آیت الله عمید زنجانی با حفظ اصالتهای حوزوی به نوآوری می پرداخت
آیت الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، ارتحال آیت الله عمید زنجانی را به حوزویان، دانشگاهیان و بازماندگان این استاد فقید تسلیت گفت و ابراز داشت: آیت الله مرحوم عمید زنجانی از شاگردان حضرت امام(ره) در دوران نجف بودند و خلاصه تحریر الوسیله را به نام زبده الاحکام تحریر کردند و از فضلای برجسته حوزه قم و نجف به شمار میرفتند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه آیت الله عمید زنجانی سالیان متمادی از عمر شریف خود را در دانشکده علوم و حقوق سیاسی و دانشکده الهیات دانشگاه تهران گذارند، ابراز داشت: ایشان به عنوان چهره شاخص حوزوی در دانشگاه تهران در سطح کارشناسی ارشد و دکترا تدریس می کرد و پژوهش های ارزشمندی از خود به یادگار گذاشت.
آیت الله کعبی گفت: مرحوم آیت الله عمید زنجانی در همایشهای بین المللی و داخلی زیادی نیز شرکت کرده و دو دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بود و نخستین روحانی بود که به عنوان رییس دانشگاه تهران انتخاب شد.
وی تصریح کرد: آیت الله عمید زنجانی عضو شورای بازنگری قانون اساسی بود و از چهره های فعال در عرصه فقه و حقوق به شمار میرفت و سعی می رد با حفظ اصالتهای حوزوی به نوآوری بپردازد و دغدغههای حوزویان را منتقل می کرد.
این استاد فقه و حقوق حوزه و دانشگاه اهتمام به فریضه امر به معروف و نهی از منکر را از جمله ویژگیهای آیت الله عمید زنجانی ذکر کرد و ادامه داد: ایشان همواره تاکید میکردند که امر به معروف و نهی از منکر باید تبدیل به یک قانون جامع شود.
آیت الله کعبی تصریح کرد: قرار بود همایشی در خصوص فقه سیاسی و نظام سازی اسلامی روز دوشنبه با حضور آیت الله عمید زنجانی در دانشگاه تهران برگزار شود که با رحلت ایشان توفیق بهرهمندی از نظرات ایشان از ما سلب شد.
وی اضافه کرد: ایشان به نقد و بررسی نوشت های علمی خود نیز اهمیت بسیاری می داد به گونه ای که به من پیام داده بود نسبت به نقد کتاب ایشان با حضور خودشان در دانشکده حقوق اقدام کنیم.
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: آیت الله عمید زنجانی در خصوص پایان های نامه های حوزوی نیز با گشاده رویی قبول و به طلاب کمک می کرد، آیت الله عمید زنجانی با وجود اینکه استاد ممتاز دانشگاه تهران بود، اما اصالت حوزوی خود را در فعالیت های دانشگاهی حفظ کرد.
وی افزود: این استاد حوزه و دانشگاه در راه دفاع از اسلام، فقه اهل بیت(ع)، ز نظام مقدس جمهوری اسلامی و راه امام، ولایت فقیه و دفاع از رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز استحکام و صلابت خاصی داشت و همواره از رهبری به بزرگی یاد می کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه آیت الله عمید زنجانی اهتمام خاصی به فقه حکومتی و سیاسی و همچنین فعالیت در عرصه های آموزشی و پژوهشی داشت، تاکید کرد: این مرحوم الگوی موفقی برای حضور حوزویان در میان نخبگان، اساتید و مجامع دانشگاهی به حساب می آیند.
آیت الله عمید زنجانی در مقابل فتنه و انحراف با تمام وجود به میدان آمد
وی تصریح کرد: با وجود اینکه آن مرحوم به مدت سه سال بود که دیالیز میشد اما هیچ گاه از فعالیت های علمی، پژوهشی و حضور در میدان و عرصه دفاع از نظام مقدس اسلامی و صیانت از دستاوردهای انقلاب باز نایستاد.
آیت الله کعبی بیان داشت: کتاب های ایشان به نام ریشه های انقلاب اسلامی از نخستین نوشته هایی است که در تبیین مبانی انقلاب در دانشگاه ها مورد تدریس قرار گرفت.
عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: مرحوم آیت الله عمید زنجانی در مقابل جریان های انحرافی و فتنه نیز با تمام ظرفیت به ویژه در عرصه علمی و فقهی و حقوقی به میدان آمده بود. /924/ت302/ع