۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۲
کد خبر: ۱۲۸۷۱۳
آیت‌الله سبحانی:

توهین کنندگان به ائمه مرتد هستند/ از اصول و ارزش‌های خود کوتاه نمی‌آییم

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله سبحانی با محکوم کردن هتک حرمت به ساحت امام هادی(ع)، هتاکان به ساحت ائمه اطهار را مرتد خواند و گفت:‌ این گونه افراد به هر گناهی آلوده هستند و برای اینکه به آرامش خاطر برسند تمامی مقدسات و عقاید را نفی می کنند البته ممکن است در کنار این رفتار اهداف و انگیزه های دیگری نیز وجود داشته باشد.
درس تفسير قرآن کريم توسط آيت الله سبحاني در مدرسه حجتيه قم  آيت الله سبحاني


به گزارش خبرنگار خبرگزری رسا، حضرت ‌آیت‌الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید پیش از ظهر امروز در نخستین جشنواره نوآوری‌های تبلیغ دینی در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه، با تشکر از برگزار کنندگان این جشنواره، خواستار بهتر شدن روش تبلیغ دینی شد و گفت: امروز تبلیغ نباید منحصر در مدارس و قم باشد و مبلغان باید احکام و آموزه‌های دینی را به سراسر کشور منتقل کنند.

این مرجع تقلید با اشاره به آیات قرآن، صفات مبلغان از دیدگاه اسلام را بررسی و عنوان کرد: تبلیغ دین باید از گفتار خدا و ائمه اطهار(ع) باشد و مبلغ خداترسی را سرلوحه کار خود قرار دهد و به گونه‌ای رفتار کند که خلاف رضای الهی را مرتکب نشود.

حضرت آیت‌الله سبحانی، حقیقت گویی هرچند به ضرر انسان باشد و توجه به حساب‌گری خداوند را از دیگر صفات مبلغان دانست و افزود: حضرت امام راحل بالاترین وظیفه یک روحانی را تبلیغ و دروس حوزوی را مقدمه‌ای برای آن می‌دانستند.

ضرورت نوآوری در تبلیغ دینی

وی در ادامه بر ضرورت نوآوری در تبلیغ دینی تاکید کرد و ابراز داشت: همان گونه که در روایات، انسان از زندگی تکراری نهی شده است در تبلیغ نیز این امر باید مورد توجه قرار گیرد و اگر فقط به سنت‌های گذشته اکتفا کنیم و ابتکار عمل نداشته باشیم، تبلیغ ما اثرگذار نخواهد بود.

این مرجع تقلید توجه به اصول و محتوای اسلام را در امر تبلیغ ضروری دانست و تصریح کرد: در عین توجه به این امور، مبلغان باید به محتوای دیگر علوم که منافاتی با اصل اسلام ندارند و به مخاطبان در راه فهم بهتر دین کمک می کند توجه داشته باشند.

حضرت آیت‌الله سبحانی با بیان اینکه هر زمان و مکانی شرایط خاص خود را دارد و مبلغان بر اساس این تغییرات باید نحوه تبلیغ خود را متناسب با آن در نظر بگیرند، خاطرنشان کرد: هر کدام از انبیا عظام(ع) مجهز به یک عامل بودند و این نوآوری‌ها به خاطر تغییرات محیطی بود که هر کدام از آنها معجزه‌ای هماهنگ با فن رایج زمان خود داشتند.

وی در ادامه آگاهی از فرهنگ حاکم بر منطقه را یکی از عوامل موفقیت مبلغان در عرصه تبلیغ دینی خواند و اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) سفیرانی را برای مناطق مختلف انتخاب می‌کرد که آشنایی اجمالی با فرهنگ و رسومات مردم آن منطقه داشته باشند.

این مرجع تقلید آشنایی به زبان مردم، طبقه‌بندی مخاطبان و در حد نیازها و افکار آنها سخن گفتن و طبقه بندی محتوای تبلیغی برای ارائه به مخاطبان را از دیگر عوامل موفقیت مبلغان ذکر کرد.

وی مردم‌داری را از دیگر عوامل موفقیت مبلغان دانست و افزود: توجه به ساده زیستی در فرآیند تبلیغ بسیار مؤثر است و همان گونه که در قانون اساسی ما آمده است مسؤولان نیز باید به این امر توجه کنند و زندگی آنها در حد سطح زندگی مردم عادی باشد.

این مرجع تقلید در ادامه به مبلغان توصیه کرد:‌ نباید در امر تبلیغ از مردم توقع داشته باشید و از طرفی اگر مردم به شما وجهی پرداخت کردند قبول کنید و این سنت که مردم دوست دارند در راه دین هزینه کنند نباید از بین برود.

مبلغان با تجهیز علمی درصدد مقابله با گروه‌های منحرف برآیند

وی با اشاره به سخن معروف حضرت امام خمینی( ره) مبنی بر اینکه محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است، ابراز داشت: مبلغان اهتمام ویژه‌ای به منبر حسینی(ع) داشته باشند و از توسل و نام اهل بیت(ع) بهره گیرند، چراکه که این امر روحیه معنوی مردم را افزایش می‌دهد و سبب بقای اسلام است.

حضرت آیت‌الله سبحانی بر لزوم مقابله با تبلیغات وهابیت تاکید کرد و گفت: امروز گروه‌های منحرفی در کشور مشغول تبلیغ هستند و مبلغان باید با مسلط شدن بر کتب و مبانی فکری آنها در صدد مقابله برآیند.

این مرجع تقلید ادامه داد: همان گونه که قرآن به مشرکان و بت‌پرستان بی احترامی نمی‌کند تبلیغ ما هم فرهنگی است و زور و بی احترامی در آن راه ندارد اما این گونه نیست که از اصول و ارزش های خود کوتاه بیاییم.

حضرت‌ آیت‌الله سبحانی در پایان هتک حرمت به ساحت امام علی‌النقی(ع) را محکوم کرد و چنین افرادی که به ائمه اطهار(ع) توهین می‌کنند را مرتد خواند و گفت: این گونه افراد به هر گناهی آلوده هستند و برای اینکه به آرامش خاطر برسند تمامی مقدسات و عقاید را نفی می کنند البته ممکن است در کنار این رفتار اهداف و انگیزه های دیگری نیز وجود داشته باشد./927/201/ج

ارسال نظرات