۲۰ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۸۷۴۳۴

سومین دوره نقد عرفان‌های نوظهور در اصفهان برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ سومین دوره نقد عرفان‌های نوظهور و هفتمین دوره مرزبانی از مکتب تشیع به همت معاونت آموزش دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، ویژه طلاب حوزه ‌علمیه اصفهان برگزار شد.
حجت الاسلام حميد رضا مظاهري سيف محقق در عرفان هاي نوظهور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام حمید‌رضا مظاهری سیف، پژوهشگر عرصه اخلاق و عرفان، در دوره کارگاهی ‌نقد عرفان‌های نوظهور‌ گفت: معمولا این گونه گفته می شود که ما در عصر بازگشت انسان به معنویت یا بازگشت معنویت به زندگی بشر بسر می بریم؛ اما با نگاهی به روند شتاب زده و گسترده معنویت‌گرایی که چند دهه بیش از عمر آن نمی‌گذرد، به وضوح نشان می‌دهد که با پدیده انفجار معنویت کاذب روبه‌رو هستیم‌.

وی سیراب کردن روح تشنه انسانی را علت به وجود آمدن عرفان‌های نو ظهور بر شمرد و خاطرنشان کرد: انسان مدرن که به سختی دور از معنویات نگه داشته می شد و در تمدن زندگی می کرد که غیر از جهان و زندگی مادی برای چیز دیگری از روش قائل نبود، حریص و عجول و عنان گسیخته به معنویات روی آورده و همانند مردمانی که در قحطی بسر می برند و انبار نانی یافته اند، سنت های کهن عرفانی و معنوی را برگرفته و هر کس تکه یا تکه‌هایی از مکاتب مختلف را چنگ زده و می‌کوشد روح تشنه خود را با آن سیراب کند.

پژوهشگر عرصه عرفان‌های نوظهور با بیان این‌که این فرقه‌ها قابل شمارش نیستند، ابراز داشت: کثرت بیش از حد، سیال بودن و منشعب شدن فرقه های مختلف از دل برخی دیگر علت اصلی غیر قابل شمارش بودن این معنویت‌ها است.

وی ادامه داد: خطر نفوذ در فرهنگ مسلمین و تعلیم روش های غیر دینی به اسم اسلام، اختلاط بین آموزه‌های خود و برخی از آموزه های اسلام و معرفی کردن برخی از آموزه‌های خود با آموزه‌هایی همچون دعا و توسل و توکل از مهم‌ترین ضرورت‌هایی است که طلاب را به توجه بیش از حد به این مقوله رهنمون می‌سازد.

حجت الاسلام مظاهری سیف اظهار داشت: شناخت نقاط ضعف و کژی‌ها و کاستی‌های عرفان‌ها یا ادیان عصر جدید، کمک می‌کند که در ارائه امروزین عرفان اسلامی و باز تولید عرفان اسلامی برای مخاطب امروزی و در جامعه معاصر بی‌راه‌ نرویم و آسیب‌های نوآوری در این حوزه را کاهش دهیم.

وی در ادامه به نقد برخی از این مکاتب همچون اوشو، پائولو کوئیلو عرفان حلقه، قانون جذب، و برخی دیگر از جریان های معنوی نوین پرداخت.

گفتنی است، این دوره 22 و 23 مهر‌ماه نیز در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه می‌یابد و صد نفر از طلاب اصفهان در چهارده جلسه آموزشی با مبانی عرفان‌های نوظهور آشنا خواهند شد. /965/پ202/س
ارسال نظرات