۳۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۸
کد خبر: ۱۱۱۲۲۶
در نمایشگاه بین المللی قرآن؛

نشست سیمای مطلوب از منظر دین برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نشست «سیمای مطلوب از منظر دین» با همکاری ستاد بخش حوزوی و خبرگزاری سینما‌ در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.
سينما
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست‌«سیمای مطلوب از منظر دین» با همکاری ستاد بخش حوزوی و خبرگزاری سینما‌، 29 مردادماه در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.

در این نشست، حجت‌الاسلام عبدالله متقی‌زاده، معاون پژوهشی آموزشی دانشکده صدا‌و‌سیمای قم با بیان این که رسالت اصلی حوزه‌های علمیه شناخت و دفاع از دین و پاسداری از ارزش‌های دینی در تمام عرصه‌های دنیا است، ابراز داشت: حوزه‌های علمیه باید به عنوان پاسداران دین رسول خدا(ص) در زمینه هنر و سینما احساس مسئولیت کنند و از ابزار سینما و هنر به عنوان یک وسیله مدرن برای تبلیغ دین بیشترین بهره برداری را داشته باشند.

متقی‌زاده افزود: رسانه و حوزه هیچ اختلافی نباید با یکدیگر داشته باشند و رسانه باید در جهت ترویج و ارتقای معارف دینی قدم بردارد.

وی با اشاره به این که اگر کسی بتواند به سمت خداباوری جامعه را سوق بدهد، جهادی انجام داده است که ثواب و اجر هفتاد شهید را دارد، بیان داشت: بنابراین‌ رسانه با تعریف صحیح از علم دین، عرصه‌های دینی را وارد رسانه کند.

معاون پژوهشی آموزشی دانشکده صدا و سیمای قم افزود: یک فیلم دینی هدف دینی هم باید داشته باشد و در انتخاب شخصیت‌ها نیز دقت لازم را به عمل آورد و در تبیین مسائل اخلاقی تا جایی که امکان دارد باید وارد شد.

وی با بیان این‌که هنر باید در خدمت رشد و تعالی انسان قرار بگیرد، گفت: همه کار انبیا و پیامبران(ع) این بوده است که هنر خودشان را در اختیار دیگران قرار دهند و اگر دین‌مداران وارد سینمای ایران بشوند سینمای ایران نجات پیدا می‌کند.

در ادامه حجت‌الاسلام یوسف‌زاده، محقق و پژوهشگر عرصه رسانه، با اشاره به این که دین اسلام نیز از سینما به عنوان یک تصویر متحرک نهی نکرده است، گفت: نه تنها سینما و اسلام با یکدیگر تضاد ندارد بلکه از این کار هم استقبال ویژه‌ای می‌کند و سینما به عنوان یک وسیله بیانی در حقیقت، داستانی را از ذات خودش به بیننده ارائه می‌دهد.

حجت الاسلام یوسف‌زاده با بیان این که از وظایف حوزه، واردشدن در مباحث نظری و تخصص پیداکردن در زمینه‌های گوناگون است، خاطرنشان کرد: همان‌ گونه که در حوزه‌ها کم‌کاری شده است در سینما هم کم‌کاری شده است؛ در حال حاضر هنرمند بزرگ داریم؛ اما نظریه‌پرداز بزرگ نداریم.

وی در پایان بیان داشت: مسئله سینمای دینی از اوائل انقلاب اسلامی مطرح بوده اما هنوز به نتیجه قابل قبولی نرسیده است.

حبیب‌الله بهمنی کارگردان سینما نیز در ادامه تاکید کرد: در پدیده‌های عالم حوزه‌ای پیدا نمی‌شود که از حوزه تعریف دین خارج باشد.

وی با بیان این که کشف حقیقت در واقع در حوزه و ساحت دین قرار می‌گیرد می‌تواند در سینما شکل بگیرد، اظهار داشت: باید آثار سینمایی به سمت دین سوق داده شود تا بتوان به سینمای مطلوبی رسید و تا هنرمند مؤمن نباشد حرفش مؤثر واقع نمی‌شود.

بهمنی افزود: متأسفانه در سی سال گذشته ارتباط بسیار کمی بین حوزه و سینما وجود داشته است؛ و برداشت‌های اشتباهی نیز از سینما شده است که بعضی‌ها بر این باورند که سینما یعنی فحشا و ابتذال، البته یکی از بحران‌های سینمای ایران ابتذال و اقتصاد است./921/پ202/س
ارسال نظرات