آیتالله مکارم شیرازی:
بیکاری معلول عدم استفاده درست از منابع و ظرفیت ها است
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیتالله مکارم شیرازی، بیکاری موجود در کشور را ناشی از عدم استفاده درست از منابع و ظرفیت ها دانست و تاکید کرد: اگر بیکاری در کشور وجود دارد بر اثر عدم استفاده از ظرفیت های موجود است و اگر به درستی استفاده کنیم این کشور با دو برابر این جمعیت را نیز می توان اداره کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، امروز در دیدار مسؤولان سازمان فنی و حرفه ای کشور، با قدردانی از اقدامات این سازمان، توصیه هایی به آنان ارائه کرد و با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) خاطرنشان کرد: کسی که آب و خاک داشته باشد اما فقیر شود از رحمت خدا به دور است، ملتی که زمین و آب کافی در اختیار دارد اگر فقیر و نیازمند باشد از رحمت خدا بدور است.
این مرجع تقلید با تاکید بر ضرورت توجه به بخش کشاورزی، تحقق این مهم را دربردارنده آثار و تبعات بسیار زیاد عنوان و تصریح کرد: ما به اندازه کافی زمین داریم و اگر آب را هم هدر ندهیم جوابگو است و می توان از شیوه های نوین آبیاری بهره گرفت.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر ارتقای بهره وری و افزایش مهارت های نیروی انسانی در این عرصه، خاطرنشان کرد: اگر بیکاری در کشور وجود دارد بر اثر عدم استفاده از ظرفیت های موجود است و اگر به درستی استفاده کنیم این کشور با دو برابر این جمعیت را نیز می توان اداره کرد.
وی با تاکید بر سرمایه گذاری لازم در بخش کارآموزی، گفت: در قدیم برای کشاورزی مهارت های چندانی نیاز نبود، اما امروز وضعیت دگرگون شده و کشاورزی، صنعت و تجارت شکل مدرن به خود گرفته و سطح مهارت ها افزایش یافته است و امروز در دنیا کسانی که مهارت های فنی و حرفه ای و کارایی بیشتری دارند جلوتر هستند، ما هم باید کاری کنیم که بتوانیم سطح مهارت ها را افزایش دهیم.
این مرجع تقلید با تاکید بر تهیه و تدوین اطلس جغرافیایی بر اساس نیازها و امکانات مناطق مختلف کشور با بهره گیری از نظرات کارشناسان متخصص از سوی دستگاه های اجرایی، خاطرنشان کرد: اگر این مهم اجرایی شود معلوم می شود که چه منطقه ای چه توانایی ها و ظرفیت هایی دارد و می توان برای هر منطقه برنامه خاصی در نظر گرفت تا جوانان بیراهه نروند.
وی گفت: برخی از افراد وام هایی گرفته اند و به دلیل عدم شناخت کافی و توانایی لازم در اموری سرمایه گذاری کرده اند که حاصل چندانی نداشته است از این رو ورشکست و به مشکلاتی دچار شده اند؛ اگر به این افراد آموزش داده و راهنمایی های لازم انجام شود از هدر رفت منابع مادی و انسانی جلوگیری و آثار و فواید بسیاری عاید جامعه و مردم خواهد شد و در این راستا می توان از تعالیم دینی و سیره پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت مبنی بر توجه به کشاورز و کارگر در صنعت و غیره در این راستا بهره گرفت./924/پ202/ج
ارسال نظرات