رشد حوزه علمیه کرمان در گرو بازگشت علمای این دیار است
حجت الاسلام والمسلمین حسین اللهوردی، مدیر حوزه علمیه کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با ابراز امیدواری در بازگرداندن علمای کرمان به دیار خود، تصریح کرد: حضور دوباره این فضلا، در غنای علمی حوزه های استان و پیشرفت روز افزون این نهاد تأثیر بسزایی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین اللهوردی در پاسخ به سؤال میزان قدمت حوزه علمیه کرمان ابراز داشت: مدرسه علمیه محمودیه کرمان با بیش از چهار قرن سابقه در ردیف حوزه های تاریخی و فعال کشور قرار دارد که از این نمونه می توان مدارس امیر و خاندان قلی بیگ کرمان را نام برد.
وی افزود: در دیدار علمای کرمان با حضرت آیت الله مکارم شیرازی که در سال 84 انجام شد، حضرت آیت الله مکارم شیرازی حوزه علمیه کرمان را از حوزه های کهن و باسابقه کشور دانست.
این استاد برجسته حوزه آیت الله صالحی را احیاگر حوزه علمیه کرمان دانست و افزود: آیت الله صالحی در سال 1322 به دستور حضرت آیت الله بروجردی مأمور به ترویج فرهنگ دینی و احیای حوزه علمیه کرمان شد و مدرسه علمیه معصومیه که از سوی رضا خان به دارالمساکین تبدیل شده بود را نقطه شروع کار خود قرار داد.
مدیر حوزه علمیه کرمان اظهار داشت: آیت الله صالحی با وجود این که از جایگاه علمی بالایی برخوردار بود اما با اخلاص مثال زدنی خود شروع به تربیت و آموزش طلاب از سطح و مقدمات نمود، که علمایی نظیر آیت الله حقیقی و آیت الله روحانی از شاگردان برجسته این استاد وارسته بودند.
وی تعداد مدارس فعال استان را 23 مدرسه علمیه عنوان کرد و افزود: نیمی از اساتید مدارس علمیه کرمان بومی و دارای سطح علمی رضایت بخشی هستند.
حجت الاسلام والمسلمین اللهوردی در ادامه عنوان کرد: یکی از عوامل مؤثر در پیشرفت علمی حوزه ها، فراهم کردن اساتید عالم و دلسوز برای طلاب است.
وی اظهار داشت: به همت مدیران مشکل خاصی در رابطه با استادسرا نداریم اما در شهرستان ها با کمبود استادسرا مواجه هستیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک درس خارج و رشته های تخصصی در سطح شهر کرمان راه اندازی شود./9702/ت 302/ب