۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۳
کد خبر: ۱۰۵۱۲۰

توحید در نگاه عقل و دین منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب توحید در نگاه عقل و دین به قلم محمد باقر شریعتی سبزواری از سوی مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد.
توحيد در نگاه عقل و دين


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب توحید در نگاه عقل و دین، مجموعه مقالاتی است که پیش از این در مجله «با معارف اسلامی آشنا شویم»، منتشر شده و اکنون پس از تکمیل، اصلاح و بازنگری مجددا منتشر می شود.

توحید در نگاه عقل و دین اکنون با توجه به نیاز جامعه و هجوم شبهه های فرهنگ الحادی در اختیار نسل بالنده جوان قرار گرفته است.

مؤلف دلایل عقلی را با راهنمایی و ارشادهای منطقی قرآن و سنت و هم چنین نکته های نغز شاعرانی که از عمق جان و روان، اشعاری درباره خداپرستی و معنویت سروده اند، درآمیخته تا از نظر استدلالی، راهنمای عقل و فطرت درونی باشد و به بحث توحید، ظرافت و لطافت ببخشد، چرا که به گفته اهل ذوق و عرفان، در اینگونه مباحث، تنها به استدلال عقلانی نباید بسنده کرد.

این کتاب یک بار در سال 1383 از سوی (نشر روح) منتشر و از آن استقبال شد، اما برخی از دانشجویان، بحث هایی از کتاب را سنگین و قسمتی را مجمل تشخیص دادند، از این رو، پس از انجام اصلاحات نهایی دوباره منتشر شده است.

در عناوین این کتاب می خوانید: «ضرورت بحث درباره خداشناسی»، «راه های خداشناسی»، «قرآن و راه های خداشناسی»، «راه های خداشناسی از نگاه امام علی علیه السلام»، «علل گرایش به مادی گری»، «چگونه درباره خدا بیندیشیم»، «شناخت خدا به صفات و اسما»، «توحید و شرک ذاتی»، «توحید در عبادت»، «توحید و شرک و ریا»، «توحید در عبادت و توسل»، «توحید افعالی» و «مسئله قضا و بداء».

در بخشی از مطلب توحید و شرک ذاتی آمده است: «توحید در آفرینندگی، از شاخه های توحید افعالی و در قطب مخالف شرک در خالقیت است. اغلب پیروان مذاهب، خدا را ذات بی مثل و مانند می دانسته و او را تنها خالق عالم می شناختند، اما برخی از آن ها گرفتار شرک در خالقیت بودند، آنان می گفتند: خداوند آفریننده شرور و بدی ها نیست، زشتی ها و موجودات ناقص را بعضی از مخلوقات خدا (مانند: جن، شیطان و اهریمن) آفریده اند.
در بینش توحیدی، خداوند متعال خالق همه پدیده هاست، اما فیلسوفان الهی در مقام اشکال به این اعتقاد گفته اند: شرور، از نوع کاست ها و فقدان هاست و از امور عدمی محسوب می شود و عدم، چیزی نیست تا متعلق خلقت واقع شود. برخی از شرور و بدی ها که واقعیت دارند، بر اثر برخورد موجودات با یکدیگر ایجاد می شوند؛ مثلا حیوانات درنده، حیوانات ضعیف تر را شکار کرده و می خورند، یا انسان ها گاهی به جان هم افتاده، یکدیگر را می کشند، اما باید گفت این نوع مفاسد و شرارت ها، مولود تنازع و عمل انسان است وگرنه هیچ موجودی نمی تواند خود، خالق خویش باشد، همان گونه که بدون علت هم وجود پیدا نمی کند، پس خالقیت، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، از آن خداوند منان است.»

کتاب توحید در نگاه عقل و دین به قلم محمد باقر شریعتی سبزواری در سال1390 با شمارگان 1000 نسخه در 400 صفحه با قیمت 7000 تومان به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است./913/ن601/ع

ارسال نظرات
captcha