آیت الله مکارم شیرازی:
ضعف اعتقاد به مبداء و معاد عامل بسیاری از گناهان است
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی، ضعف اعتقاد و ایمان به مبداء و معاد را عامل و سرچشمه بسیاری از گناهان دانست و تاکید کرد: اگر ایمان انسان به این دو اصل کامل باشد همواره مراقب اعمال و رفتار خودش است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در سیزدهمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن کریم که بعد از نماز جماعت ظهر و عصر در شبستان امام خمینی(ره) حرم کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد، گفت: پیامبران الهی همواره اصرار داشتند بشر را با مبداء و معاد آشنا و این اصل را زنده کنند چون تمام مسائل در جامعه بشری منوط به اعتقاد به این دو اصل مهم است.
وی ایمان به مبداء و معاد را دو چراغ فروزان توصیف و تصریح کرد: وقتی ایمان انسان به مبداء و معاد کامل باشد، رعایت می کند و مراقب اعمال و رفتار اجتماعی و فردی خود است.
این مرجع تقلید اضافه کرد: در جوامع نیز این گونه است و اگر سارقان و تبهکاران ببینند پلیس مراقب شان است و اگر دست از پا خطا کنند دستگیر و مجازات می شوند، دست به هر کاری نمی زنند و راه کج نمی روند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشت: اگر کسانی آلوده به گناهان می شوند به این دلیل است که اعتقادشان به مبداء و معاد ضعیف است.
وی در ادامه انسان را موجودی ناشناخته توصیف نمود و تاکید کرد: با وجود پیشرفت های مختلف علمی و پزشکی، هنوز ابعاد بسیاری از وجود انسان ناشناخته مانده است.
این مفسر قرآن کریم افزود: بسیاری از مسائل وجود دارد که در نظر ما ساده جلوه می کند اما بسیار عمیق و پیچیده است، تامل در طبیعت و آفرینش عالم هستی و انسان به ما می آموزد که این عالم با چه نظم و ترتیبی آفریده شده است.
این مرجع تقلید اضافه کرد: حضرت نوح(ع) صدها سال برای هدایت مردم و دعوت آنان به توحید و خداپرستی زحمت کشید و از هر موقعیتی برای انجام رسالت خود بهره گرفت.
وی با بیان اینکه قرآن مجید راه اثبات معاد را سیر آفاقی و انفسی قرار داده است، تصریح کرد: در زمستان در همه جا آثار مرگ است، اما در بهار زمین مرده زنده و سرسبز می شود و آیات قرآن به ما می گوید همان گونه که زمین های خشک را زنده می کنیم مردگان را نیز زنده می کنیم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه هیچ کس بد آفریده نشده است، ابراز داشت: همه انسان ها فطرتا خوب و همچون بذر گل و گیاه و دانه میوه هستند، اگر شیطان، شمر و یزید بد شدند به اراده خود بد شدند.
وی یادآورشد: خداوند در وجود انسان ها آمادگی های لازم را آفریده است، آنها باید زیر سایه باغبان های الهی بروند و استعدادهای خود را شکوفا کنند، اینکه می گویند برخی بدبخت آفریده شده اند دروغ است، همه سعادتمند هستند اگر بخواهند مسیر سعادت و کمال را طی کنند. /924/پ202/ج
ارسال نظرات