۲۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۷
کد خبر: ۱۱۰۸۸۵
با شعار اعتکاف در سایه‌سار صحیفه سجادیه؛

طرح احیای سیره نبوی در مشهد مقدس برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی تربیتی جامعة المصطفی(ص) گفت: طرح احیای سیره نبوی به مدت ده روز در مشهد مقدس برگزار می شود.
حجت الاسلام پژمان فر، معاون آموزشي حوزه علميه خراسان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام نصر الله پژمانفر، معاون فرهنگی تربیتی جامعة المصطفی(ص)، معاون ستاد احیای طرح سیره نبوی و مدیر پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، در نشست خبری هفتمین دوره طرح سیره نبوی(ویژه طلاب غیر ایرانی)، که صبح امروز در اتاق ریاست جامعة المصطفی مشهد برگزار شد، گفت: یکی از مسائلی که در فرهنگ اسلامی به آن توجه جدی شده است، مسأله خود سازی و پرداختن به خود انسان است که انسان بتواند در یک حسابرسی و محاسبه دقیق وضعیت و شرایط روحی خود را بازنگری کنند.

وی اضافه کرد: تعالی گرفتن به صورت طبیعی در صورتی امکان پذیر است که انسان ها بتوانند خود را در این مسیر پیدا کنند.

وی ابراز داشت: بعضی اوقات در اعتقادات اسلامی برای این موضوع توجه ویژه ای شده است و ماه مبارک رمضان فرصت خاصی برای پرداختن به این امر است.

وی خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان در سیره پیامبر بزرگوار اسلام(ص) یک جریان و ورود خاصی مشهود است که پیامبر گرامی اسلام(ص) به آن ورود پیدا می کردند و ده روز آخر ماه مبارک رمضان را در مسجد معتکف می شدند و برخودشان لازم می دانستند که بخش قابل توجهی از فعالیت های اجتماعی شان را در این ده روز انجام دهند.

معاون فرهنگی تربیتی جامعة المصطفی(ص) با بیان این که در مستندات تاریخی شیعی ذکر شده است که گاهی پیامبر(ص) به جهت برنامه‌هایی که در بیرون مدینه داشتند و یا در صورتی که برای منظور خاصی می رفتند آن اعتکاف خود را در زمان دیگری تجدید می‌کردند، عنوان داشت: جامعة المصطفی به عنوان نهاد و متولی حوزوی و دینی در عرصه‌های جهانی، برخود لازم می‌داند که بتواند سنت‌هایی که به مرور زمان در معرض آسیب و فراموشی واقع شده‌اند را احیا کند، از این رو طرح هایی را پیش بینی کرده است که یکی از آن ها طرح احیای سیره نبوی است که امسال، ششمین دوره آن برگزار خواهد شد.

وی یادآور شد: طرح احیای سیره نبوی که آغاز آن در مشهد در کنار مضجع شریف حضرت رضا(ع) آغاز شده و امسال همزمان در بسیاری از کشورها در حال اجرا است.

حجت الاسلام پژمانفر در خصوص هدف اصلی از اجرای این طرح گفت: این طرح به طلبه هایی که در ایران حضور داشته و در مباحث آموزشی و پژوهشی فعالیت می کنند کمک می کند تا در عرصه های سازندگی این فرصت ها را هم برای خود و هم برای آشنایی با این مدل برای اجرا در دیگر کشورهای‌شان فراهم کنند.

وی با یادآوری این مطلب که در این طرح از 30 کشور طلاب جامعة المصطفی شرکت خواهند کرد، بیان کرد: طرح احیای سیره نبوی هرسال به صورت ویژه در این مرکز آموزشی پیگیری می‌شود و طلابی که در مراکز علمیه فعال داخل و خارج کشور هستند در دهه آخر ماه مبارک رمضان در مشهد اجتماع می کنند و در برنامه هایی همانند اعتکاف در مسجد گوهرشاد حضور پیدا می کنند.

معاون ستاد احیای طرح سیره نبوی یکی دیگر از اهداف این طرح را جدا و منفک شدن طلبه ها از فضای عادی خودشان عنوان کرد و افزود: در این طرح طلاب با حضور در فضایی معنوی به بازسازی خود در ارتباط با این خواهند پرداخت، بدین جهت هرساله شعاری به عنوان بحث اعتکاف از سوی جامعة المصطفی اعلام و به آن پرداخته می شود.

وی سپس شعار اعتکاف در سایه سار صحیفه سجادیه را به عنوان شعار امسال معرفی کرد و گفت: صحیفه سجادیه گنجینه ای فاخر و گران بها در منابع شیعی می باشد، که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، از این رو باید فرصتی برای آشنایی با این منبع عظیم شیعی ایجاد شود.

حجت الاسلام پژمانفر با بیان این که زمان شروع طرح از 29 مرداد بوده و تا چهارشنبه نهم شهریور اجرا خواهد شد، ابراز داشت: مراسم اعتکاف روزهای سوم تا پنجم شهریور ماه به صورت مشترک بین طلاب ایرانی و غیر ایرانی در مسجد گوهرشاد برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: در مجموع 630 نفر از جامعة المصطفی(در مشهد و قم) و 500 نفر از طلاب ایرانی در این طرح شرکت خواهند کرد.

وی برگزاری راهپیمایی نمادی در صحن گوهرشاد در روز قدس را از دیگر برنامه ها برای طلاب حاضر در این طرح دانست و بیان داشت: وظیفه حوزه های علمیه این است که به آزادی قدس و فلسطین توجه داشته باشند و دست به دعا برداشته و برای این که مسلمانان در این خیزش های ایجاد شده موفق شوند توجه معنوی داشته باشند.

وی افزود: در این برنامه طلاب ضمن شعارهایی که می دهند و اعلام برائتی که خواهند داشت، بیانیه های خود را هم در این قالب صادر خواهند کرد.

معاون فرهنگی تربیتی جامعة المصطفی(ص) در پایان یادآور شد: احکام عملی سیره حضرت رضا(ع)، مباحث قدرشناسی، زیارت، دعا، هویت طلبگی، آشنایی با ابعاد صحیفه سجادیه، استقرار مشاور تربیتی، پاسخ به سؤالات شرعی، فراهم کردن اماکانت ورزشی و تربیتی، ویژه نامه و بسته فرهنگی از برنامه‌هایی است که در این طرح برای طلاب پیش‌بینی شده است./968/پ201/س

ارسال نظرات