۳۰ دی ۱۳۸۹ - ۲۱:۰۶
کد خبر: ۹۶۱۳۸
در کارگروه حوزه و روابط بین الملل جامعه مدرسین تاکید شد؛

ضرورت حضور فعال حوزه و روحانیت در عرصه بین الملل

خبرگزاری رسا ـ در کارگروه حوزه و روابط بین الملل هفتمین اجلاسیه رسمی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر ضرورت برنامه ریزی مسؤولان و متولیان حوزه جهت حضور فعال حوزویان در عرصه های بین الملل تاکید شد.
جلسه کار گروه هاي تخصصي جامعه مدرسين
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کارگروه حوزه و روابط بین الملل هفتمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روز پنج شنبه در دو نوبت صبح و عصر به ریاست آیت الله کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و دبیری حجج اسلام علمی و زمانی از اساتید حوزه علمیه قم، با هدف تبیین بیانات رهبر انقلاب برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این کارگروه که در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد، اعضا به بیان دیدگاه های خود پرداختند و در پایان چندین موضوع نیز به تصویب اعضا رسید.

این کارگروه در ابتدا چالش ها، مشکلات، موانع و پیشنهاداتی که در بیانات رهبر انقلاب از سال 68 تا 89 بوده را استخراج کرده و سپس این مسائل را در 28 بند تنظیم کرد و پیشنهادات رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در 14 بند احصا شد.

اعضا این کارگروه که متشکل از اساتید سطوح و خارج حوزه و آشنا به مسائل بین الملل هستند محورهای مهمی را در دو نوبت صبح و عصر مورد نقد و بررسی قرار دادند.

شیوه های حضور در مجامع علمی جهان اسلام، فعال سازی نهادهای بین الملل نظام اسلامی و شیوه تعامل حوزه با این نهادها، دستور کار اصلی این کارگروه در نوبت صبح بود که در این راستا پیشنهاداتی نیز به تصویب اعضا رسید.

از مهم ترین مصوبات این کارگروه می توان به احصا کنفرانس ها و همایش های بین المللی و اطلاع رسانی مستمر به اساتید و شخصیت ها، لزوم کار محتوایی نسبت به کنفرانس ها و همایش های بین المللی، زمینه سازی برای دعوت شخصیت های حوزوی به مجامع علمی معتبر دنیا، شناخت محیط همایش ها و کنفرانس های بین المللی، زمینه سازی و تشویق اساتید حوزه جهت حضور در همایش های علمی جهان، لزوم سفرهای علمی بین المللی، هدفگذاری جهت شرکت در کنفرانس های علمی معتبر جهان اشاره کرد.

ارتباط مستمر با شخصیت های جهان اسلام، ایجاد بستر مناسب برای تعامل و تفاهم مشترک با علمای جهان اسلام، تولید دانش دینی در عرصه بین الملل و حضور فضلای حوزه در عرصه رسانه های بین المللی، تهیه گزارش از همایش ها و سمینارهای علمی دنیا با مشارکت حوزویان و ارائه آن به سطوح مختلف حوزه و لزوم برگزایر کلاس های آموزش زبان عربی و انگلیسی برای اساتید و محققان از دیگر مصوبات این کارگروه بود.

در این کارگروه همچنین بر ضرورت تعامل و هماهنگی با نهادهایی از جمله وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان حج و زیارت، جامعه المصطفی العالمیه، معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت تاکید شد.

تشکیل دبیرخانه همکاری مشترک حوزه با نهادهای بین الملل، هماهنگی در اعزام مبلغ و استاد، تشکیل کارگروه های آموزشی در عرصه دپیلماسی و روابط بین الملل، احیای دیپلماسی مذهبی و حضور رسمی حوزه و روحانیت در عرصه های مختلف جهانی جهت دفاع از حیثیت مسلمانان و شیعیان از دیگر پیشنهاداتی بود که در کارگروه حوزه و روابط بین الملل ارائه شد. /924/پ202/ص
ارسال نظرات