۲۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۹
کد خبر: ۹۳۵۳۴

گزارشی از همایش وحدت حوزه و دانشگاه در خوی

خبرگزاری رسا ـ همایش وحدت حوزه و دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، با سخنرانی امام جمعه این شهرستان برگزار شد.
محمد باقر محسني، رييس دانشگاه آزاد اسلامي خوي حجت الاسلام سيد رضي موسوي شکوري، امام جمعه و مسؤول حوزه هاي علميه خوي غلامحسين عماري، معاونت استاندار و فرماندار خوي جلسه وحدت حوزه و دانشگاه نماز وحدت به امامت حجت الاسلام سيد رضي موسوي شکوري
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خوی، به مناسبت سالروز شهادت آیت الله محمد مفتح، همایش وحدت حوزه و دانشگاه با مشارکت مراکز آموزش عالی و حوزه های علمیه برادران و خواهران در مسجد بقیه الله الاعظم دانشگاه آزاد اسلامی خوی برگزار شد.

محمدباقر محسنی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی خوی ضمن خیر مقدم و تسلیت شهادت اباعبد الله الحسین (ع) و سالروز شهادت آیت الله مفتح، به روز وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه وحدتی که امروز بین مسؤولان شهرستان خوی حاکم است در سی سال اخیر بی نظیر بوده و لازم است همه مدیران و مسؤولان در حفظ آن بکوشند تا دشمنان فرصتی برای ایجاد نفاق و دودستگی نداشته باشند.

حوزه و دانشگاه پاسدار فرهنگ و ارزش های اسلامی هستند

وی وحدت حوزه و دانشگاه را یکى از آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی(ره) پس از شهادت آیت اللّه مفتح عنوان و تصریح کرد: وحشت و هراس استکبار جهانی و دشمنان اسلام از وحدت حوزه و دانشگاه به مراتب بیش تر از ترس آنها از اصالت انقلاب اسلامی ایران است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی خوی در ادامه با تأکید به این‌که حوزه و دانشگاه به عنوان دو بازوی علمی و فرهنگی نظام، مسؤول پاسداری از فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و نظام جمهوری اسلامی هستند، خاطر‌نشان کرد: بزرگان علمی ما هرچه دارند از علم‌، تؤام با دین و مذهب است چراکه اگر اصول علمی بر پایه‌های دین استوار نباشد، قطعاً ثمره چندانی نخواهد داشت.

وی در ادامه خاطر‌نشان کرد: ما هرچه داریم مدیون قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه است؛ چون پایه‌های اساسی حکومت اسلامی در این کتاب‌ها به زیبایی تبیین شده و اگر مسؤولان ما بنای حکومتی را با آن تنظیم کنند تمامی مشکلات قابل حل خواهد بود.

‌محسنی در پایان برنامه‌ریزی صحیح و اصولی برای مبادله علمی میان دو مرکز، تشکیل اتاق‌های فکر و گفت‌و‌گو با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، ایجاد روحیه متقابل، تبادل روش‌ها و شیوه‌های آموزشی به ویژه در چگونگی تدریس و مطالعه و همچنین برگزاری سمینارها و همایش‌های مشترک را از جمله اقداماتی برشمرد که می تواند با همکاری این دو نهاد عظیم انجام شود.

ثمره وحدت حوزه و دانشگاه، براندازی طاغوت و اخراج آمریکا از ایران است

حجت الاسلام سید رضی موسوی شکوری، امام جمعه خوی، دومین سخنرانی این همایش با اشاره به تاریخچه وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: موضوع وحدت حوزه و دانشگاه بعد از قیام 15 خرداد سال 42.ش از سوی جمعی از شاگردان امام خمینی(ره) و عده ای از اساتید متعهد و مسلمان دانشگاه مطرح و پیگیری شد.

وی در ادامه به‌وجود آوردن تفاهم، درک متقابل و برطرف ساختن سوء ظن‌ها، مقابله با توطئه‌های استعمار و استبداد در جهت ایجاد اختلاف در میان دو قشر حوزوی و دانشگاهی و همچنین همکاری در جهت براندازی حاکمیّت استبداد پهلوی و بیرون راندن آمریکا از کشور را از جمله اهداف این وحدت برشمرد.

امام جمعه خوی ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب فعالیت حوزه و دانشگاه معطوف به مساجد، انجمن های اسلامی، هیئت های عزاداری و تشکّل های سیاسی خارج و داخل کشور بود که با بهترین صورت ممکن انجام شد و موفقیت‌های مهمی به دست آمد که در نهایت به براندازی طاغوت و اخراج آمریکا از ایران منجر شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وحدت حوزه و دانشگاه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران موضوع وحدت حوزه و دانشگاه جدّی‌تر شد و به تشکیل پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منجر شد که با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف از سال 61 .ش تاکنون این پژوهشگاه مشتمل بر سه پژوهشکده علوم اجتماعی، علوم رفتاری و علوم اسلامی است.

رییس حوزه‌ علمیه خوی تغذیه هرچه بیشتر مدیریت نظام از نظر پشتوانه علمی و آگاهی هرچه بهتر حوزویان و دانشگاهیان از واقعیت ها و ظرفیت های مدیریتی جامعه، برقراری ارتباطات تنگاتنگ علمی با مراکز علمی و پژوهشی جهان و همچنین انجام کارهای تحقیقی و پژوهشی در موضوعات حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، مدیریتی و روابط بین الملل را از جمله اقدامتی برشمرد که لازم است با همکاری مستمر حوزه و دانشگاه عملیاتی شود.

وی در پایان بررسی موضوع ترافیک شهری، همکاری منظم و مستمر با شورای فرهنگ عمومی و ستاد احیای امربه معروف و نهی از منکر و همچنین انجام کارهای مطالعاتی در زمینه توسعه شهری را از جمله فعالیت‌هایی عنوان کرد که لازم است مرکز همکاری حوزه و دانشگاه شهرستان خوی در اولویت برنامه‌ها خویش قرار دهد.

بصیرت و زمان شناسی، رموز ماندگی شهید مفتح در تاریخ

غلامحسین عماری، معاون استاندار و فرماندار شهرستان خوی نیز در این مراسم گفت: از جمله دلایلی که شهید بزرگوار آیت الله محمد مفتح را در تاریخ ماندگار کرد تأثیر گذاری ایشان در جامعه،آگاهی از فضای جامعه،آگاه بودن به زمان و خستگی ناپذیری ایشان بود که اساتید و دانشگاهیان ما قطعاً این مسیر را ادامه خواهند داد.

وی با اشاره به اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها اذعان داشت: قانون هدفمند کردن یارانه ها یکی از قوانین مهم اقتصادی و ملّی کشور است که ضرورت آن را همه ارکان نظام در ادوار مختلف مورد توجه و یادآوری قرار داده اند و اکنون پس از تأیید مقام معظم رهبری مدظله‌، تصویب مجلس شورای اسلامی‌، امضای شورای نگهبان و ابلاغ رییس جمهور به وزارت امور اقتصادی و دارایی به مرحله اجرا رسیده است.

عماری در ادامه خاطر‌نشان کرد: برای هرچه بهتر اجرا شدن این قانون سرنوشت‌ساز ضرورت دارد همه آحاد مردم به‌ویژه مسؤولان و متولیان اجرایی کشور همکاری کنند./938/پ201/س
ارسال نظرات