۲۷ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۴
کد خبر: ۱۰۲۱۳۹
در مشهد؛

نخستین نشست از سلسله نشست‌های طب اسلامی سنتی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نخستین نشست از سلسله نشست‌های تکمیلی «طب اسلامی ـ سنتی» به همت مرکز مطالعات طب اسلامی ـ سنتی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در این دانشگاه برگزار شد.
دانشگاه علوم اسلامي رضوي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نخستین نشست از سلسله نشست‌های تکمیلی «طب اسلامی ـ سنتی» به همت مرکز مطالعات طب اسلامی ـ سنتی دانشگاه علوم اسلامی رضوی،26 فروردین ماه در‌ تالار همایش‌های این دانشگاه برگزار شد.

سید محمد سیادتی، محقق و پژوهشگر طب اسلامی دانشگاه تهران، در این نشست به تبیین موضوع آداب و اصول خواب و بیداری، هوای پاک و شرایط مسکن مناسب پرداخت.

وی یکی از تدابیر نفسانی را غم و اندوه دانست و با بیان این‌که غم و اندوه تأثیر بسزایی بر سلامت روح و روان دارد، گفت: غم و اندوه باعث بیماری‌های فراوان روحی و جسمی می شود و این مسأله ناشی از تغذیه‌های امروزی و شیوه زندگی مدرن است.

سیادتی، با بیان این‌که زندگی مدرن همواره خساراتی را در زیستن بشر به بار آورده است، اظهار داشت: خانواده‌ها نیز باید با رعایت آداب خوردن و آشامیدن و اصول حفظ سلامتی از دیدگاه اسلامی، شرایط به وجود آمدن و گسترش بیماری‌ها(روحی و روانی) را کاهش دهند.

این استاد دانشگاه طب سنتی تهران، در بخش دیگری از سخنانش خاطر‌نشان کرد: هیچ داروی شیمیایی و گیاهی وجود ندارد که برای قسمتی از بدن ضرر نداشته باشد و همه داروها فارغ از اینکه برای دردی از بدن مفید هستند، برای بخش دیگری از بدن نیز عوارض خواهد داشت.

وی با اعلام این مطلب افزود:حضرت علی(ع) در روایتی می‌فرمایند« دارو برای بدن همچون صابون برای لباس می‌باشد و در حالی که آنرا تمیز می‌کند اما به آن آسیب هم می‌رساند».

سیادتی اضافه کرد: هرچه اثر دارو قوی‌تر و بیشتر باشد، عوارض آن هم بیشتر و خطرناک‌تر خواهد بود. آب و هوا، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها، حرکت و سکون، خواب و بیداری، استفراغ و اعراض رفتاری اصول شش گانه تندرستی و سلامتی هستند که باید همه افراد این شش اصل را در زندگانی خود رعایت کنند.

گفتنی است، دوره مقدماتی سلسله نشست‌های طب اسلامی ـ سنتی، آبان 89 به همت مرکز مطالعات طب اسلامی ـ سنتی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در این دانشگاه برگزار شده است./968/پ202/س
ارسال نظرات