۱۵ دی ۱۳۸۹ - ۲۱:۳۴
کد خبر: ۹۴۹۱۳
عضو ستاد ساماندهی مراکز پاسخگویی:

پژوهش‌های حوزوی بر اساس پاسخگویی به شبهات سامان یابد

خبرگزاری رسا ـ عضو ستاد ساماندهی مراکز پاسخگویی اظهار داشت: کارگروه‌های تخصصی پژوهشی پاسخ به شبهات راه‌اندازی شود.
پژوهش‌های حوزوی بر اساس پاسخگویی به شبهات سامان یابد


حجت الاسلام محمدرضا بهروز، عضو ستاد ساماندهی مراکز پاسخگویی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: ضرورت پژوهش در علوم اسلامی با توجه به شرایط دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست.

وی با بیان اینکه پژوهش دینی باید به روز باشد، اذعان داشت: با توجه به غنای معارف اسلامی باید با نگاه به آینده و بر پایه شبهات به تحقیق بپردازیم و با ادبیات جدید دین را عرضه کنیم.

وی بیان داشت: شبهات موجود در فضای جامعه در رشته های گوناگون قرآن، کلام، اخلاق، فلسفه و ... است که باید به فراخور هر کدام متخصصان هر رشته با پژوهش، به یک پاسخگوی فعال تبدیل شوند.

این پژوهشگر علوم اسلامی اذعان داشت: امروز متاسفانه شبهات بیشتر پردازش می شود و کمتر به آنها پاسخ داده و کمتر به صورت دقیق تحلیل و بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: نیازمند کارگروه‌هایی هستیم که با یک کار جمعی شبهات را جمع آوری کرده و با انجام تحقیق و پژوهش بر مدار آن، این خلا فکری جامعه را پوشش دهند.

این محقق حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه تک‌روی پژوهشی در عرصه پاسخگویی به شبهات موفقیت آمیر نیست، گفت: امروز موسسه آموزشی که ممحض در پاسخگویی باشد وجود ندارد و موسسات تخصصی هم به دلیل عدم جذب فارغ التحصیلان، دارای بازدهی پایینی هستند.

وی اظهار داشت: موضوعات سه هزار جلد مجموعه آثار کتابخانه شبهات می‌تواند دستمایه ای برای پژوهش طلاب قرار گیرد.

این محقق علوم اسلامی با اشاره به ضرورت باز تعریف علوم اسلامی گفت: لازمه پژوهش بازنگری است و بازخوانی و بازپژوهشی در منابع اسلامی و ارائه مفاهیم دینی به زبان روز باید مورد توجه حوزه های علمیه قرار گیرد.

وی اذعان داشت: امروز عرصه های جدیدی برای دین اسلام در جهان پدید آمده که در صورت استفاده مطلوب و به کارگیری توان علمی و به کارگیری پژوهش های مورد نیاز می تواند فرصت طلایی برای ما محسوب شود.

این پژوهشگر علوم اسلامی با اشاره به اینکه پژوهش مرز نمی شناسد، گفت: در عصر ارتباطات، فضا برای پژوهشگران بازتر و افق ها مشخص تر است و یک پژوهشگر در حوزه علمیه قم به مدد فناوری های نوین می تواند با دورترین نقاط دنیا تعامل علمی داشته باشد. /909/ت302/ع

ارسال نظرات