جوامع علمی وهابی، نقد شیعه را متمرکز بر پایاننامه نویسی کردهاند
حجت الاسلام بهروز محمدی منفرد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: باید ظرفیت های پژوهشی اولویت بندی شود و موضوعات بر اساس درجه اهمیت تقسیم بندی شود.
وی بیان داشت: باید پایان نامههای حوزوی در دو شاخه بنیادی و کاربردی تقسیم شود و در هر دو شاخه به قوت پیگیری شود.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: امروز موضوعات کابردی که در صحنه اجتماع بروز و ظهور دارد همچون عرفانهای نوظهور و شیطان پرستی که در بین جوانان در حال رواج است،از این رو چنین موضوعاتی باید به موضوعات درجه یک تحقیقات حوزویان مبدل شود.
وی با بیان اینکه در سطح چهار حوزه، پایان نامه باید راهگشا باشد، گفت: نظریه پردازی و یا نقد نظریهای که در جامعه مشکل فکری یا عملی ایجاد کرده است، رسالت پایان نامه های مقطع دکتری است.
این پژوهشگر حوزه علمیه قم با بیان اینکه امروز جوامع علمی وهابی، نقد شیعه را متمرکز بر رساله نویسی کردهاند، گفت: پایاننامه نویسی از آنجا که یک کار علمی عمیق است می تواند اثرگذاری بالایی داشته باشد.
وی بیان داشت: با آنکه پایان نامه هایی همچون «نص فی الامامه عند الشیعه» از سوی وهابیت نوشته میشود و تمامی نصوص شیعه در باب امامت زیر سوال می رود، اما ما به این حوزههای پژوهشی روی خوش نشان نمیدهیم.
این کارشناس فلسفه اخلاق گفت: یکی از معضلات تحقیق در بین ما، کمبود نوآوری و کپی برداری و گرته برداری های غیر اصولی است.
وی بیان داشت: البته نوآوری و ابتکار علمی بسیار دشوار است و در مقالاتی که در Iss پذیرفته می شود در حدود چهار صفحه نوآوری دیده می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: ضعف در بیان تقابل ها و شفاف سازی نقاط اختلاف بین نظریههای علمی، از مشکلات رایجی است که در پژوهش ها دیده میشود.
وی بر نقد سالم و علمی در پژوهش تاکید کرد و گفت: سکولاریزم یک مساله بیرون دینی است که نمیتوان با استفاده از ادبیات درون دینی همچون آیات قرآن آن را نقد کرد.
حجت الاسلام محمدی منفرد اذعان داشت: متاسفانه مقاله هایی دیده می شود که اصل موضوع آن اشتباه است مانند مقاله فلسفه اخلاق در قرآن که ریشه آن ضعف در موضوع شناسی و مساله شناسی است. /909/ت302/ع