نمایشگاه قرآن فاقد شعار ملی است
خانم فروغ نیلچی زاده، استاد و پژوهشگر علوم دینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان این که نمایشگاه قرآن یک اتفاق زیبا و دلنشین است و همه منتظر این اتفاق هستند، اظهار داشت: معتقدم برنامه ریزی که برای این نمایشگاه می کنند می تواند خیلی بهتر از این باشد.
وی افزود: به عنوان مثال در حرم امام رضا(ع) با آن وسعت بعد از نماز در محل اقامه نماز به همه افطاری داده می شود اما در این نمایشگاه افطاری دادن یک پروسه عجیب و غریب است در حالی که روزه حکم قرآن است و این نمایشگاه به عنوان ویترین قرآنی باید یک پشتوانه قرآنی عمیق داشته باشد.
فرهنگ قرآنی نماز و روزه در نمایشگاه بین المللی قرآن دیده نمی شود
نیلچی زاده با بیان این که در قرآن نماز یک اصل است افزود: در این نمایشگاه دسترسی به نمازخانه آسان نیست و موقع اذان آنقدر صداهای مختلف شنیده می شود که شک می کنیم که صدایی که می آید اذان است یا نه! در صورتی که باید حداقل پنج الی ده دقیقه قبل از اذان همه صداها خاموش شود و دعوت به نماز باشد.
وی در انتقاد به رعایت نشدن فرهنگ قرآنی نماز و روزه در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ادامه داد: در نمایشگاه قرآن نماز با آن شکوه و عظمتی که باید اجرا شود برگزار نمی شود و اصلاً فرهنگ قرآنی نماز و روزه در این نمایشگاه دیده نمی شود.
دستاوردهای خوب قرآنی ارائه شده در نمایشگاه به راحتی در اختیار مخاطبین قرار نمی گیرد
این کارشناس دینی در ادامه انتقادات خود از چگونگی بر پایی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عنوان داشت: خوشبختانه دستاوردهای خوب قرآنی زیادی در نمایشگاه ارائه شده است اما عرضه آنها سخت است.
وی افزود: در یک قسمت در این نمایشگاه یک منابعی را می بینید و برای تهیه آن باید به قسمت دیگر نمایشگاه مراجعه کنید در حالی که محصولات باید به راحتی به مخاطب ارائه شود و منطق یک نمایشگاه این است که یک مجموعه به راحتی بتواند رهاوردهایش را در دسترس مخاطبینش قرار دهد.
مخاطب بخش عفاف و حجاب مشخص و روشن نیست
نیلچی زاده در ادامه سخنانش به بخش عفاف و حجاب اشاره داشت و گفت: بخش عفاف و حجاب هم جزو یکی از اتفاق های خوب این نمایشگاه است اما چیزی نیست که بتواند یک زن بد حجاب را با حجاب کند یا این که حجاب یک فرد با حجاب را تقویت کند و مخاطب در این بخش مشخص نشده است.
وی با بیان این که در بخش حجاب و عفاف باید یک سری پیام های دقیق و روشن در اشکال مختلف ترویج فرهنگ قرآنی حجاب داشته باشیم گفت: در این قسمت به صورت تخصصی کاری نمی بینیم و مشکل این است که اطلاعات به صورت فله ای و نه تخصصی ارائه می شود در صورتی که ما وقتی به صورت تخصصی، دقیق و با برنامه ریزی جلو برویم موفق می شویم.
ما حق نداریم به اسم حجاب یا به اسم ایجاد تنوع، چادر را خراب کنیم
نیلچی زاده در انتقاد به برخی مدل های ارائه شده در بخش عفاف و حجاب اظهار داشت: من معتقدم که خیلی از این حجاب هایی که ارائه می شود چادر نیست چون چادر شاخص دارد و امکان دارد این ها نوعی از حجاب باشد اما حجاب برتر نیست.
وی با تأکید بر این که چادر حجاب برتر است افزود: ما حق نداریم به اسم حجاب یا به اسم ایجاد تنوع چادر را خراب کنیم.
برخی از مدل های ارائه شده در بخش عفاف و حجاب با فرهنگ دینی ما همخوانی ندارد
این کارشناس فلسفه و حکمت اسلامی در تشریح علت این رفتارها گفت: وقتی ما زیر ساخت حجاب را نشناسیم، می خواهیم حجاب را به شیوه های مختلف زیبا کنیم و اشتباه ما این است که می خواهیم با زیبا کردن حجاب کاری کنیم که همه سراغ آن بیایند .
وی با بیان این که حجاب زیبایی دارد اما زیبایی اش معنوی است افزود: زیبایی حجاب، متانت، وقار و عدم جذب نامحرم است و در حقیقت حجاب خودش زیباست و زیبایی نیست و این مهم ترین خطایی است که ما در طراحی انواع مدل های حجاب داریم و متأسفانه همین طور جلو می رویم و کسی نیست که بر سر ما دادی بزند.
نیلچی زاده در پاسخ به این سؤال که آیا مدل های ارائه شده خاص در این نمایشگاه حجاب مد نظر اسلام را تأمین می کند عنوان داشت: برخی از این مدل ها قطعاً با فرهنگ دینی همخوانی ندارد و اگر جذب کننده نگاه نامحرم باشد و یا حریم های حجاب را نتواند خوب محفوظ کند طبیعی است که حتی برای یک فرد با حجاب تبدیل به ضد حجاب شود و این ها مدل اصلی و مناسب حجاب قطعا نیست.
نمایشگاه قرآن فاقد شعار ملی است
وی در پایان با اشاره به سنگین تر شدن مسئولیت ما در قبال افزایش مخاطبین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: ما در نمایشگاه قرآن شعار ملی نداریم و پایشی وجود ندارد که ما میزان موفقیت و دسترسی به هدف را ارزیابی و بررسی کنیم و این یعنی خطا در برنامه ریزی در صورتی که اصل روشی که قرآن ارائه می کند این است که مؤمن باید با یک شیوه مجددانه برای خدا حرکت کند و چیزی که برای خداست باید نهایت هوشمندی، دقت و هدف مندی را داشته باشد./959/ت302/ص