۲۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۳:۳۶
کد خبر: ۹۸۳۰۴
استاد دانشگاه تهران:

حضور جامعه روحانیت در فضای مجازی در حفظ کیان دین تأثیرگذار است

خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه تهران با بیان این‌که جامعه روحانیت می‌تواند پیام خود را در فضای مجازی به صورت رایگان به جهان برساند، گفت: حفظ کیان دین وقتی مقدور است که با هر پدیده جدید برخورد منطقی داشت.
رايانه و اينترنت
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از ستاد خبری سومین همایش روحانیت و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان، علی‌اکبر جلالی، استاد دانشگاه علم و صنعت و بانی شهرها و روستاهای الکترونیکی در ایران، در گفت‌و‌گو با در خصوص تأثیر فضای مجازی در شیوه‌های زندگی اظهار داشت: فضای مجازی فرم توسعه یافته فضای غالب بر کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات است که در حال تغییر اساسی در زندگی بشر شده است. فضای مجازی شیوه‌های زندگی بشر را بر اساس تغییرات در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی دگرگون خواهد کرد و شرایطی را فراهم می‌کند تا همه مردم روی زمین مجبور به تحمل تغییرات اساسی در زندگی خود شوند. مطمئنا شیوه زندگی بشر در یک دهه آینده بسیار متفاوت از موقعیت فعلی او خواهد شد. زندگی آینده بشر در جامعه جدیدی که آنرا جامعه اطلاعتی گویند شکل خواهد گرفت.

وی گفت: اهمیت فضای مجازی در دنیای معاصر به گونه‌ای است که توانسته کشورهای زیادی مانند چین، مالزی، فیلیپین، ویتنام، کره جنوبی و ترکیه و بسیاری از کشورهای دیگر را از یک اقتصاد ضعیف به کشورهای توانمند از نظر اقتصادی تبدیل کند. اهمیت ویژه آن توسعه دانایی است، فرصتی ایجاد شده که هر کس در هر جا و در هر ساعت دلخوان به اطلاعات مورد نظر خود دست پیدا کند و بر تجربه و دانایی خود بیفزاید. کشورهایی که نتوانند خود را با این فناوری هزاره سوم همراه کنند در دراز مدت به کشورهای ناتوان و فقیر تبدیل خواهند شد.

جلالی در خصوص فعالیت بدون نظارت متولیان فضای مجازی و تهدیدات آن تصریح کرد: در صورتیکه مردم آموزش لازم را دیده باشند و با امکانات خوب و بد فضای مجازی آشنا باشند، هیچ تهدیدی در باز گذاشتن فضای مجازی وجود ندارد. فراموش نکنیم که امکان بستن فضای مجازی در دراز مدت وجود ندارد، پس بهتر است به آموزش مردم بجای بستن و محدود کردن فکر کنیم. تهدیدات در فضای مجازی به نظر بنده کمتر از فضای سنتی فیزیکی است. در فضای مجازی اگر فضا باز باشد همه چیز دیده می‌شود، در نتیجه همه چیز قابل کنترل است. در فضای سنتی این وضعیت وجود ندارد و آثار جرایم می‌تواند از بین برود.

استاد دانشگاه تهران در مورد فرصت های موجود در فضای مجازی جهت نشر معارف اسلامی ابراز داشت: شبکه‌های اجتماعی بهترین محیط برای توسعه معارف اسلامی در فضای مجازی است. تصور کنید در فضایی که 650 میلیون کاربر دارد، اگر بتوان یک حرکت نوآورانه در هر موضوعی دینی در این شبکه گذاشت، تاثیر آن در حد تاثیر در کل جهان خواهد بود. فراموش نکنیم افرادی که در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند، افراد تحصیل کرده و توانمند می‌باشند که خود چند نفر دیگر را می‌توانند پوشش دهند.
بانی شهرها و روستاهای الکترونیکی در ایران تأکید کرد: جامعه روحانیت از فضای مجازی هم به عنوان یک ابزار می‌تواند استفاده کند. یعنی می‌تواند پیام خود را با این ابزار حتی به صورت رایگان به جهان برساند و در تبلیغات خوب از این ابزار استفاده کند. همین طور، جامعه روحانیت می‌تواند خود را در فضای مجازی توانمند نماید. یعنی یک روحانی می‌تواند مباحث مختلفی با سایر ادیان و افراد با مشخصه‌های متفاوت داشته باشد و بدین وسیله بر دانایی و آموزش و تجربه خود بیفزاید.

وی خاطرنشان کرد: حفظ کیان دین وقتی مقدور است که با هر پدیده جدید برخورد منطقی داشت. همچنانکه از یک چاقو انسان دانا و نادان یکسان استفاده نمی‌کنند از فضای مجازی نیز ممکن است همه افراد یه یک صورت استفاده نکنند؛ بنابراین روحیه تهاجمی در استفاده از فضای مجازی با ریسک بالا بهتر از فرار از واقعیتی مانند فضای مجازی است که مانند سیل در حرکت است، و هر چه از آن فرار کنیم زمینه خطر پذیری را افزایش داده‌ایم./930/د102/س
ارسال نظرات