چند خبر کوتاه از بازار کتاب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، چاپ جدید کتاب های سخنان حسین بن علی علیهما السلام از مدینه تا کربلا، جواهر الکلام فی معرفة الامامة و الامام، برخورد ائمه علیهم السلام با مدعیان مهدویت، دو چشم ناتمام و فضه ره یافته کوی فاطمه علیها السلام، به تازگی از سوی مؤسسه بوستان کتاب و انتشارات الحقایق منتشر شده است.
سخنان حسین بن علی علیهما السلام از مدینه تا کربلا
نهضت بزرگ کربلا، صفحه تابناکى در تاریخ بشرى است که هماره، فرا راه رهپویانِ حقیقت و آزادگى و عدالت است. چگونه باید زوایاى گوناگون این قیام را شناخت؟ بى تردید مهم ترین راه، مطالعه سخنانى است که حسین بن على علیهما السلام از مدینه تا کربلا، ایراد فرموده و در ضمن آنها فلسفه قیام و بسیارى از مسائل دیگر را به روشنى تشریح کرده است.
با مطالعه و تأمل در آن سخنان مىتوان وجوه مختلف نهضت حسینى، حوادث و جریان ها و نیز چهره هاى حق و باطل را باز شناخت. این سخنان حضرت، در منابع گوناگون تاریخى پراکنده و مطالعه آنها براى همه میسور نبود تا این که نویسنده این کتاب، همه آن کلمات و سخنان را از منابع دست اول تاریخى، در یک جا گرد آورده و گنجینهاى از معارف دینى، سیاسى و تاریخى را به آسانى در اختیار گذاشته است.
چاپ چهاردهم کتاب سخنان حسین بن علی علیهما السلام از مدینه تا کربلا تألیف آیت الله محمد صادق نجمی در سال 1390 با شمارگان 1200 نسخه در 416 صفحه و با قیمت 6300 تومان به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است.
جواهر الکلام فی معرفة الامامة و الامام
این مجموعه با نگاهی نو، با تکیه بر اصول مسلم عقلی و با استفاده و ارجاع به مصادر و منابع اهل سنت، به مسئله امامت و ولایت پرداخته است. تا کنون یک جلد از این مجموعه به زبان فارسی به چاپ رسیده است.
این کتاب به بررسی و نقد باب امامتِ کتاب های «شرح عقائد النسفیه»، «شرح المواقف» و «شرح المقاصد» میپردازد. در این کتاب مباحثی مانند مباحث مقدماتی، مبانی امامت، ادله امامت به همراهی مباحثی از عدم تحریف قرآن، دشمنان حضرت علی (علیهالسلام) طعن خلفا و صحابه مطرح شده است.
چاپ دوم کتاب جواهر الکلام فی معرفة الامامة و الامام ج1 تألیف آیت الله سید علی حسینی میلانی در سال 1390 با شمارگان 1000 نسخه در 471 صفحه به همت انتشارات الحقایق منتشر شده است.
برخورد ائمه علیهم السلام با مدعیان مهدویت
امامت و مهدویت پس از شناخت توحید و رسالت، از ضروری ترین مباحث علمی و اعتقادی است؛ آثار تاریخی و پژوهش های اندیشمندان محقق گواه است که مهدویت و انتظار مصلح، از مشترکات همه ادیان توحیدی است و همه منتظراند تا روزی مصلح واقعی و فریادرس انسان های ستمدیده ظهور کرده، ظلم و بیداد را به عدل و داد تبدیل نماید؛ از این رو، فرصت طلبان و مدعیان دروغین مهدویت ـ که زمینه مساعدی برای تحقق اهداف نامشروع خود می دیدند ـ از عقاید پاک مردم سوء استفاده نموده، خود را «مهدی موعود» نامیده اند و عدهای ساده لوح نیز به آنها گرویده، پاسخ مثبت داده اند. این کتاب، برخورد ائمه اطهار علیهم السلام با مدعیان مهدویت و آسیب هایی را که دامنگیر منتظران آن حضرت شده، بررسی کرده است.
چاپ دوم کتاب برخورد ائمه علیهم السلام با مدعیان مهدویت تألیف غلام رسول محسنی اُرزگانی در سال 1390 با شمارگان 1000 نسخه در 236 صفحه و با قیمت 3600 تومان به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است.
دو چشم ناتمام
قهرمانان کوچک کربلا مجموعه اى ادبى ـ داستانى است، که با بهره جستن از نثرى روان و با استناد به منابع تاریخى معتبر، به معرّفى شخصیت هاى کوچک حادثه کربلا (امام باقر، قاسم بن حسن، عبداللّه بن حسن، طفلان مسلم، على اصغر ورقیه علیهم السلام مى پردازد و با بیانى عاطفى، تصویرهایى از آن واقعه بزرگ را به گونه اى ملموس پیش روى مخاطب نوجوان مى نهد.
این کتاب که شماره سوم از مجموعه قهرمانان کوچک کربلا است، به معرّفى شخصیت قاسم و عبداللّه فرزندان امام مجتبی علیه السلام پرداخته است.
چاپ ششم کتاب دو چشم ناتمام تألیف محبوبه زارع در سال 1390 با شمارگان 2000 نسخه در 63 صفحه و با قیمت 1800 تومان به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است.
فضه ره یافته کوی فاطمه علیها السلام
این کتاب، یعنى «فضه ره یافته کوى فاطمه علیها السلام» داستان شاهزاده خانم دیروز هند است، که در ناز و نعمت مى زیست و کنیزکان خدمتش مىکردند، اکنون کنیزکى لاغر و فقیر و از «اصحاب صُفّه» است. پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم او را به خانه گلین فاطمه و على علیهما السلام آورد و او آنچه در آن جا دید، در هیچ کجا ندیده بود؛ آن خانه ساده، پر از صفا و معنا و بزرگوارى و وفا بود. به خانه على آمد تا یاور دست هاى تاول بسته و دل شکسته فاطمه علیها السلام باشد. فاطمه علیها السلام کار خانه را با او تقسیم کرد تا بهتر بتوانند خدا را عبادت کنند.
او از آن همه مهربانى و لطف، به حیرت آمده بود و اکنون خود را خوش بخت ترین فرد مى دانست. او در راه خدمت بدین خاندان ذرهاى سستى و کوتاهى نمىکرد و با جان و دل مىکوشید. همو با على و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام سه شبانه روز با آب افطار کرد و نان خویش را به بینوا و اسیر و یتیم بخشید. همو تا آخر عمر جز با قرآن سخن نگفت. همو...
چاپ سوم فضه ره یافته کوی فاطمه علیها السلام نوشته مریم صالحی منش در سال 1390 با شمارگان 2500 نسخه در 48 صفحه و با قیمت 800 تومان به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است./913/پ202/ع