اتخاذ استراتژی مشخص برای مدیریت، تعامل و یا برخورد با پروژه اسلام هراسی ضروری است
محمد ستوده، کارشناس روابط خارجی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به ایجاد موج اسلام هراسی از سوی کشورهای غربی گفت: کشورهای غربی با ایجاد هراس از اسلام می خواهند سلطه خود بر جهان را تثبیت کرده و از نفوذ معنوی اسلام جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: شایسته است کشورهای اسلامی و به خصوص ایران، از نظر دیپلماسی رسمی وارد فاز جدیدی شده و این مساله را در اولویت اصلی خود قرار دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقر العلوم(ع) بیان داشت: برگزاری کنفرانس های علمی پیرامون این مساله باعث می شود تا کشورهای اسلامی دارای یک استراتژیک مشخص برای مدیریت، تعامل و یا برخورد منسجم با این پروژه داشته باشند.
استاد علوم سیاسی راهکار های علمی نیز در این زمینه توصیه کرد و گفت: تصویر نادرستی از اسلام در غرب ارائه شده است که باید محتوای صحیح اسلامی را که بر واقعیات منطبق است، به جهانیان ارائه کنیم.
وی بیان داشت: در اسلام هراسی گاهی مطالبی به نقل از تاریخ اسلام نقل میکنند که هیچگونه واقعیتی ندارد و باید سعی کینم در این مسیر واقع نمایی کنیم.
استاد ستوده در ادامه بر نقش نخبگان جهان اسلام در مبارزه با اسلام هراسی اشاره کرد و گفت: برجستگان اندیشه اسلامی باید در فضای تضارب آراء برای پاکسازی تصویر نادرست از اسلام تلاش کنند که تعامل نخبگان علمای اسلام و مسیحیت از ضروریات است.
راهکارهای تبلیغاتی از دیگر راهکار پیشنهادی این استاد علوم سیاسی بود که در این باره گفت: رسانه های کشورهای اسلامی می توانند با تبلیغات فرهنگی و به کارگیری فرهنگ رسانه ای، دیپلماسی عمومی را به کار گیرند و در رابطه با عموم مردم و به خصوص مردم کشورهای غربی به تعامل گسترده بپردازند.
وی با تاکید بر تعامل هر چه بیشتر رایزن ها و دیپلمات های اسلامی بر مساله اسلام هراسی، ادامه داد: اعضای کنفرانس اسلامی باید تلاش خود را به کار گیرند و اسلام بما هو اسلام را به جهان معرفی کنند و از زوایه دیگر به مسلمان تفهیم کنند که اسلام هراسی یک تهدید به حساب می آید.
وی عصر جهانی شدن و ارتباطات را فرصتی مناسب برای گسترش اسلام ناب و زدودن شبهات از ذهن مردم عنوان کرد و بیان داشت: باید با مدیریت قوی و کارآمدتر تصویری واقعبینانه و منطقی از اسلام ارائه دهیم و از ابزارهای جدید بهترین استفاده را ببریم. /909/ت302/ع