به وسیله خداوند تبارک و تعالی تضمین شده است، اما این موضوع به معنای معصوم نبودن دیگران از جمله اهل بیت(ع) و اولیا الله که هرگز گناه نکرده اند نیست.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه به تبیین و بررسی تفاوت های وحی با الهام پرداخت و ابراز داشت: در زبان عامه تفاوت چندان زیادی بین این دو وجود ندارد و هر دو را با همان حالت فراگیری غیر اکتسابی و دفعی می شناسند.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم ادامه داد: اما در بین کلامی ها، الهام به مرتبه ای پایین تر از وحی اطلاق و گفته میشود که در آن ملک وحی دیده نیست و این تنها مختص اولیا الله است.
آیت الله مصباح یزدی، با اشاره به آیه شریفه«فالهمها فجورها و تقواها»گفت: الهام در این آیه شریفه به معنای تمایل به کارهای خیر است، نه علم به کارهای خیر و این موضوع که تمایل به ایمان و امور خیر در مؤمنان وجود دارد، نتیجه الهام خداوند است.
این استاد حوزه علمیه قم ابراز کرد: در همه انسانها دو گرایش خوب و بد وجود دارد و همه ما حتی اگر کار خوبی را در دیگران ببینیم از آن خرسند میشویم بدون آنکه با آنها ارتباطی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه وحی مختص انبیا الهی است تصریح کرد: هرچند وحی مخصوص انبیا و الهام مختص اولیا الهی است، اما خداوند تبارک و تعالی می تواند به غیر از اولیا نیز الهام داشته باشد.
مفسر قرآن کریم بیان داشت: الهام در عرف معنای خاصی پیدا کرده و آن ادراکی الهی است که خدا به اولیا خود عطا می کند؛ همه انسان ها با یک درک خدادادی کارهای خوب و بد را میفهمند و احساس تمایل به خوب و بد را دارند.
وی با بیان اینکه وحی ادراکی است دفعی که ناآگاهانه و از منبعی نامشخص حاصل میشود افزود: در زبان علمای کلام، وحی به معنای یک تعلیم و تعلم بین خدا و پیامبر(ص) است و این با ادراک دفعی و با منبعی نامشخص متفاوت است.
این مفسر برجسته قرآن کریم در ادامه با بیان این که به حضرت فاطمه زهرا(س) نیز الهام میشد تصریح کرد: بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام و مصیبت هایی که بر حضرت زهرای مرضیه(س) وارد آمد، خداوند جبرئیل را می فرستاد تا با این حضرت درد دل کند تا تسلایی برای ایشان باشد.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به تهمتی که برخی ها به شیعیان در خصوص مصحف حضرت زهرا(س)می زنند ابراز داشت: برخی ها که آگاهی کافی و لازم را ندارند تصور می کنند که مصحف زهرا(س) در تقابل با قرآن کریم قرار گرفته است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در رد این اتهام، با بیان اینکه از نظر شیعه هرگز این دو کتاب یکی نیست و قرآن شریفترین کتب الهی است خاطر نشان کرد: مصحف فاطمه زهرا(س) از مصادیق الهام الهی است که اختصاص به اهل بیت(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) داشته است. /924/پ201/ج
ارسال نظرات