۱۸ دی ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۲
کد خبر: ۹۵۱۱۹
امام جمعه خوی:

گسترش مراکز علمی و حوزوی محور توسعه فرهنگی هر شهر است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام موسوی شکوری گفت: گسترش‌ مراکز علمی، حوزوی، فرهنگی و آموزش عالی در جامعه از مؤلفه‌های اساسی در توسعه هر شهر به شمار می‌رود.
محمد باقر محسني 
رييس دانشگاه آزاد اسلامي خوي همايش خوي، توسعه و عمران در دانشگاه آزاد خوي حجت الاسلام سيد رضي موسوي شکوري
امام جمعه شهرستان خوي ابراهيم فتح اللهي 
معاون سياسي استاندار آذربايجان غربي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خوی، حجت الاسلام سید رضی موسوی شکوری، امام جمعه خوی در همایش «خوی، عمران، توسعه» از سوی دانشگاه آزاد اسلامی خوی برگزار شده بود، اظهار داشت: امیرمؤمنان‌(ع) در عهدنامه خود به مالک اشتر، «‌... وَاسْتِصْلاحَ اَهْلِها وَ عِمارَةَ بِلادِها» اصلاح امورات مردم و همچنین عمران و آبادانی شهرها را یکی از فلسفه های اعزام ایشان به مصر بیان فرمودند
.

 وی در ادامه به توصیه‌های مدیریتی امام علی‌(ع) به مالک اشاره کرد که می‌فرماید: باید تلاش تو در آبادانی زمین بیشتر از جمع آوری خراج باشد، چون خراج(مالیات اسلامی) جز با آبادانی فراهم نمی شود و هرکس بخواهد خراج را بدون آبادانی بدست آورد شهرها را خراب و بندگان خدا را نابود ساخته و حکومت چنین شخصی جز اندک مدتی دوام نخواهد آورد.

 حجت الاسلام شکوری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: هر توسعه و آبادانی به بستر سازی، فراهم شدن عوامل و ایجاد زمینه های لازم، نیاز دارد که در غیر این صورت توسعه و پیشرفت ممکن نخواهد بود‌ .

 وی در ادامه وجود نیروهای علمی و فنی، حاکمیت امنیت پایدار در منطقه، وجود مدیران متخصص و باتجربه، بالابودن سطح دانش و آگاهی آحاد جامعه، آینده نگری در برنامه ریزی و مدیریت، دلسوزی و تعهد تصمیم سازان جامعه، ایجاد هماهنگی توأم با اخلاص در مدیران و مجریان جامعه، شناسایی و از بین بردن موانع و مشکلات توسعه، استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت های موجود و در نهایت توسعه و گسترش دادن مراکز علمی، فرهنگی و آموزش عالی جامعه را بعنوان عوامل و زمینه های مؤثر در توسعه و آبادانی برشمرد.

 حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، الگوی فرهنگی هر منطقه

 ابراهیم فتح اللهی، معاون سیاسی استاندار آذربایجان غربی دیگر سخنران این همایش اظهار داشت: برای عمران و توسعه در همه ابعاد باید ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و نیازهای منطقه شناسایی و مشخص شود.

 وی در ادامه خاطر نشان کرد: لازم است در تعیین الگوی فرهنگی شهرستان خوی، بیش از همه به حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها اهمیت داده شود چراکه در قرون گذشته شهرستان خوی با داشتن چندین حوزه علمیه فعال می توانست علاوه بر تأمین نیازهای مذهبی منطقه در اعزام عالم دینی به کشورهای همسایه نقش اساسی ایفا کند.

 فتح الهی در پایان با بیان اینکه بسترهای لازم برای ایجاد دو قطب آموزش عالی در شهرستان های خوی و مهاباد فراهم شده است افزود: ایجاد و افزایش رشته های تخصصی، جذب و پذیرش دانشجو از کشورهای همسایه و ارتقای سطح علمی دانشگاه ها باید دراولویت برنامه های توسعه آموزش عالی در آذربایجان غربی قرار گیرد.

 محمد باقر محسنی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی و احد خوی دیگر سخنرانی این همایش با اشاره به فرمایش امیرمؤمنان (ع) در مورد استفاده از تجربیات گفت: باید از تجربیات بزرگان در جهت رشد و توسعه شهرها استفاده شود و دانشگاه به عنوان یک محفل علمی می تواند با ایجاد تفاهم فکری، وحدت رویه و همچنین همدلی در میان مسؤولان در حل مشکلات و شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های شهرستان کمک شایان داشته باشد.

 وی در ادامه دانشگاه آزاد اسلامی را یکی از عوامل توسعه و عمران در کشور عنوان کرد و گفت: خدای متعال را شاکریم که در کشور ایران دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد قطب های توسعه در دور افتاده ترین نقاط کشور موجبات پیشرفت و عمران در شهرها را فراهم آورده است.

 رییس دانشگاه آزاد اسلامی و احد خوی در پایان با اشاره به پیشینه تاریخی شهرستان خوی خاطر نشان کرد: این شهرستان با پیشینه تاریخی طولانی، موقعیت طبیعی و جغرافیایی کم نظیر، ریشه های فرهنگی عمیق، قابلیت های اقتصادی فراوان و جمعیتی روز افزون، یکی از شهرهای مهم شمال استان به شمارمی رود.

 گفتنی است، 54 مقاله در محورهای راهکارهای توسعه صنعت گردشگری در شهرستان خوی، بررسی نقش سرمایه گذاری در نیروی انسانی و اشتغال در استان، لزوم تأسیس پارک علم و فناوری، حفظ معماری سنتی در روند توسعه پایدار شهری، حاشیه نشینی و راهکارهای مناسب برای بهبود روند آن و همچنین توسعه پایدار، بستر توسعه شهری به دبیرخانه همایش ارسال شده بود که 24 مقاله به صورت پوستر در این همایش ارائه و به مقالات برتر جوایزی اهدا شد./938/پ202/س

ارسال نظرات