۰۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۷
کد خبر: ۱۳۶۴۱۴
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

برگزاری اجلاس عدم تعهد در ایران نقطه عطفی در تاریخ این جنبش است

خبرگزاری رسا ـ رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان کشوری مستقل و غیر وابسته سزاوارترین کشور برای میزبانی اجلاس عدم تعهد دانست.
حجت الاسلام والمسلمين هاشمي رفسنجاني
 
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله هاشمی رفسنجانی در جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد، اظهار امیدواری کرد که این اجلاس برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های غیرمتعهدها و توسعه بیشتر و بهتر مناسبات اعضا سهم موثری داشته باشد.
وی با اشاره به آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری مناسب اجلاس غیرمتعهدها در تهران گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری کاملاً مستقل و غیروابسته به قدرت‌های جهانی، به حق سزاوارترین کشور برای برگزاری چنین اجلاس است.
وی ابراز امیدواری کرد که اجلاس گروه غیرمتعهدها در تهران، نقطه عطفی در تاریخ این جنبش محسوب شده و نتایج آن تأثیر مؤثری برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های غیرمتعهدها و توسعه بیشتر و بهتر مناسبات اعضا داشته باشد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با ابراز تأسف از حادثه تلخ وقوع زلزله در استان آذربایجان شرقی که خسارات ناگوار جانی و مالی برای هموطنان در این منطقه به همراه داشت، از طرف خود و اعضای مجمع این ضایعه را به بازماندگان زلزله‌زدگان تسلیت گفت.
وی افزود: بحمدالله تاکنون اقدامات خوبی برای رسیدگی به اوضاع مردم منطقه انجام شده و امیدواریم با توجه به زودرس بودن فصل سرما در منطقه، رسیدگی‌های ضروری و فوری، به سرعت برای سروسامان دادن اماکن دائم مسکونی زلزله‌زدگان انجام شود.
ادامه بررسی سیاست های کلی اجتماعی نظام در شورای مجمع
بررسی و تدوین سیاست‌های اجتماعی کلی نظام با حضور اکثریت اعضا و وزیر ورزش و جوانان، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، رئیس سازمان زندان‌ها ، قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی ، معاون اجتماعی و رئیس پلیس امنیت ناجا و رئیس ستاد تخصصی وزیر اطلاعات پیگیری شد.
 در این جلسه پس از بحث و استدلال اعضا و حاضرین موارد ذیل در ادامه موضوع بخش هویت بخشی به سیمای شهرها و روستاها متناسب با فرهنگ و هویت اسلامی و ایرانی و سالم‌سازی محیط اجتماعی کشور به تصویب رسید .
- جلوگیری از گسترش بی‌رویه کلان شهرها و نوسازی بافت‌های فرسوده.
- ارتقای نظام‌های پیشگیرانه همراه با گسترش اخلاق، معنویت و آگاهی در جامعه با هدف کاهش جرم و جمعیت زندانیان و حمایت از خانواده‌های محکومان و زندانیان و بازپروری و توانمندسازی زندانیان و آسیب دیدگان اجتماعی به منظور بازگشت آبرومندانه و سازنده به جامعه با ایجاد زمینه اشتغال و خودکفایی اقتصادی آنان و بهره‌گیری از ظرفیت نهادهای مردمی در این زمینه.
- ارتقای فرهنگ اسلامی ایرانی و صیانت جامعه در مقابل تهدید نرم، تهاجم فرهنگی و عملیات روانی دشمن و پیشگیری و مهار ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی و مظاهر ابتذال و تباهی.
- توانمندسازی، حفظ عزت و ایجاد اشتغال موّلد و خودکفایی معیشتی محرومان با تأکید بر تقویت و ارتقاء کارآمدی نهادهای حمایت‌کننده.
همچنین تصویب شد: گسترش و تقویت تربیت بدنی و ورزش و ارتقای جایگاه ورزش ایران در آسیا و جهان با تأکید بر موارد ذیل انجام شود.
- ترویج تربیت بدنی و رشد و اعتلای ورزش همگانی و بومی و قهرمانی با هدف ارتقای سلامت و دستیابی به نشاط و اعتدال جسمی و روحی و افتخارات ملی.
- آموزش ورزش از کودکی و شناسایی و پرورش استعدادها و توجه متعادل و متوازن به رشته‌های ورزشی در تمام نقاط کشور براساس مزیت‌ها و ظرفیت‌ها.
- ترویج و تعمیق فرهنگ و اخلاق اسلامی در ورزشکاران، مربیان، میادین و فعالیت‌های ورزشی و سالم‌سازی از اقدامات ناروا با احیای پهلوان‌پروری و روحیه فتوت و جوانمردی و پایبندی به ارزش‌های اسلامی و ملی.
- رساندن سرانه فضاهای ورزشی به استانداردهای مطلوب و توزیع عادلانه امکانات ورزشی برای آحاد جامعه از جمله جانبازان، معلولان و سالمندان.
- حمایت از افزایش و تسهیل مشارکت‌های سالم مردمی و سرمایه‌گذاری بخش‌های خصوصی و تعاونی در ورزش به منظور استفاده آسان و کم‌هزینه مردم از امکانات ورزشی.
- تقویت تربیت بدنی و ورزش دختران و زنان با رعایت موازین اسلامی.
- حمایت از افزایش نرخ باروری و نرخ رشد جمعیت متناسب با نیازها، ظرفیت‌ها و برنامه‌های مربوط به پیشرفت و تعالی کشور و مدیریت استقرار متعادل جمعیت و مهاجرت براساس سیاست‌های کلی آمایش سرزمینی با تأکید بر آینده‌پژوهی و رعایت استانداردهای زندگی اسلامی ایرانی.
- تقویت و تحکیم نماد خانواده به عنوان مهمترین بنیان اجتماع با رفع موانع اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در تشکیل و تداوم خانواده با تقویت سازوکارهای مناسب جهت دستیابی آسان جوانان به امر ازدواج و ارتقاء فرهنگ عمومی نسبت به منزلت نهاد خانواده و آگاه‌سازی زوجین به اصول و مبانی تربیت اسلامی.
- توسعه و تعمیم فریضه امر به معروف و نهی از منکر با تدوین سازوکارهای قانونی و رعایت موازین شرعی به منظور ترویج فضائل اخلاقی و اجتماعی و تحکیم فرهنگ اسلامی و نظارت همگانی در روابط اجتماعی و مناسبات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی.
- تقویت و تحکیم نقش و جایگاه زن در خانواده و اجتماع و مدیریت استیفای حقوق شرعی و قانونی بانوان و ساماندهی تحصیلات و اشتغال زنان متناسب با نیازهای کشور و مصالح خانواده و ارتقاء نقش فعال و سازنده زنان در سازندگی کشور و تحقق اهداف انقلاب اسلامی.
مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از پایان یک ماه تعطیلات تابستانی در طول ماه مبارک رمضان، امروز تشکیل جلسه داد. در این جلسه بررسی سیاست‌های کلی اجتماعی کشور ادامه یافت و 5 ماده و ده بند از سیاست‌های کلی مذکور به تصویب رسید.
در جلسه آینده مجمع در مورد سایر بندهای باقیمانده بحث و تبادل‌نظر خواهد شد. /924/د102/ج
ارسال نظرات