قم به برکت حضرت معصومه پایگاه معارف اسلام شد
حجتالاسلام احمد زادهوش، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به مناسبت فرارسیدن سالروز ولادت حضرت معصومه(س) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بررسی زندگی این بانوی بزرگوار پرداخت و گفت: از میان فرزندان اولیاء خدا برخی از استعداد، ظرفیت، شایستگی، درخشش و طلعت بیشتری برخوردار بودهاند.
وی اضافه کرد: حضرت معصومه(س) از این جهت که منتسب و منسوب به خاندان وحی، نبوت و فرزند بلافصل امام معصوم(ع) هستند فضیلت و شأن زیادی دارند.
این نویسنده و پژوهشگر حوزوی با اشاره به جایگاه حضرت معصومه(س) در نزد ائمه(ع) بیان داشت: عبادت، زهد و عرفان این بانوی بزرگوار و خدمات ایشان به جامعه اسلامی نسبت به عمر کوتاهشان بسیار بوده است.
وی ابراز داشت: فراز «عِنْدَاللهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ»؛«ترا نزد خدا مقام رفیعى است» از زیارتنامه حضرت معصومه (س) از این جهت که از زبان مبارک امام معصوم(ع)صادر شده به جایگاه خاص و ویژه ایشان نسبت به دیگر امامزادهها و فرزندان ائمه(ع) اشاره دارد.
شخصیت حضرت معصومه مانند حضرت زینب است
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علیمه قم شخصیت معنوی حضرت معصومه(س) را مانند شخصیت حضرت اباالفضل(ع) و حضرت زینب(س) برشمرد و خاطرنشان کرد: حضرت معصومه(س) در میان بانوان منصوب به خاندان پیامبر(ص) یکی از شخصیتهای برجسته است که تحت تعلیم و تربیت خاص پدر و بردار بزرگوارشان بودند.
جایگاه علمی حضرت معصومه مورد تأیید پدر بزرگوارشان بود
حجتالاسلام زادهوش با اشاره به سخن امام موسی کاظم(ع) مبنی بر «فداها ابوها، پدرش به قربانش باد» در مورد شخصیت علمی این بانوی بزرگوار خاطرنشان کرد: حضرت معصومه(س) دارای درجه علمی رفیع و مورد قبول پدر و برادر بزرگوار خود بودند.
وی ادامه داد: در تاریخ منقول است برخی از شیعیان از شهر قم جهت دیدار و گرفتن پاسخ پرسشهای خود به محضر امام موسیکاظم(ع) در مدینه رفتند ولی امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) حضور نداشتند، ازاینرو حضرت معصومه(س) پرسشهای آنها را پاسخ داد، شیعیان در راه برگشت از مدینه امام موسی کاظم(ع) را ملاقات کردند و امام(ع) خواستار دیدن جواب دختر گرامیشان شد؛ وقتی جواب پرسشها را دیدند جمله معروف پیامبر(ص) «فداک ابوک» که درباره دخترشان فرموده بودند را درباره حضرت معصومه(س) فرمودند و با این جمله کوتاه جایگاه علمی و پاسخ پرسشهای ایشان را تأیید کردند.
مقام شفاعت حضرت معصومه بسیار گسترده است
حجتالاسلام زادهوش با بیان این مطلب که مقام شفاعت حضرت معصومه(س) در قیامت بسیار فراگیر است، بیان داشت: امام صادق(ع) در روایتی فرمود«حرم خداوند مکه است؛ برای رسول خدا نیز حرمی در مدینه است؛ کوفه حرم امیرالمؤمنین است و حرم ما«اهلبیت» شهر قم است و به زودی دختری از فرزندانم به نام فاطمه در آن دفن میشود، هر کس او را(با معرفت) زیارت کند، بهشت بر او واجب میشود و با شفاعت او همه شیعیان ما وارد بهشت میشوند».
وی ادامه داد: امام صادق(ع) در روایت دیگری زیارت این بانوی بزرگوار را برابر با زیارت امامحسین(ع) در کربلا دانسته و فرمودند: «من زار فاطمة بقم کمن زار حسین(ع) بکربلا، هرکس زیارت کند فاطمه را در قم مانند این است که زیارت کرده باشد امام حسین(ع) را در کربلا».
این پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: امام رضا(ع) نیز فرموند «کسی که نتواند به زیارت من در طوس بیاید خواهرام را در قم زیارت کند تا پاداش زیارت من را دریافت میکند».
حضرت معصومه نهضت ظلم ستیزی را در بین مردم ایجاد کرد
وی نتیجه سفر حضرت معصومه(س) به سوی ایران را ایجاد کننده نهضت ظلم ستیزی در بین مردم خواند و یادآور شد: پاسخگویی به سوألات شیعیان و حرکت با گروهی از ذریه و فرزندان پیامبر(ص) از خدمات این بانوی بزرگوار برای اسلام است.
حجتالاسلام زادهوش ادامه داد: در زمانی که حکومت وقت برای قطع ارتباط بین مدینه و طوس و نظارت کامل به امام رضا(ع) خفقان سیاسی ایجاد کرده بوده حضرت معصومه(س) با حرکت به سوی ایران نهضت ظلم ستیزی را در بین مردم ایجاد کرد.
به برکت حضرت معصومه قم پایگاه معارف اسلام شد
وی شهر قم را پایگاه معارف اسلام و شیعیان خواند و تأکید کرد: اگر امروز به واسطه تألیف کتاب و اطلاعرسانی از طریق رسانههای جمعی قم به عنوان چشمه جوشان معارف اسلامی و پایگاه شیعیان رونق پیدا کرد تنها به برکت حضرت معصومه(س) است.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در پایان گفت: امیرمومنان(ع) در روایتی فرموده است« به زودی دانش دین در کوفه فرو خواهد رفت و در شهری به نام قم ظاهر شده و به همه دنیا خواهد رسید، به گونهای که زنان پرده نشین نیز معارف اسلام را دریافت میکنند و این اتفاق در نزدیکی زمان ظهور قائم(عج) ما است و کسانی جانشینان امام مهدی (عج) هستند دانش دین را به همه جهان منتقل میکنند»./993/ت302/ن