جایگزین کردن طبیعت گرایی به جای الهیات دستاورد فلسفه غرب است
حجت الاسلام علی جابری ، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اسلامی کردن علوم اسلامی به خصوص علم اقتصاد گفت: بدترین نوع تهاجم فرهنگی، رواج پیدا کردن علوم انسانی غربی در کشور است زیرا برخاسته از مبانی مادیگرایانه غرب است.
وی با اشارع به این که آموزههای مادیگرایانه غرب به صورت پنهان در علوم انسانی آنها وجود دارد بیان داشت: متاسفانه این مبانی از سوی بسیاری از اساتید، وحی منزل تلقی میشود.
وی با انتقاد از تدریس و اجرای این علوم در مراکز آموزشی گفت: یکی از مشکلاتی که ما با اساتید در مقاطع مختلف تحصیلی داشتیم این بود که مسائل علمی را آن قدر مقدس میشمردند که مجالی برای سؤال و اشکال روا نمیداشتند، در حالی که خاصیت علوم انسانی قابل نقد بودن آن است و خود غربیها هم به نقد آن می پردازند.
وی اظهار داشت: در فلسفه اقتصاد، روش شناسی، مبانی معرفت شناسی و فلسفه ارزش ها مطرح است که باید به درستی تحلیل شود.
این استاد حوزه و دانشگاه، گفت: مسائلی همچون عرضه و تقاضا در علم اقتصاد هم دارای قضیههای ارزشی است، وقتی ما مطلوبیت را ماکزیمم می کنیم یعنی مطلوبیت گرا هستیم و این چیزی است که خود غربی ها آن را زیر سؤال بردهاند.
حجت الاسلام جابری در بیان مبانی فکری غربی که علوم انسانی و به خصوص علم اقتصاد بر اساس آن شکل گرفته است، گفت: در نیمه قرن چهاردهم، چرخشی در مسائل فکری غرب ایجاد و بحث اومانیسم مطرح میشود و انسان به جای خداوند در اوج قرار می گیرد.
وی ادامه داد: اندیشه اومانیستی با تفکر عقل گرایی دکارتی گره می خورد و دکارت با طرح این بحث که من فکر می کنم پس هستم، همه امور را از شک شروع می کند.
این محقق علوم اسلامی با اشاره به اینکه در این دوران فلاسفه، اخلاق را از بین نبردند اما تعریف دیگری از اخلاق ارائه دادند، گفت: در قرن هفدهم، عقلگرایان و تجربهگرایان، الهیات و متافیزیک را کنار گذاشتند و طبیعتگرایی را مطرح کردند. /909/ت302/ع