۱۴ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۷
کد خبر: ۱۱۴۱۶۹
آیت الله جوادی آملی:

فن اخلاق از فقه دقیق تر و عمیق تر است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق با تاکید بر این که فن اخلاق از فقه دقیق تر و عمیق تر است، خاطرنشان کرد: نصیحت و روضه خوانی و موعظه، فن اخلاق نیست بلکه اخلاق اثبات می کند که چطور آتش از درون انسان به وجود می آید و فن اخلاق بیان کننده این است که این گناه هیزم جهنم است.
حضرت آيت الله جوادي آملي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله جوادی آملی، استاد عالی حوزه علمیه با اشاره به این که انسان موجودی حقیقی تکوینی است، ابراز داشت: موجودی با این صفت متکامل، پویا و متحرک خواهد بود و راکد و جامد بودن را از خود دور می کند.

وی با بیان این که انسان متکامل حقیقی باید راهش، پیمودنش در این راه، مقصدش و مقصودش هم حقیقی و تکوینی باشد، اظهار داشت: قوانین یک سری اعتباریات است که انسان را به مقصود اصلی نمی رساند و افرادی که قوانین خود را از آداب و رسوم گرفته اند طبق قرآن هرگز به مقصد نخواهند رسید.

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که قوانین برای رساندن انسان به مقصود نیازمند تکیه بر تکوین هستند، بیان داشت: خداوند آگاه به حقایق به وسیله وحی قانون دینی را به انبیا و اولیا ارایه و انان نیز به بشر می فهمانند.

وی با تاکید بر این که فن اخلاق از فقه دقیق تر و عمیق تر است، خاطرنشان کرد: نصیحت و روضه خوانی و موعظه، فن اخلاق نیست بلکه اخلاق اثبات می کند که چطور آتش از درون انسان به وجود می آید و فن اخلاق بیان کننده این است که این گناه هیزم جهنم است.

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به این که قوانین تنظیم کننده روابط اجتماعی است، اظهار داشت: تکمیل کننده و ترمیم کننده قوانین، ترمیم کننده روابط خانوادگی و قبیله ای، تنظیم کننده رابطه خود با خود و برقرار کننده رابطه خود با خدا بر عهده فن اخلاق است و با قوانین متفاوت است.

وی با بیان این که وظیفه انسان بندگی محض خداوند متعال است و در زندگی خانوادگی رعایت ادب لازم است، ابراز داشت: اخلاق بندگی را تنظیم می کند و ادب که ظرافت زندگی است با اخلاق مشخص می شود.

این مدرس خارج فقه با اشاره به این که انسان دارای دو خود است که یک خود امانت الهی و یک خود، خود حیوانی است، بیان داشت: خود حقیقی همان فطرت الهی و چراغ هدایت در انگیزه و اندیشه است که به صورت امانت در دست انسان قرار گرفته است که بشر باید از مرحله حیوانیت به مرحله خود اصلی برسد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: سخنان فوق و اقسام خود، از فقیه برنمی آید و این بر عهده فن اخلاق است.

این مفسر قرآن کریم در پایان در توضیح نامه 28نهج البلاغه با اشاره به شهری در کشور بحرین تصریح کرد: با دعای حضرت ولی عصر(عج) وضعیت کشور بحرین به ساماندهی نهایی برسد که می رسد.

گفتنی است، درس اخلاق هفتگی آیت الله جوادی آملی هر هفته پنج شنبه ها همراه با اقامه نماز ظهر و عصر و با حضور روحانیان و طلاب و دانش پژوهان و اقشار مختلف مردم در موسسه اسراء برگزار می شود./921/پ202/ج
ارسال نظرات