۱۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۳
کد خبر: ۸۷۱۳۸
بازخوانی پرونده تحول در حوزه (10)؛

امام جمعه قیام‌دشت: پیگیری دیدگاه کارشناسی مقام معظم رهبری درباره تحول ضروری است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه قیام‌دشت گفت: فضلا، بزرگان، مراجع و مدیران حوزه علمیه قم، نظرات صائب و کارشناسی مقام معظم رهبری را به جد پیگیری کنند تا گام به گام، تحول در حوزه‌های علمیه نهادینه شود.
رهبر معظم انقلاب آيت الله سيد علي خامنه اي


حجت‌الاسلام سیدداوود شاهچراغی، امام جمعه قیامدشت تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به ضرورت تحول در حوزه‌های علمیه، یکی از نیازهای هر مجموعه‌ای را به روز شدن آن مجموعه دانست و گفت: تحول در مراکز فرهنگی مطابق با نیازهای روز ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: هر مجموعه‌ای که نتواند خود را با شرایط تطبیق داده و به روز کند، طبیعتاً عقب می‌ماند و پاسخ‌گوی نیازهای جامعه نخواهد بود.

حجت‌الاسلام شاهچراغی با بیان این‌که یکی از مراکز مهم فرهنگی حوزه علمیه است، خاطرنشان کرد: حوزه علمیه نیازهای اعتقادی، دینی و اجتماعی مردم و جامعه را پاسخ می‌دهد و از ابتدای تأسیس پاسخ‌گوی نیازهای فکری و اعتقادی جوامع بود و از جامع جلوتر است.

وی یادآور شد: با مطالعه ادوار مختلف حوزه‌های علمیه این استنباط حاصل می‌شود که کتاب‌های تدوین شده، دانشمندان پرورش یافته و دروسی که در حوزه‌های علمیه اعم از ریاضی، فلسفه، طب و نجوم تدریس می‌شده، از نیازهای جامعه جلوتر بوده است.

امام جمعه قیامدشت با بیان این‌که امام راحل در اصل اجتهاد دو عنصر زمان و مکان را لحاظ کرده‌اند، عنصر زمان و مکان را به شناخت نیازها و ظرفیت‌ها تعریف کرد و گفت: حوزه‌های علمیه هیچ گریز و چاره‌ای جز به روز شدن ندارند.

وی ابراز داشت: هرچند در راستای تحول در حوزه، زحمت‌های زیادی کشیده شده، تست‌ها و نظریات مختلفی بیان‌ شده و زحمات بسیاری هم کشیده خواهد شد، اما ضرورت تلاش حوزه‌های علمیه، علما، مراجع، فضلا و مدرسان، صاحبان فکر و قلم دست در دست هم برای پاسخ‌گویی به مسائل و ایجاد افکار صحیح و سالم احساس می‌شود.

حجت‌الاسلام شاهچراغی با بیان این‌که در حوزه علمیه قم که مادر حوزه‌های علمیه در جهان تشیع است، بین بزرگان حوزه و فضلای جوان این فکر مرسوم شده که بهترین روش برای برطرف کردن و پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه چیست، برگزاری کلاس‌های تخصصی و تخصصی کردن اجتهاد و فقه مدنظر رهبر معظم انقلاب را مورد تأکید قرار داد.

وی با اشاره به اهمیت تخصصی کردن ابواب مختلف فقه، تصریح کرد: مجتهدینی در باب صلاة، روزه، خمس، جهاد و قضا تربیت شوند و دروس مختلف تخصصی مانند تفسیر، کلام، فقه و مانند آن در حوزه علمیه به جدیت دنبال شود.

امام جمعه قیامدشت با بیان این‌که کار فرهنگی زمان‌بر است، اظهار داشت: فضلا، بزرگان، مراجع و مدیران حوزه علمیه قم، نظرات صائب و کارشناسی مقام معظم رهبری را به جد پیگیری کنند تا قدم به قدم، تحول در حوزه‌های علمیه نهادینه شود.

وی همچنین با اشاره به ارتباط تحول در حوزه علمیه با تحول در علوم انسانی، حوزه‌های علمیه را زیربنای همه علوم انسانی دانست و برقراری ارتباط قوی بین این دو و ایجاد تحول در رشته‌های علوم انسانی تأکید کرد.

حجت‌الاسلام شاهچراغی افزود: شاکله علوم انسانی از غرب و یا ترجمه کتاب‌ها و نظریات دانشمندان غربی است، از این‌رو تحولی در علوم انسانی پیدا نمی‌شود، مگر این‌که بین دانشگاه و حوزه پیوند اساسی و فکری برقرار کنیم. /920/ت302/ع

ارسال نظرات